Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Un conte de Festa Major’

Una de les novetats de la Festa Major d’enguany ha estat la publicació d’un conte, concretament Un conte de Festa Major, escrit a quatre mas per la Montse Balada i la Susana Peix i il·lustrat per Glòria Fort.

Fotografía de Glòria Fort

El conte va ser presentat coincidint amb la presentació del programa de Festa Major i els nens i nenes han pogut gaudir-lo durant aquests dies amb vàries representacions, com la feta per l’Estudi de Dansa Rosa Mari Gonzàlez i Carme Gatell el diumenge al Teatre Principal o la realitzada per Montse Panero ahir al Museu del Ferrocarril.

El conte ens presenta al Tonet, un escriptor amb l’encàrrec de fer un conte sobre la festa i que ha de triar el protagonista del conte entre els diferents personatges.

Presentació – Un conte de Festa Major from Glòria Fort on Vimeo.

A la Festa Major són molts els personatges i balls que participen així que en Tonet decideix fer un càsting a casa seva per tal d’escollir el protagonista de la seva història: els Diables, els Gegants, els Nans, les Mulasses, el Porró i la carpa Juanita, els Dracs i tots els balls de la cercavila i de la cercavila de l’Imaginari passen per casa seva i li expliquen les meravelles de la Festa Major, com la viuen, els vestits, qui els acompanya… i tots i cadascun d’ells creuen que seran els escollits.

A les Biblioteques VNG el podeu trobar durant aquests dies exposat com a novetat, juntament amb tota una selecció de documents relacionats amb la Festa Major i els balls populars que trobareu en aquesta guia: Tradicionàrius vilanoví

1 Comentari fins ara

  1. Susana Dimarts 4 d'Agost de 2015 - 16:03 h

    Gràcies companys per aquesta entrada al blog de la biblioteca! Ha estat una Festa Major molt especial la d’aquest any. L’espectacle de dansa va ser una meravella i la Panero com sempre va fer vibrar grans i petits!!

Deixa un comentari