Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Serielizadosfest: el festival de les sèries a BCN

SerielizadosfestAquest cap de setmana el Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona acull la segona edició del Serielizadosfest, el festival per als addictes a les sèries de televisió.
El festival va ser el projecte guanyador del Movistar Artsy 2014, la plataforma de festivals i trobades culturals de Movistar, que va néixer el 2013 com la primera plataforma online per a fomentar l’emprenedoria en totes les disciplines culturals.
L’ànima darrere del Movistar SERIELIZADOSfest són el Betu Martínez i el Víctor Sala. O dit d’altra manera, organitza la revista online dedicada a la ficció televisiva: SERIELIZADOS.

El Serielizadosfest comptarà amb la visita estrella de Dan Harmon, un dels ‘showrunners’ més rellevants de l’escena serièfila dels Estats Units, creador de sèries com ‘Community’ i ‘Rick & Morty’. El documental sobre Dan Harmon ‘Harmontown’ es presentarà en primícia a tot l’Estat espanyol en aquest festival.
Durant tres dies, Barcelona es convertirà en la capital de les sèries, acollint activitats de tota mena: humor, música, projeccions i debats… per proporcionar una mirada sobre el futur de la televisió. Però no només això: el SerielizadosFest vol proporcionar una mirada sobre el futur de la televisió en un món cada vegada més lligat a la tecnologia i la interacció. Un punt de trobada entre tots els sèrieaddictes necessari en una ciutat com Barcelona, capital i referent de moltes coses i, ara, també, del «vuitè art», les sèries de televisió.

Un esdeveniment polièdric que va més enllà del simple visionat i que aposta per la reflexió, per explorar el new media al voltant de la ficció televisiva i per gaudir de la música en directe i els espectacles d’humor.

El festival dedicarà una especial atenció a un nou fenomen televisiu, les micro-sèries, que demostren que la televisió ja no té l’hegemonia serièfila. Cada vegada hi ha més sèries que es presenten en nous formats i exploten les possibilitats que ofereixen les xarxes socials i la tecnologia, i com a exemple tenim dues produccions catalanes: Les coses grans, sèrie creada per l’actor Roger Coma i que es va emetre originalment a Youtube i posteriorment al Canal 33, i Nico&Sunset, produïda per Roger de Gracia i creada pels actors Oriol Vila i Raquel Salvador, que té la particularitat que va ser gravada amb un telèfon intel·ligent.

A l’espai de cinema de la biblioteca Armand Cardona trobareu exposades algunes de les moltes sèries que tenim en el nostre fons i que podeu consultar a continuació:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari