Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Cómo leer casas, una guia sobre arquitectura doméstica

portadaDins la sèrie “Como leer…” de l’editorial H. Blume avui us presentem com a novetat una guia de camp per reconèixer estils arquitectònics de tot tipus d’habitatges, Cómo leer casas, una guia sobre arquitectura doméstica. Aquesta guia ofereix un ric vocabulari visual il·lustrat amb dibuixos detallats i fotografies a tot color, escrita per Will Jones, periodista d’arquitectura d’origen britànic.
Com a guia compacta ofereix una gran quantitat de pistes curioses fàcilment identificables amb la història d’una casa. Jones detalla les siluetes característiques, materials de construcció i elements estilístics típics de diferents èpoques. Múltiples faldons en un sostre costerut? Victoriana! Escala flotant? Modernista!
Mentre que altres volums d’aquesta sèrie se centren en la identificació de les característiques més importants o populars de les esglésies, ponts i altres estructures públiques, Jones sosté que “les cases expliquen la història de l’arquitectura humana millor que qualsevol altre tipus d’edifici.”
Amb aquest llibre l’autor li ensenyarà a reconèixer i apreciar la diversitat de l’arquitectura domèstica segons la seva ubicació, el seu estil i la perícia tecnològica de l’època, des dels entramats de fusta de les cases d’estil Tudor fins a exemples d’habitatge realment singulars.
Ja visquem en una senzilla casa parellada, en una casa de camp unifamiliar, en una torre d’apartaments o en un habitatge prefabricat presentat com una caixa amb un enginyós embolcall, la nostra llar és molt més que un sostre sota el qual aixoplugar-nos: és una cosa personal. Davant les cases normals que responen tant a la seva situació com als seus materials de construcció, hi ha altres habitatges que destaquen per la seva opulència, els seus avenços tecnològics o el seu eclecticisme extrem.
Aquesta interessant guia ens revela com la gran arquitectura ha influït en els habitatges més modestos en els que vivim actualment. Molt pràctica pel seu còmode format de butxaca, aquesta obra li permetrà desllorigar les claus arquitectòniques de l’arquitectura domèstica, ja sigui la simetria del Renaixement, l’ordre del Neoclàssic, els extravagants adorns victorians o el minimalisme del Moviment Modern.
Tot i el seu format de butxaca, és prou exhaustiva com per proporcionar les respostes a tots els seus dubtes, doncs:
• Ajuda a comprendre el vocabulari arquitectònic, ajudant d’exemples reals il·lustrats que l’ajudaran a identificar els diferents estils de cases i el seu context històric.
• Millora el resultat de l’apreciació que pugui obtenir de les seves visites a cases històriques i li aporta els coneixements bàsics per explorar arquitectònicament seu entorn.
• Analitza els principals estils arquitectònics, així com els materials i els elements d’un habitatge, mitjançant belles il·lustracions, fotografies d’exemples clàssics i les explicacions d’un expert.

A les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú podreu trobar més obres que ens parlen de l’arquitectura domèstica.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari