Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Contes animats: curtmetratges i creació literària

La flor mas grande del mundoEl dimarts 28 de desembre a les 12 h es farà a la biblioteca Armand Cardona una activitat infantil molt interessant, Contes animats: un viatge del paper a la pantalla. Es tracta d’una sessió de cinema pensada per a nens i nenes, a partir de 6 anys, on tres curtmetratges d’animació es vincularan a la creació literària infantil. Dos curts basats en dos contes, un clàssic universal de Hans Crhistian Andersen i un conte insòlit de l’escriptor portugués José Saramago. La tercera peça és un capítol de la sèrie de Rodolfo Pastor, Capelito, un petit xampinyó que corre tota mena d’aventures on l’enginy, la creativitat i l’humor hi són sempre presents.

La petita venedora de lluminsLes filmacions que es projectaran a la sala d’actes de la biblioteca són un petit exemple de la gran producció de curts d’animació infantil que es fan, però només uns quants d’ells tenen una base en la literatura infantil o en contes ja escrits. A banda de La flor más grande del mundo del director Juan Pablo Etcheverry (2007) basada en un conte de Saramago premiada en varis festivals i La petita venedora de llumins (Disney’s The Little Matchgirl) del director Roger Allers (2006) nominada al millor curt d’animació als Òscars, n’hi ha altres exemples. Per citar-ne algunes de recents:
– Hans Crhistian Andersen (Espanya) del director Tomás Bases de Tirimundi i Xino-Xano Productions, on el vell Hans ens acompanya enraonant de la seva interessant vida al voltant del 1800 a Dinamarca
– Margarita d’Àlex Cervantes (Espanya, 2009) es basa en un poema de Rubén Dario
– Masha y el oso se conocen (Rusia, 2009) de Denys Chervyátsov es basa en un conte popular del folklore rus
– El pequeño porquerizo (Hungría, 2008) de Mária Horváth es basa en un conte popular del folklore rus

MargaritaHi ha diversos festivals que projecten i premien curtmetratges d’animació, però són pocs els que s’han especialitzat en aquest subgènere. La Mostra Internacional de Cinema d’Animació a Catalunya (ANIMAC)(del 24 al 27 de febrer de 2011, 15a edició) que es fa a Lleida és dels més importants. També cal esmentar d’alguns altres com el que s’ha celebrat recentment a Barcelona El meu primer festival, que l’organitza MODIband, la mateixa entitat cultural dedicada a la difusió cinematogràfica que ha preparat l’activitat de la Biblioteca. I el jove Para Niños de València, que es troba a la seva 4a edició (desembre 2010-gener 2011), organitzat per la Diputació de València i la Sala Parpalló amb la col·laboració del Museu de Belles Arts.

Podeu consultar el nostre fons sobre aquest tema, clicant aquí.

Us deixem amb un dels curts i us animem a que assistiu a aquesta activitat:

Capelito

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari