Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Eduard Toldrà

Cobla MarinadaEl proper diumenge, dia 12 de desembre a les set de la tarda, es podrà escoltar al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú el Concert recordant Eduard Toldrà a càrrec de la Cobla Marinada.

Aquesta proposta és un monogràfic dedicat al compositor Eduard Toldrà, nascut a Vilanova i la Geltrú el 1895. A la primera part s’interpretaran una selecció de les millors sardanes que composà aquest violinista i director d’orquestra de renom internacional. La segona part, s’iniciarà amb les Danses de Vilanova del mateix compositor, que li seguiran obres d’altres músics relacionats amb la seva trajectòria professional com Leonara Milà -prestigiosa pianista a la que Toldrà dirigí personalment-, Rafael Ferrer -deixeble i successor de Toldrà en el càrrec de direcció de l’Orquestra Municipal de Barcelona-, Agustí Borgunyó i Manuel de Falla -reconegut compositor espanyol nascut a Cadis el 1876.
Eduard Toldrà 1Actualment, la Cobla Marinada és una de les formacions més actives del món sardanista, actua a la majoria d’aplecs de més prestigi que s’organitzen arreu de Catalunya i en un elevat nombre d’audicions de sardanes. La formació va néixer a Badalona l’any 1981 i al llarg dels més de 25 anys d’història, la Cobla Marinada també ha actuat a l’estranger.

Eduard Toldrà 2A nivell concertístic treballa per crear un producte modern, innovador i exclusiu amb un model de gestió artística propi i plenament professional. D’aquest, en surt la participació de diverses propostes i experiències innovadores o en la producció d’espectacles propis: Tenora Segle i Mig (2000), Marinada CanSons & Banda (2001), Veu & Cobla: una odissea musical (2004). Els seus darrers discs són Tenora Segle i Mig (2000), Impuls (2004), Trencadisck (2009) i 25 anys. Sardanes a Eugeni Molero (2009).

La Cobla, després d’un període de temps treballant amb directors convidats, enguany, s’ha fet amb el càrrec de la direcció musical i artística el músic vilanoví Esteve Molero.

A la biblioteca Armand Cardona trobareu fons documental relacionat amb Eduard Toldrà i la seva obra.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari