Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


100 Curiositats zoològiques: del podòmetre de les formigues a les immersions dels catxalots

curiositatszoologiques

Hi ha formigues que “col·laboren” amb acàcies? Quins són els animals més cosmopolites? Com es defensen, de debò, les taràntules? Quants anys pot viure la preuada llagosta? Hi ha refugis marins per a taurons? Com ho fan, les sargantanes, per autotomitzar-se la cua? Saben comptar, els óssos? I les formigues? Es podrà ressuscitar el llop marsupial? I el mamut? A quina fondària pot submergir-se un catxalot? Quan, i com, van començar a conviure, les persones humanes, amb gats i gossos? Som els únics animals que fem regals? Quin percentatge de genoma compartim amb les altres espècies de grans primats? Aquestes preguntes, i moltes altres, són una mostra de les curiositats que desvela el llibre 100 Curiositats zoològiques: del podòmetre de les formigues a les immersions dels catxalots, d’Eduard Martorell i Sabaté, amb il·lustracions de Gábor Somssich.

animalsAquest és un llibre ideal per a tot lector que desitgi submergir-se dins del complex i riquíssim món animal i comprendre l’essència de la nostra espècie. El llenguatge senzill i proper dels textos d’Eduard Martorell i les magnífiques il·lustracions de Gábor Somssich, fetes únicament amb bolígraf negre, converteixen aquesta obra en un instrument divulgatiu apte per a grans i petits. En paraules de Martorell, “la senzillesa del seu llenguatge fa que els interessats per la zoologia de qualsevol edat s’hi puguin acostar sense dificultats. A més, pot ajudar molts professionals de l’educació a impartir les seves lliçons d’una manera més interdisciplinària a través de l’exemplificació”.

En aquest tall de veu del programa La Tribu de Catalunya Ràdio Eduard Martorell parla del seu llibre.

100 Curiositats zoològiques forma part de la collecció de llibres de divulgació científica De Cent en Cent, que podreu trobar a la Xarxa de Biblioteques de la ciutat.

Eduard Martorell i Sabaté (Barcelona, 1964) és llicenciateduard_martorell en Biologia, postgraduat en Medicina Clínica Preventiva, editor del segell editorial de Text–La Galera i professor associat a la Universitat Internacional de Catalunya. Dóna classes de didàctica de les ciències experimentals i sobre infància, salut i alimentació. És autor de diversos llibres de text, contes i articles de natura per a joves, entre els quals destaquen els que escriu per a Cavall Fort. També és autor dels llibres de divulgació científica Per a què serveix el sexe?, escrit amb en David Bueno; Sans i Estalvis, elaborat amb la seva germana Anna, i Els límits de la vida, dut a terme amb en Salvador Macip i, una vegada més, en David Bueno. A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú podreu trobar també el conte sense paraules Aquest sí, aquest no.

gaborGábor Somssich (Munic, 1955), de nacionalitat belga, però d’origen hongarès i resident a Barcelona, va passar la seva infància a l’Àfrica central, entre el Congo, Kènia i Burundi, concretament a la costa del llac Tanganika. Immers sempre en un entorn i una fauna privilegiats, va desenvolupar des de molt jove una gran passió per l’observació i la natura. Actualment, la seva professió d’enginyer-arquitecte el porta a dirigir obres remotes i a recórrer continents: ha viscut tres anys al Sàhara algerià i ha realitzat múltiples viatges a la Xina, Rússia, Marroc i Senegal. És durant aquests llargs viatges, sempre armat amb un bolígraf negre senzill i un petit quadern de butxaca, quan inicia una col·lecció d’esbossos d’animals i de paisatges de tots els racons del món.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari