Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tingladu 2015

eix-agenda-62815Aquest cap de setmana els carrers de Vilanova s’ompliran de música amb la vuitena edició del festival ‘El Tingladu’, organitzat per l’associació Can Pistraus.

La pedra angular del Tingladu són els concerts gratuïts oberts a tothom. L’entitat sempre ha optat a promocionar i donar un escenari important i merescut a la música en la nostra llengua pròpia, el català.

El Festival comença demà dijous, 23 de juliol, amb les expressions culturals no musicades com ja ve sent habitual, amb el Torneig de Botifarra, popular joc de cartes, l’assaig dels Bordegassos de Vilanova i el teatre amb la República dels contes.

El divendres 24 de juliol comença la música a partir de les 20h amb les actuacions de Joan Rovira, Mishima, Zoo Sidral Brass Band

Joan Rovira és un cantautor de les terres de l’Ebre que vindrà a presentar el seu disc ‘Peix sense espina’.

Dels Mishima poca cosa s’ha de dir, una de les bandes clàssiques del rock en català, continuen la gira del seu darrer disc ‘L’ànsia que cura’.

Els Zoo són un col·lectiu musical valencià nascut el 2014 que es centra entre el rap, el hip-hop, el rock o ska, però també mescla ritmes electrònics.

La Sidral Brass Band, sorgeix d’entre les vinyes i els rius de vi que reguen les terres argiloses del Penedès sobirà amb la inquietud de crear una festa boja per a tots els públics.

Dissabte 25 continuen els concerts amb Rombo, Sanjosex, Mazoni, i Rigodonians

Rombo és un grup d’amigues que, fent broma sobre la possibilitat de fer música, decideixen fer-la i en menys de dos anys sumen un grapat de cançons memorables i molts concerts.

Sanjosex es va formar l’any 2000 a la Bisbal d’Empordà però van caldre cinc anys d’actuacions esporàdiques abans d’enregistrar un primer disc d’aromes dylanianes, Viva!, que va sorprendre crítica i públic l’any 2005.

Mazoni és el nom artístic del músic empordanès Jaume Pla. Va formar el seu primer grup als 13 anys, juntament amb Carles Sanjosé (Sanjosex), i des d’aleshores no ha parat de tocar i compondre música, primer amb el grup Holland Park i des de 2004 com a Mazoni.

Rigodonians son Pablo Tudela i Rodrigo Laviña són The Rigodonians, un duet nascut el 2011 i que porta com a senyal d’identitat la llegenda “… la volta al món en 80 discos”. Un selector, un presentador i dues col·leccions de discos diverses que naveguen en l’ahir i l’avui de la música.

Dhorari-tingladu-2015iumenge 26 el festival tanca amb Astrio, Aspencat i Miquel del Roig

Astrio és una capsa de sorpreses. Des de la seva formació, ara fa 10 anys, ha estat un grup en constant renovació. Qui hagi gaudit del privilegi de seguir la seva trajectòria haurà estat testimoni de la progressiva, silent, tossuda transformació de la seva música.

Aspencat són una banda de la Marina Alta (País Valencià) de Reggae i fusió amanits amb algunes gotes electròniques. Aspencat ha aconseguit un so propi i personal que trasllada als seus directes amb un dinamisme increïble.

Miquel del Roig no és un cantautor intel·lectual de paraules rebuscades i místics missatges. És un home senzill que reparteix el seu temps entre la seva feina de mestre, i les seves aficions, la pesca i la música.

Si no vols perdre’t cap novetat sobre El Tingladu, segueix-los a Facebook, Twitter o Instagram i utilitza el hashtag oficial #eltingladu15. Atenció als concursos, perquè hi ha molts Globus en joc! No sabeu que és un Globus? És la beguda oficial del festival, amb base de granissat de llimona, no deixa a ningú indeferent!

Us deixem amb una playlist amb una selecció de cançons de tots aquests grups!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari