Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Pixar, 25 anys d’animació al Caixaforum

Caixa-Forum-Madrid-Pixar-Animacion_TINIMA20140402_1204_5

Fins el diumenge vinent encara sou a temps de veure l’exposició sobre la factoria de cinema d’animació nord-americana Pixar que acull el Caixaforum de Barcelona.

Acollida, amb gran èxit, per primera vegada al MoMA de Nova York, i després d’una itinerància internacional, ha arribat a Espanya on es va poder veure als centres Caixaforum de Madrid i Saragossa.

L’any 1986, només uns quants experts havien sentit a parlar de l’animació per ordinador. Un quart de segle després, Pixar és un símbol del talent i la innovació en el cinema d’animació.

Des de l’estrena de Toy Story (1995), el primer llargmetratge creat íntegrament amb efectes d’animació digitals, Pixar Animation Studios ha continuat produint pel·lícules d’animació de gran èxit, tant de taquilla com de crítica, i ha aconseguit 26 premis Oscar i 7 Globus d’Or.
L’exposició presenta els llargmetratges i curtmetratges que ha produït Pixar durant els 25 primers anys i aprofundeix en els seus personatges, les històries i els mons que ha creat, elements clau que John Lasseter, director creatiu de l’estudi, considera necessaris per a la realització d’una bona pel·lícula d’animació.

pixar33--644x362

A través d’aquest recorregut, els visitants podran descobrir el màgic món dels estudis Pixar a partir de dibuixos, storyboards, maquetes i instal·lacions digitals. Aquestes obres mostren la creativitat i el talent dels artistes, que a Pixar treballen tant amb mitjans tradicionals –dibuix a mà, pintura, pastels o escultura– com digitalment. La gran quantitat d’obres d’art que creen aquests equips humans per a cada film surt molt poques vegades de l’estudi, però la pel·lícula que, una vegada acabada, fa la volta al món no seria possible sense elles.

efvsdfv

També podreu gaudir d’una secció especial amb tots els seus curtmetratges, format que aprofiten per experimentar amb noves tècniques o per desenvolupar noves idees.

A les Sales Infantils de les Biblioteques de Vilanova podeu trobar la majoria de pel·lícules realitzades per aquest estudi. Des de les seves primeres pel·lícules com Toy Story o Bichos, a les més recents Brave, Monstruos Univerity o Aviones, passant per Cars, Buscando a Nemo, Ratatouille o Wall-e.

Aquest estiu tornen als cinemes amb Inside Out. Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari