Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘L’enigma i el mirall’ de Jostein Gaarder

L’enigma i el mirallL’enigma i el mirall ens explica la història de Cecilie, una noia que escriu els seus pensaments a la llibreta xinesa que li ha regalat un metge de l’hospital. Així combat l’avorriment d’haver-se d’estar tot el dia al llit a causa de la seva malaltia. Aleshores rep la visita de l’àngel Ariel. Cecilie pretén que l’àngel li descobreixi alguns dels secrets celestials. Però Ariel també es pregunta com és una persona de carn i ossos. Les converses i l’intercanvi continuat de preguntes i respostes entre Cecile i Ariel fan que la noia acabi descobrint com és la vida fora de la Terra, què són els somnis, què és la imaginació i com és possible arribar a volar.

Estem davant d’un intent, tendre i càlid, de respondre les preguntes que tots ens hem fet alguna vegada i, fins i tot, les que mai no ens hem fet, com per exemple el misteri de la vida i de la mort.

Jostein GaarderJostein Gaarder (Oslo, 1952) va estudiar filologia, història de les idees i història de la religió a la universitat d’Oslo, va ser professor de filosofia i història de les idees durant onze anys i és un dels escriptors més destacats del seu país. Entre les seves obres, a banda de la que ens ocupa, cal destacar El misteri del solitari, amb la qual va guanyar el Premi Europeu de literatura juvenil, Vita brevis o El palau de les granotes. Tot i això va ser amb El món de Sofia que va assolir l’èxit internacional, amb més de 26 milions d’exemplars venuts, traduït a 53 llengües i del qual se n’han venut més de 10 milions d’exemplars a tot el món.

El Club de Lectura per a Nois i Noies de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquest llibre el dissabte 18 de novembre les 17h.

Esteu convidats a participar-hi!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari