Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘La solitud dels nombres primers’ de Paolo Giordano

La solitud dels nombres primers“L’Alice té set anys i odia l’esquí, però el seu pare l’obliga a sortir un matí fred i boirós. Sola i avergonyida, acaba fora de pista, cau i es trenca una cama. Allà al fons d’un barranc roman immòbil durant hores… En Mattia té una germana bessona. Tots dos són gairebé idèntics, però mentre la intel·ligència d’ell és superior a la mitjana, el cervell de la Michela està tarat. Per primera vegada han estat convidats a una festa. Tip de les burles dels companys, en Mattia demana a la seva germana que s’esperi en un parc. Tan bon punt acabi la festa, tornarà a buscar-la…Aquests dos episodis marcaran irreversiblement la infantesa, adolescència i joventut de l’Alice i en Mattia. Les seves existències, tan profundament ferides, es creuaran, i els dos protagonistes es trobaran estretament units alhora que inevitablement separats.

La solitud dels nombres primers és la història d’un noi i una noia, dels vuit als trenta-cinc anys. Són dues persones diferents, que han perdut la capacitat d’empatia amb l’entorn per tragèdies infantils, i que intentaran trobar-se durant les pàgines d’aquesta novel·la. En paraules del periodista Antoni Tortajada “la metàfora dels nombres primers funciona. Un nombre primer, ja ho sabeu, és aquell que només és divisible per u i per ell mateix: 1, 3, 5, 7, 11, 13… i així, cada vegada més distanciats. Però, ningú no sap per què, de tant en tant, posem que cap als 4 bilions, apareixen dos nombres primers gairebé junts… gairebé, perquè entremig sempre hi ha un nombre parell. Estan gairebé de costat, gairebé podrien tocar-se…”

Paolo GiordanoPaolo Giordano va néixer a Torí el 1982. Llicenciat en Física Teòrica, col·labora amb el Corriere della Sera i amb Vanity Fair. La solitud dels nombres primers (2008), la seva primera novel·la, es va convertir en tot un fenomen editorial amb el reconeixement unànime per part de la crítica i els lectors, la qual cosa li va valdre el prestigiós premi Strega i el Campiello Opera Prima.
El 2012 va publicar El cos humà, la seva segona novel·la, i el 2014 va ser el torn de la seva darrera novel·la: Como de la familia.

Podeu descarregar-vos la fitxa d’aquesta lectura en el següent enllaç: La solitud dels nombres primers

El Club de Lectura d’Adults dels Dimecres de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el dimecres 4 de novembre a les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi!

Us deixem amb una entrevista amb l’autor:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari