Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Va de premis

Ana María MatuteL’escriptora Ana Marí Matute Ausejo (Barcelona, 1925) ha guanyat el Premio Cervantes 2010, el guardó més important de les lletres hispanes, que concedeix el Ministerio de Cultura, en reconeixement al conjunt de l’obra d’un escriptor. Aquest premi s’ha sumat als que ja tenia com el Premio de la Crítica (1958) amb Los hijos muertos, el Nacional de Literatura (1959) per la mateixa obra, el Nacional de Literatura infantil i juvenil (1984) amb Sólo un pie descalza, el Nacional de Letras (2007), el Nadal (1947 i 1959) amb Los Abel i Primera memoria i el Planeta (1954) per Pequeño teatro. Actualment ocupa el seient de la lletra K a la Real Academia Española i recentment ha publicat un recull dels contes titulat La puerta de la luna (ed. Destino, 2010).

Als 17 anys va escriure la seva primera novel·la Pequeño teatro. Lliure, moderna, rebel. Matute també es autora de títols imprescindibles com: Torre vigía, Olvidado Rey Gudú, Aranmanoth i Los soldados lloran de noche.

Clara SanchezL’escriptora Clara Sánchez (Guadalajara, 1955) ha guanyat el LXVI Premi Nadal, dotat amb 18.000 euros, per la novel·la Lo que esconde tu nombre, en què Julián, un ex pres del camp de concentració de Mauthausen convertit en caçanazis, en segueix la pista d’un fins a la costa llevantina, on coneix una noia que l’ajudarà en la seva causa i li plantejarà el valor del càstig.
Llucia RamisEl XLII Premi Josep Pla de narrativa en català, dotat amb 6.000 euros, ha estat lliurat a Llucia Ramis (Palma de Mallorca, 1977) per Egosurfing, una novel·la protagonitzada per una periodista que critica de manera divertida l’egolatria moderna de buscar-se i ser buscat a Internet.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari