Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Un món d’aplicacions: Apps musicals!

Els companys del Prestatge virtual – Música de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona ens ofereixen una selecció d’allò Prestatge virtual - Músicamés pràctica en els temps que vivim amb les millors aplicacions per iOS i Android relacionades amb la música i tot el que l’envolta: streaming, edició, identificació,…

Ens ofereixen una selecció d’aplicacions per iOS i Android de música amb el punt en comú que totes són gratuïtes o bé són la versió gratuïta i reduïda d’una aplicació de pagament. Les aplicacions de música solen integrar diferents funcionalitats que fan sovint difícil d’enquadrar-les en una sola de les categories següents. Trobareu només els serveis que es troben disponibles actualment a Espanya.

IDENTIFICACIÓ I DESCOBERTA: en el món de les apps de música sovint les funcionalitats s’entrecreuen i es fusionen. És el cas de les apps d’identificació, que permeten la identificació gairebé instantània d’una determinada música que soni en un moment donat.

shazamShazam
Servei d’identificació molt popular i multiplataforma.
iOS
Android

musixmatchMusiXmatch
Mostra les lletres de les cançons sincronitzades amb la reproducció d’un tema determinat, també té funcions d’identificació i és compatible amb Spotify, Google Music i Samsung Music Player.
iOS
Android

trebleTreble.cat
Vols començar a llegir música? App dissenyada per ajudar els nens i els adults aprenent a identificar les notes en la clau de sol. Joc creat en col·laboració amb músics professionals i educadors.
iOS
Android

STREAMING: en el cas de l’streaming tenim dues grans opcions; serveis de gran volum que pretenen ser exhaustius però amb un tractament de l’accés a la informació poc refinat i basats en llistes (playlists) creades pels propis usuaris (Spotify o Deezer) i serveis que aposten per introduir la selecció a càrrec d’experts (Songza).

spotifySpotify
Aplicació estrella de streaming musical, disponible per a diverses plataformes, tres opcions de subscripció: Free, Family, Premium. Es calcula que aplega uns 22 milions de temes
iOS
Android

deezerDeezer
Veterana plataforma francesa que ostenta la major quantitat disponible de temes actualment: uns 30 milions.
iOS
Android

SongzaSongza
Adquirida recentment per Google, el servei de Songza es basa en recomanacions elaborades per experts i recuperables per criteris com activitat, gènere, dècada i estat d’ànim.
iOS
Android

REPRODUCTORS: Dins aquesta categoria hi trobem fiables reproductors d’àudio com VLC o sofisticats sistemes de control com Kodi, a més de ràdios de tot el món des de TuneIn o vídeos musicals amb Vevo.

kodiKodi
Anteriorment conegut sota el nom d’XBMC, Kodi és un reproductor multimèdia de codi obert que permet control remot d’altres dispositius d’una xarxa local o Internet.
Android

tuneinTuneIn
Permet escoltar en línia i en directe més de 100.000 emissores convencionals de ràdio d’arreu del món.
iOS
Android

vevoVevo
App que permet accedir a més de 75.000 vídeos musicals en alta definició, continguts exclusius i actuacions en directe.
iOS
Android

CREACIÓ I PRÀCTICA MUSICAL: amb les apps, creació i pràctica musical sovint es fonen amb el joc, una altra manera d’aprendre o, simplement, passar l’estona.

perfect_pianoPerfect Piano
Senzilla aplicació que barreja joc amb pràctica musical, amb altres funcions com enregistrament, multiusuari o connexió a dispositius MIDI externs via USB.
iOS
Android

pocketBandPocketBand Lite
Anunciat com a “Social Digital Audio Workstation”, Pocketband és un miniestudi de gravació de “loops” amb funcionalitats pròpies de les xarxes socials per compartir les teves creacions musicals.
Android

songifySongify
Divertida app de l’empresa Smule que converteix les nostres paraules o sons en la lletra d’una petita peça musical.
Android

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari