Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


25 anys de “Senderos de traición”, del grup Heroes del Silencio

portada discAquest any es compleix el vint-i-cinquè aniversari del disc “Senderos de traición”, del grup Heroes del Silencio, i per aquest motiu ha estat reeditat, acompanyat d’un DVD del concert que van oferir a l’Hipòdrom de Madrid el 22 de juny de 1991 davant 120.000 persones, al costat dels grups Gabinet Caligari i El Último de la Fila.

Aquest és el segon àlbum d’estudi de la banda, que el va considerar el millor disc de la seva carrera i on la crítica va començar a donar-los més suport. Era un disc completament introspectiu i molt en concordança amb l’època, fent una fusió de sons entre el Rock gòtic, el Pop i el Hard rock.

Les lletres comencen a ser més profundes, explotant més a fons els sentiments, la ira, la frustració, la tristesa, la malenconia,…

Va ser el seu primer número un a Espanya i el primer àlbum que va entrar en les llistes de vendes a Alemanya. Al número d’agost de 2009, en l’edició espanyola de la revista Rolling Stone, “Senderos de traición” va ser considerat com el segon millor disc de rock espanyol.

Aquest és el vídeo de la cançó “Entre dos tierras”, del concert del 22 de juny de 1991 abans esmentat, inclosa a l’àlbum:

 

Héroes del Silencio fou un grup espanyol de rock radicat a Saragossa, Heroes del silencioformat inicialment per Juan Valdivia (guitarra solista) i Enrique Bunbury (veu i guitarra rítmica), i completat amb Joaquín Cardiel (baix) i Pere Andreu (bateria), a mitjan els anys 80. Van experimentar un gran èxit a Espanya i Hispanoamèrica, així com en diversos països europeus, incloent Alemanya, Bèlgica, Suïssa, França i Itàlia, convertint-se en un dels grups més reeixits de la història del rock en espanyol. Després de dotze anys en què van vendre més de sis milions de discos a més de trenta-set països, i en els quals van oferir més de mil concerts, la banda es va separar en 1996.

A les biblioteques municipals de la ciutat podreu trobar, a més a més de Senderos de traición, aquests treballs de la banda Heroes del Silencio:

+ Rarezas (1998)
+ Parasiempre (1996)
+ Avalancha (1995)
+ El Espíritu del vino (1993)

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari