Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Artur Mas: President de la Generalitat de Catalunya

Si no hi ha res de nou demà dijous Artur Mas i Gavarró es convertirà en el 129è president de la Generalitat de Catalunya i 4t des de la restauració democràtica de la institució el 1980.

artur_mas_catalanas_2010.jpg

Nascut a Barcelona el 1956, és llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat de Barcelona.  El 1982 es va vincular al sector públic com a col•laborador en el Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat de Catalunya. Entre 1987 i 1995 fou regidor a l’Ajuntament de Barcelona. Aquell mateix any és escollit diputat al Parlament de Catalunya, sent nomenat conseller de Política Territorial i Obres Públiques, càrrec que va ostentar fins el 1997, quan va ser nomenat conseller d’Economia i Finances. Entre 2001 i 2003 fou Conseller en Cap.

Després de dos intents fallits en la cursa cap a la presidència de la Generalitat,  en les eleccions de 2003 i 2006, en les passades eleccions de 28 de novembre de 2010 aconseguí una majoria prou àmplia com per ser escollit President. No ho aconseguí en la primera votació, en què necessitava la majoria absoluta, però de ben segur ho aconseguirà demà, quan necessita la majoria simple.

A la biblioteca hem exposat els documents que tenim al fons sobre altres presidents que ha tingut la Generalitat de Catalunya al llarg de la seva història, entre ells el vilanoví Francesc Macià i Llussà

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari