Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Una historia de la Música.

Una Historia de la MusicaAvui us presentem com a novetat el llibre Una historia de la Música. La contribución de la música a la civilización, de Babilonia a los Beatles.

El seu autor, Howard Goodall, és un reconegut compositor que ha guanyat diversos premis per les seves creacions per a musicals i bandes sonores per al cinema i la televisió. També va escriure i va presentar una versió per a televisió de Una història de la música, que va ser emesa per la BBC amb gran èxit d’audiència. El llibre ha estat traduït a sis idiomes i s’han venut ja més 20.000 exemplars només al Regne Unit. Inclou una llista de reproducció amb temes clàssics i contemporanis que constitueix un repàs pels moments clau de l’evolució musical.

Fa no tant de temps, la música era un murmuri ocasional i feble en un paratge silenciós. Ara és tan ubiqua com l’aire que respirem. Com diables va passar aquell miracle?
La música és una part intrínseca de la vida diària i, tanmateix, la història del seu desenvolupament, des d’unes simples notes fins l’orquestració més rica, pot semblar un tema complex, per a especialistes.

 

En la seva àgil gira al llarg de 40.000 anys de música, des dels instruments prehistòrics fins al pop actual, Howard Goodall prescindeix de biografies pesades, etiquetes inútils i terminologia passada de moda.
En el seu lloc, ens relata l’evolució de la música tal com va passar,Howard-goodall idea a idea, de manera que cada innovació musical: l’harmonia, la notació musical, el teatre cantat, l’orquestra, la música per a la dansa, la gravació, la retransmissió,… ens impacta amb la seva força original.
Se centra en els canvis, quan i per què van ocórrer, escollint els descobriments que van revolucionar el so creat per l’home i retratant vivament als visionaris de la música, des del poc conegut Pérotin al colós Wagner.
Pel camí, també ofereix clares descripcions del que és la música i com funciona: de què van les escales, per què alguns acords sonen rars i què tenen en comú les cançons pop de les últimes dècades …

Una història de la música és el relat de la nostra necessitat d’inventar, connectar, rebel·lar-nos i entretenir-nos.
El text de Goodall, bell, clar i persuasiu, és tant un himne a l’esforç humà com un mapa revolucionari del nostre viatge musical.

A les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu més de trenta títols relatius a la història de la música.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari