Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


100 anys de la mort de Tolstoi

Leo TolstoiAra fa 100 anys, el 20 de novembre de 1910 segons el calendari occidental, va morir un dels grans novel·listes clàssics de tots els temps Lev Nikolàievitx Tolstoi. Nascut 82 anys enrere en el sí d’una família noble, a Iàsnaia Poliana, quedà orfe de ben petit, sent educat per uns parents. Va estudiar dret a la universitat, tot i que no finalitzà els estudis.  A primers dels anys 50 del segle XIX es va unir a l’exèrcit, moment en el qual començà a escriure.

Lev TolstoiEn el seu ideari filosòfic es destaca la noció de resistència pacífica. Aquest ideari va ser expressat en llibres com El Regne de Déu és en Vosaltres i va influir en personalitats del segle XX com Gandhi i Martin Luther King. A més d’escriptor i filòsof, va ser un anarquista cristià, un pacifista i un reformador de l’educació.

Algunes de les seves obres, com Guerra i pau i Anna Karènina, han esdevingut grans clàssics per a moltes generacions. Aquestes i d’altres les podràs trobar en el fons de la Biblioteca que té exposat al primer pis per tal de commemorar aquesta efemèride.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari