Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Maig

SelNovetats

Aquesta és la selecció de novetats corresponent al mes de maig, i que inclou com sempre documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema, fotografia i còmics.

Entre les novetats per adults trobareu Els Jueus catalans de l’hebraista i poeta Manuel Forcano. El llibre repassa la història dels jueus catalans, des de les primeres notícies fins a les comunitats jueves actuals. Quan van arribar, on es van establir, com vivien, qui i per què els perseguien, com sobrevivien als atacs, on i com resaven, com s’organitzaven, quines figures els lideraven, què ens n’ha quedat, què escrivien i si ho feien en hebreu o en català, tot en un to divulgatiu i amè.

Pel que fa a la literatura, us recomanem la darrera novel·la de Sílvia Soler, Un any i mig. El llibre ens narra precisament això, un any i mig a la vida d’una família contemporània, amb uns pares acabats de jubilar i quatre germans, tres dels quals, per motius diversos, han de marxar de casa a buscar-se la vida. Durant aquest lapse de temps veurem com evolucionen els personatges i què els va passant.

Portades1

A la secció infantil us presentem el nou àlbum de l’il·lustradora catalana més de moda, Marta Altés, El rei de la casa. “Sóc un gat i el rei d’aquesta casa. Faig moltes coses per a la meva gent. Els tinc entretinguts. Dormo de dia per protegir-los de nit, i tot a canvi sols demano que em rasquin la panxa. Però dec haver fet alguna cosa que els ha fet enfadar molt, sinó perquè m’haurien fet això?!”. I és que la vida d’un gat no sempre és fàcil…

De les novetats de còmics us destaquem la personal visió de l’il·lustradora Paula Bonet sobre el cineasta de la ‘nouvelle vague’, François Truffaut. 813: Truffaut, és el resultat de la profunda admiració pel director de Bonet, que ha revisat la seva filmografia, ha viatjat a París, s’ha embolicat amb l’aire, els sons i la llum de la capital francesa i ho ha traslladat tot en el seu quadern personal.

Portades2

Pel que fa a la música us recomanem el dvd musical, Antonio Vega: tu voz entre otras mil, un retrat inèdit del “poeta que va voler ser astronauta”, Antonio Vega, cantant i ànima de la banda Nacha Pop, un dels més grans compositors i intèrprets de la música espanyola moderna. Històries personals, i d’una generació, desconegudes sovint cantades però també contades en primera persona.

Per últim, a la secció de cinema us presentem la primera temporada de la sèrie nord-americana House of Cards. Sèrie de temàtica política ambientada en el Washington modern i amb la lluita pel poder presidencial a la capital dels EUA com a protagonista. A destacar les interpretacions de Kevin Spacey (Frank Underwood) i Robin Wright (la seva esposa Claire) que li han valgut nombrosos guardons als premis Emmy.

Al següent enllaç podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de Novetats – Maig

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari