Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


POEMES EN LSC: 10è GINJOLER!!!

El proper dijous 23 de desembre a les 12 del migdia presentem a la biblioteca Armand Cardona TOT L’ANY, el 10è número de la col·lecció Ginjoler de contes en Llengua de Signes Catalana (LSC).

tot-lany.JPG

Un llibre molt especial de poemes escrits per la Lola Casas, que compta amb les il•lustracions d’en Pere Cabaret. Amb aquest singular exemplar l’editorial Vilanovina: El Cep i la Nansa edicions vol commemorar el 3r aniversari d’aquesta col·lecció única en el sector editorial.

Tot l’any és un recull de poemes de les diferents estacions on conflueixen la sonoritat poètica amb la visualitat gestual de la llengua de signes en un fantàstic llibre.
La col·lecció Ginjoler neix de l’activitat de l’hora del conte interpretada en llengua de signes que es realitza periòdicament a la biblioteca Armand Cardona des dels seus inicis l’any 2003 i a través de la qual es va detectar que no existien en el mercat contes adaptats a aquesta llengua.

La LSC és la llengua que utilitzen les persones sordes a Catalunya per a comunicar-se. Es calcula que 1 de cada 25mil naixements és d’un nen o nena sord. Aquesta llengua també la utilitzen persones amb algun tipus de discapacitat que els impedeix comunicar-se d’una altra manera a més de familiars, mestres i d’altres persones relacionats amb ells.

A la biblioteca trobareu tots els números de la col·lecció. Amb la que podreu gaudir de les diferents lectures que ofereix: a través del text original, el text adaptat escrit amb majúscules per facilitar la lectura als més petits, les il·lustracions, els signes dibuixats o visionant el dvd amb el conte animat signat.

Relació de títols publicats que trobareu al catàleg de la biblioteca:

1. M’he perdut de JuanolO
2. D’amagatotis de Marta Minella i Marta Cucurella (il)
3. El secret de la Lluna de Víctor Capdet, Susana Peix i Lorena Torres (il)
4. L’home més valent del món de Montse Balada i Sebas Martín (il)
5. La nit de Reis d’en Pau de JuanolO
6. El fabricant de fum d’Enric Larreula i Eva Sans (il)
7. Quin embolic còsmic! de Montse Balada i Joan M. Celorio (il)
8. Petita història d’un tovalló groc descolorit de Miquel Ribas i Roger Padilla (il)
9. En Xim de les olles i el tiramisú de Trinitat Gilbert i Anna Mongay (il)
10. TOT L’ANY de Lola Casas i Pere Cabaret (il)

ginjolertots.JPG

El Cep i la Nansa edicions a principis d’aquest any va publicar quatre d’aquests títols dins la col·lecció Carambuco de contes en castellà i Llengua de Signes Espanyola (LSE).

Totes dues col·leccions, Ginjoler i Carambuco, segueixen vives i l’equip de professionals estan treballant en la propera edició, números 11 i 5 respectivament, que veurà la llum al llarg del primer trimestre de 2011.

FELICITATS GINJOLER!!!!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari