Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Exposició: ‘Macbeth’ i adaptacions d’obres literàries al còmic

01203443801_gFins a l’11 de novembre podeu trobar al primer pis de la Biblioteca l’exposició Macbeth, produïda per Norma Editorial amb la col·laboració de Còmics Cornellà i està formada per reproduccions i esbossos d’aquest còmic de Josep Maria Polls i Jordi Sempere publicat l’any 2013.

Aquesta versió de Macbeth, feta amb tota la humilitat, reconeix el gran valor del clàssic i destaca especialment la manipulació i l’atreviment per replantejar grans temes com el destí o l’ambició de poder, a més d’afegir algun punt de vista nou a aquesta obra per tothom reconeguda.

Tal com diu José Luis Munuera en la introducció de l’exposició, “els autors d’aquest Macbeth han pres decisions creatives radicals i, com a resultat, l’adaptació té menys d’adaptació que de creació. Partint de la base i de l’estructura proposada per Shakespeare, aquest Macbeth proposa una lectura plàstica pròpia, totalment autònoma”.

20151022_185508

Josep Maria Polls és guionista de còmics. Va començar treballant en guions d’horror a començament dels anys setanta, per passar a fer ciència ficció, fantasia i aventura durant aquesta dècada i durant els vuitanta, tant a Espanya com per a empreses de l’exterior (Disney, per al mercat italià, etc.).

Durant els anys vuitanta, noranta i al segle XXI, va seguir escrivint historietes per a la revista Cimoc, El Víbora, i publicacions de Planeta DeAgostini, Dude Comics o Diábolo. També ha creat guions per a còmics de caràcter publicitari per a empreses com Codorníu o IMC. Va tenir una llarga relació com a cap d’estudis de l’Escola Joso.

sempere-pollsJordi Sempere  és un dibuixant de registre humorístic, conegut sobretot per la seva llarga trajectòria com a tàndem creatiu amb el guionista Francisco Pérez Navarro, amb qui va començar a col·laborar en els primers anys vuitanta, signant conjuntament com “Sempereznavarro”. Junts van realitzar multitud d’historietes per a diverses revistes de còmic durant els anys 80 i 90.

Als darrers anys ha dibuixat alguns còmics per França, com la sèrie Nemrod (Soleil, 2006-2007, amb un acabat més realista i un important canvi de registre respecte a la majoria de la seva obra) o una participació en l’àlbum col·lectiu La vielle dame (Dupuis, 2009).

Per complementar l’exposició trobareu a la comicteca una exposició de fons amb diverses adaptacions d’obres literàries al còmic.

En aquesta selecció trobareu des d’adaptacions de narracions clàssiques fins a novel·les de ciència ficció, passant per clàssics de la literatura europea i nord-americana i també novel·les de països tan llunyans com el Japó.

genesis  Cumbre_Tapa.indd  androides

lametamorfosis  paraios  de ratones

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari