Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Star Wars’ de Wilco

wilco-star-wars-28-07-15La banda nord americana Wilco, ha pujat a la xarxa per sorpresa el seu nou àlbum, titulat Star Wars. El disc es podrà descarregar de forma gratuïta durant un temps limitat al web de la banda, a Itunes, a Google Play i Amazon Digital.

Jeff Tweedy, líder de la banda, ha justificat aquesta proposta dient a la seva pàgina de Facebook que ‘sentien que seria divertit. ¿i que hi ha més divertit que una sorpresa?’.

El grup va editar el seu darrer àlbum d’estudi The whole love el 2011.

No és la primera vegada que una formació de reconegut prestigi internacional, amb milions de seguidors, pren una decisió comercial d’aquestes característiques. Radiohead va penjar el seu disc In Rainbows a Internet el 2007 i va deixar que el públic establís el preu al qual hauria de comprar-ho.

Wilco és un grup de rock alternatiu de Chicago, Illinois, Estats Units, formada el 1994. La formació de Wilco ha patit diversos canvis des de la seva formació i només el vocalista/compositor Jeff Tweedy i el baixista John Stirratt es mantenen com a membres fixos des de l’inici.

Han llançat al mercat nou discos d’estudi, un àlbum en directe i tres col·laboracions: dues amb Billy Bragg i un amb The Minus 5.

baixa

La música de Wilco s’ha inspirat en una àmplia gamma d’artistes i estils, entre ells Bill Fay i Television, a més d’haver servit d’influència per altres bandes de rock alternatiu. En el seu àlbum de debut, A.M. (1995), van seguir amb l’estil country alternatiu d’Uncle Tupelo, mentre que en els seus discos posteriors han explorat aspectes més experimentals, tocant estils com el rock alternatiu i el pop més clàssic.

Gràcies al seu cinquè disc d’estudi A Ghost Is Born llençat el 2004, la banda va guanyar dos premis Grammy incloent-hi el de millor àlbum de música alternativa.

A les Biblioteques de Vilanova podreu trobar molts dels àlbums d’aquesta formació.

Us deixem amb un vídeo d’un concert de la banda al Concert Hall de Sydney al 2013.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari