Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Catàleg de l’exposició Flashback de Leopoldo Pomés

portada

La Fundació Catalunya-La Pedrera presenta del 10 de març fins al 12 de juliol de 2015 la més completa exposició antològica dedicada a Leopoldo Pomés, titulada Flashback. Una mostra que recorre minuciosament el vast univers creatiu del fotògraf barceloní, referent de la fotografia i la publicitat catalana contemporània.

Leopoldo Pomés i Campello (Barcelona, 1931) és un dels noms indiscutibles de la fotografia contemporània catalana de la segona meitat del segle xx. Fotògraf, publicista, cineasta, dibuixant, poeta, empresari i gastrònom, Leopoldo Pomés ha mostrat al llarg de la seva dilatada carrera una passió constant per la imatge.
Leopoldo Pomés
Home polièdric de mirada incisiva, personalitat desbordant i una extraordinària capacitat de seducció, Pomés va saber superar els estrets límits del «salonisme» i la crònica fotogràfica de la Barcelona dels anys cinquanta i seixanta i captar l’esperit dels nous temps. Amb un potencial poètic enorme, ràpidament va esdevenir un creador innovador en el camp de la publicitat, que aleshores tot just començava a despertar a l’Espanya del «desarrollismo». Des del 1961, any en què va crear l’Studio Pomés, no ha deixat de combinar la seva passió per la fotografia amb la seva dedicació professional a la publicitat.

L’exposició, que compta amb més d’un centenar d’obres, recorre minuciosament el seu vast univers creatiu, des dels seus inicis vinculats al grup Dau al Set fins a l’actualitat, tot repassant el seu itinerari vital i visual.

A les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú teniu a la vostra disposició el catàleg de l’exposició, coordinat per Sergi Plans i amb textos de Julià Guillamon.

Aquí teniu un vídeo sobre l’exposició:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari