Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


The Skatalites i Ken Boothe estrelles del Nowa Reggae en el 10è aniversari

NowaReggae 2015Un any més, i ja van 10!, tornem a tenir aquí un dels festivals referents de la música d’estil jamaicà a Catalunya: el Nowa Reggae. Enguany celebra el seu 10è aniversari i ho fa amb un cartell encapçalat per referents del gènere com The Skatalites o Ken Boothe, però ben acompanyats per secundaris com The Kinky Coo Coo’s o Zaramandi, que ompliran el molí de mar els dies 17 i 18 de juliol de ritmes com el reggae, l’ska o el rocksteady.

The Skatalites, un dels grups considerats com a fundadors de l’ska, té una llarga vida, no en va iniciar la seva singladura a finals dels 50, i en aquest temps han passat per diferents fases de separació i renovació de la banda. Ska authentic, àlbum de debut el 1964 en la seva època de major creació i influència, és considerat el primer exponent de la música ska, influenciant artistes com Bob Marley, Peter Tosh i altres músics jamaicans.

Ken Boothe, que va iniciar la seva carrera a finals dels 50 també, és un dels principals exponents del rocksteady. El 1963, juntament amb Stranger Cole, publicà els singles Artibella, World’s Fair o Hush que li varen permetre accedir a les principals discogràfiques de Jamaica: Studio One i Trojan Records. Els 24 àlbums enregistrats que té i els nombrosos singles fan fàcil fer-se una idea de la dilatada i fructífera trajectòria d’aquest artista.

El cartell el completen les bandes The Kinky Coo Coo’s, un dels principals exponents de l’ska i el rocksteady a Catalunya i que ja a visitat en vàries ocasions el festival, i Zamaramandi, grup apadrinat per Roberto Sánchez que presentarà el seu darrer treball: Mesopelagic, ple d’harmonies i lletres de caràcter social.

NowaReggae ACTPel que fa als sound system trobarem al festival els holandesos Herb-a-Lize it Sound i els alemanys Supersonic Sound, considerats un dels millors a nivell europeu.

La proposta del Nowa Reggae es divideix entre les activitats de dia (concerts, activitats esportives i culturals, tallers de ball, sessions de dj’s) i els concerts de nit, on es presenten els principals artistes.

La biblioteca Armand Cardona, coincidint amb aquest festival, exposa tot el material que té relacionat amb aquests gèneres musicals a més de presentar dues novetats:

A les Biblioteques VNG podeu trobar diferents CDs dels artistes més representatius dels gèneres, com Bob Marley, Lee Perry, Toots & Maytals o Alpha Blondy pel que fa reggae o Desmond Dekker, Madness, The Specials o Laurel Aitken respecte l’ska:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari