Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El meu primer festival

Capcelera

Demà comença la vuitena edició de El Meu Primer Festival, un festival internacional de cinema per a nens i nenes entre 2 i 12 anys, que vol contribuir a la difusió d’un cinema plural i creatiu, tot oferint una mostra de creacions cinematogràfiques d’arreu del món i de tots els temps. Amb l’objectiu d’entretenir i educar, estimular la imaginació i la creativitat, i despertar l’esperit crític.

El festival vol ser una finestra per l’exhibició d’obres inèdites o difícilment visibles en pantalles comercials, però també un espai de participació i de diàleg on els nens són els autèntics protagonistes: un públic que veu, pensa, opina, pregunta, vota, crea…

que-es-el-meu-primer-festival

Un any més, el jurat d’El Meu Primer Festival és un jurat mixt format per professionals del sector, i nens i nenes. El Jurat té la missió de valorar els films de la secció de Competició Internacional i atorgar els dos premis de Millor Curtmetratge de l’any segons les dues categories d’edat.

El Meu Primer Festival es concentra sobretot a la ciutat de Barcelona i enguany les projeccions tenen lloc a diversos espais de Barcelona: CCCB, Cinemes Girona, Verdi Park, Institut Francès, Filmoteca de Catalunya i la Sala Phenomena.

Durant 16 dies, passaran pel festival més de 80 films de 18 països diferents, en 20 sessions familiars i 21 d’escolars amb cineastes convidats, votacions del públic, premis, jurat infantil, tallers i cinefòrums. En aquesta vuitena edició, es preveu una afluència de 15.000 espectadors.

Us recomanem molt La canción del mar, un film irlandès nominat als Oscar 2014 i que explica una preciosa història plena d’aventures i llegendes.

Des de Noruega arribarà El Nadal d’en Solan i en Ludwig, basat en el film Grand Prix a la muntanya dels invents, dels anys setanta, que es va estrenar en català en el seu moment amb un gran èxit, marcant la memòria cinematogràfica de molts nens, avui pares.

Més títols com ara Phantom Boy i Hawaa Hawaai ompliran la programació, a més d’una secció de clàssics, una altra de poesia o una de curts, en què els més petits podran votar el seu curt preferit.

El Festival també projectarà el darrer film d’en Marc Recha, Un dia perfecte per volar, protagonitzat pel seu fill i per en Sergi López.

Abans, el proper dilluns 16 de novembre a les 20:30, podreu veure la pel·licula i comentar-la amb els director i actors al Teatre Principal de Vilanova, en una sessió especial del cicle d’autors catalans programada pel Cineclub Sala 1.

A l’Espai de Cinema de la Biblioteca us proposem anar més enllà de Pixar o Disney, que fan molt bones pel·lícules, i us hem preparat una petita exposició de cinema d’animació per nens amb un estil diferent!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari