Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Descenso de barrancos’ de la mà de l’editorial Desnivel

Descenso de barrancosVivim un boom de les activitats a l’aire lliure fruit d’un canvi d’hàbits en la societat motivats per una major disponibilitat de temps lliure, inquietud per la salut, etc. És per tots coneguts l’èxit del running, ciclisme, btt,… però també han cobrat especial protagonisme activitats relacionades amb el senderisme, escalada i, concretament en el cas que ens ocupa avui, el descens de barrancs.

Són varis els llibres existents a la biblioteca sobre aquesta matèria i avui us presentem Descenso de barrancos: técnicas básicas, coordinat per José A. Ortega i editat per Desnivel.
Tot i que la tècnica i els materials evolucionen, no ho fan vertiginosament, però periòdicament es fan necessàries revisions com la que suposa aquest llibre i que aporten les novetats que s’han anat incorporant relacionades amb aquesta especialitat.

La pretensió de Descenso de barrancos és dotar de coneixements bàsics a les persones que es volen iniciar en aquest esport, a aquells que tenen experiència mitjana i volen progressar en els seus coneixements i, fins i tot, a aquells que ja porten temps familiaritzats amb l’àmbit però voles actualitzar-se.
Per això aquesta obra reuneix informació actualitzada sobre els següents aspectes: material, medi físic, progressió, signes i senyals, maniobres bàsiques i qüestions relatives a emergències, tècniques d’autorrescat, primers auxilis i gestió d’emergències.

Una lectura molt recomanable que els aficionats al gènere podem completar amb la lectura del volum Descenso de barrancos: técnicas avanzadas de Ruben Acerete que podeu trobar a la biblioteca Joan Oliva.

Descens de barrancs

A les Biblioteques VNG trobareu més llibres sobre la matèria descens de barrancs i de la qual a continuació us en destaquem alguns:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari