Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Soufflé’ de Cristian Robles i el nou còmic d’autor a Espanya

Cristian-Robles-Soufflè-cubierta-corregida100Aquesta setmana trobareu com a novetat a la comicteca de la Biblioteca l’àlbum Soufflé de Cristian Robles.

A ‘Soufflé’, Robles ens presenta un particular i angoixant entorn urbà en el qual els joves s’han lliurat al consum d’una nova droga, el ‘soufflé’, que té un dràstic efecte secundari: la pèrdua de parts del cos. No obstant això, est és solament un ingredient més en l’estranya vida d’aquesta comunitat de personatges desafectats.

Robles va néixer a Barcelona l’any 1990 i es va formar a l’Escola d’arts aplicades i oficis de La Llotja. Ha publicat a fanzines com Clift i abans de Soufflé, va publicar una altra historia al·lucinògena Ikea Dream Makers amb l’editorial De Havilland. Actualment viu a una cabana aïllada al bosc, menja només salsitxes i, de vegades, toca la flauta.

En Cristian és només un de la nova fornada d’autors espanyols, que com ja saben que viure de fer còmics és complicat, també es dediquen a il·lustrar llibres, dissenyar rètols o fer curtmetratges. Les seves influències són diverses i han polit les seves tècniques amb fanzines i webcòmics i treballen per editorials independents però també per les més grans.

A la secció de còmic hispanoamericà trobareu obres d’altres joves autors, de les quals voldríem destacar-ne algunes.

ienrciaInercia de Antonio Hitos. Jaime i Juan són dos amics estancats en la seva pròpia rutina que, com la meitat de la seva generació, viuen al dia intentant esgarrapar les poques oportunitats que la ciutat els pot oferir. En un esforç continu per adaptar les seves expectatives a un futur incert, els protagonistes hauran de prendre les decisions que els permetin aixecar el cap. Els plans de vida que havien imaginat ja no valen gens. Va guanyar la setena edició del Premi Internacional de Novel·la Gràfica FNAC-Salamandra Graphic.

 

TrabajoDeClase00-big

Trabajo de clase de Ana Galvañ. Déu María, és una noia que somia amb un món millor, lluny de la seva realitat adolescent, crua i sense encís. En un institut insofriblement tediós va sempre acompanyada de la seva pesada i inseparable millor amiga i, a casa, l’espera una mare que no la comprèn encara que ho intenti. Déu María els odia a tots, encara que en silenci i amb resignació. Tot canvia quan li toca fer el treball de la classe literatura amb el noi que li agrada, perquè té la certesa que només l’amor pot fer un gir a la seva ensopida existència.

 

Colmado-SanchezColmado Sánchez de Clara Soriano. L’Adrogueria Sánchez és la típica botiga de barri que té de tot, la propietària del qual coneix a tots els veïns, als quals aprecia i aguanta per igual. Trossets de vida que desfilen per l’adrogueria deixant moments divertits, mentre un senyor molt tibant espera a quedar-se solament davant la botiguera per demanar-li alguna cosa que ningú més pot escoltar.És la primera obra en paper de Soriano, que, en canvi, ha publicat molt a Internet, als webcòmic Caniculadas i a la revista El Jueves. Va guanyar el premi a l’autor revelació al Saló del Còmic de Barcelona l’any 2014.

 

Trobareu tots aquests còmics exposats a la còmicteca de la Biblioteca!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari