Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


XXI Saló del Manga de Barcelona

660_x_xxi-salo-del-manga-de-barcelona-cartell-baixaAvui dijous comença el XXI Saló del Manga de Barcelona.

El certamen, que organitza FICOMIC, es celebrarà fins diumenge 1 de novembre al recinte de Fira Barcelona Montjuïc. El Saló ocupa aquest any un total de 60.000 metres quadrats, espai rècord de la seva història.

Un XXI Saló del Manga de Barcelona que també augmenta el nombre d’activitats i expositors perquè el visitant pugui gaudir plenament de l’esdeveniment. Enguany, ja han exhaurit les entrades pel cap de setmana.

gatochiEl cartell oficial del Saló del Manga de Barcelona ha estat realitzat per una artista japonesa per primera vegada en el certamen. Es tracta de Konami Kanata (Nagano, Japó), una autora de manga molt estimada a casa nostra gràcies a El dulce hogar de Chi i a La Abuela y su gato gordo (Planeta Cómic).

El Saló està ple d’activitats. Des del famós concurs de cosplay, fins a concerts de grups de pop japonesos, passant per mostres de gastronomia japonesa i, com no pot ser d’altra manera, de novetats de còmics i projeccions d’animes.

COSPLAY

Un espai a destacar és el de les exposicions. El programa inclou, entre d’altres, l’exposició ‘Manga en construcció’, una mostra sobre la presència de l’arquitectura japonesa en el manga. Un dels seus apartats és la influència de Gaudí i el modernisme al Japó, així com les edificacions d’arquitectes japonesos a Barcelona. ‘Kôsen: després del somni oriental’ és una exposició dedicada al manga de les autores espanyoles Aurora García i Diana Fernández.

‘Dracs de paper: entre orient i occident’ és un recorregut a través del manga i del còmic de com s’ha vist aquesta figura mitològica en la cultural oriental i occidental. Star Wars Japan mostrarà il·lustracions de Tsuneo Sanda, així com manga i marxandatge produïts al Japó d’aquesta saga galàctica.

En el marc del 70è aniversari dels bombardejos a Hiroshima i Nagasaki, el Saló del Manga acull diverses activitats relacionades amb l’efemèride, com la conferència de Sadae Kasaoka o l’exposició titulada ‘Mangas nuclears’. En aquesta, es mostraran algunes obres claus centrades en l’atac nuclear de 1945.

És el cas del manga Pies descalzos, una historia de Hiroshima (Random House), de Keiji Nakazawa o Infierno (Ediciones La Cúpula), de Yoshihiro Tatsumi. També tindrà protagonisme l’anomenada cultura post-nuclear del Japó, que s’ha traduït en tota mena de pel·lícules, mangas o animes que ens han mostrat els perills i les conseqüències de l’energia nuclear i els conflictes armats en general.

INFIERNO  pies-descalzos-1

El Saló també compta amb molts convidats dels quals destaquem la presència de l’autor Inio Asano, autor de Solanin, una novel·la gràfica que ens mostra les relacions, els somnis i la realitat d’un grup de joves que lluita per trobar el seu lloc en la societat.

Al vestíbul del primer pis de la Biblioteca trobareu una exposició de fons amb aquests i molts d’altres còmics japonesos.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari