Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tardor de sèries: Fargo

fargo-season-one-dvd-cover-24Aquesta setmana podreu trobar com a novetat la primera temporada de la sèrie Fargo, creada per Noaw Hawley, escriptor i productor responsable d’altres sèries com Bones.

Inspirada en l’univers fictici creat pels germans Coen a la pel·lícula del mateix títol estrenada el 1996, la sèrie no és una còpia de la pel·lícula però si manté nombrosos elements en comú amb ella com la temàtica policíaca, l’humor negre i l’ambient de violència. Els Coen han participat com a productors exectius.

Fargo es va estrenar al canal FX el juliol de 2014 i va renovar per una segona temporada que es va estrenar el 14 d’octubre de 2015. A Espanya s’ha pogut veure al Canal Plus.

Al gener de 2006, el psicòpata criminal Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) arriba a Bemidji, Minnesota, on exerceix una gran influència sobre el venedor de segurs Lester Nygaard (Martin Freeman).

Tant arriben a connectar que Lester li explica tots els seus problemes amb Sam Hess, un pinxo d’institut que abusava d’ell quan eren adolescents i que encara segueix molestant-ho. En explicar els seus problemes, Lorne Malvo proposa a Lester assassinar a Sam per resoldre’ls, cosa al que Lester no diu ni sí, ni no. Poc després Sam Hess apareix assassinat en una sala de cites mentre estava amb una prostituta.

e74

Mentrestant, a la seva casa, la seva dona no solsament critica el seu treball, sinó també la seva forma de ser i d’actuar, per la qual cosa en un arravatament de bogeria l’assassina. No sabent què fer amb el cadàver, Lester crida a en Malvo perquè l’ajudi a fer desaparèixer les proves. Abans que arribés l’assassí, apareix el cap de policia de la ciutat que acaba assassinat per Malvo en descobrir el cadàver de la dona de Nygaard. La nova policia Molly Solverson (Allison Tolman) i el policia de control animal Gus Grimly (Colin Hanks) treballen junts per resoldre aquests assassinats en els quals a poc a poc es van involucrant Malvo i Nygaard.

fargo3

La sèrie ha estat considerada la revelació de la temporada passada i ha guanyat diversos premis, entre ells, dos Globus d’Or com a millor minisèrie i millor actor de minisèrie per Billy Bob Thorton, i tres premis Emmy per millor minisèrie, millor direcció i millor càsting.

Us deixem amb el tràiler d’aquesta temporada.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari