Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Els cargols als contes…

Els cargols tenen fama de tranquils i espantadissos…Trobar cargols als contes com a protagonistes no és tan fàcil com amb d’altres animals, tot i així a les llibreries i biblioteques trobareu força contes on surten cargols.

Trobareu un cargol ben despistat al conte M’he perdut! escrit i il•lustrat per en JuanlO. El cargolet d’aquesta història ha perdut casa seva i ha d’anar preguntant a tots els animalets si l’han vist enlloc.

mheperdut2.jpg

Aquest conte es pot llegir de moltes maneres… podem llegir les imatges, podem llegir-lo en veu alta i  podem llegir-lo amb les mans… Sí, sí, ho heu sentit bé, es pot llegir amb les mans!

Perquè els contes de la col•lecció Ginjoler inclouen una adaptació a la llengua de signes catalana, que és la llengua de les persones sordes a Catalunya.

Un altre conte que segur que us agradarà, és el que va escriure Leo Leoni, titulat la casa més gran del món, on el protagonista, un cargolet molt inquiet un dia va dir al seu pare que de de gran volia tenir la casa més gran del món. Quina vegenada! Li va contestar el seu pare, que era el cargol més savi de tots… aleshores el pare cargol li va explicar la història d’un altre cargolet que com ell un dia va desitjar tenir la casa més gran del món… Us imagineu un cargol amb una casa tan gran que no li permeti passejar pel jardí i les fulles més fresques?

casamesgran.jpg

Un conte clàssic… El cargol i l’herba de poniol.

El cargolet vol anar a veure el forat per on surt el sol i de tant caminar li agafa un mal de panxa molt fort, així que decideix buscar una herbeta de poniol per fer-se una sopa. Però aquella herba que ha trobat està massa arrelada al terra i no hi ha manera d’arrencar-la… poc a poc apareixeran diferents animalons que el voldran ajudar… un escarbat, un esquirol… molts… penseu que ho aconseguiran? Llegiu el conte i descobriu com acaba aquesta història!!

cargolherbaponiol.jpeg

Llibres joc, per jugar per als més peques: ¿Un caracol? On haureu de descobrir qui s’amaga al darrera de cada imatge. Però tingueu en compte que no tot és el que sembla.

O el contes de la col•lecció ditets titolat: Cargol treu banya  amb el que podreu cantar la cançó a l’hora que jugueu amb el conte posant els ditets als forats.

I per als que ja sabeu llegir:

Un cargol fabufantàstic: El Cargol protagonista d’aquesta aventura viu al camp amb les seves amigues, la Vaca, l’Oca i la Cabra. La Vaca és amorosa i es preocupa per tothom. L’Oca i la Cabra són una mica esbojarrades, fan molt de xivarri i es fiquen pertot arreu i el cargol de vegades es troba una mica sol així que haurà de fer nous amics… si voleu esbrinar com ho aconsegueix ja sabeu el què heu de fer…

fabufantastic.jpg

I acabem les recomanacions amb un llibre en castellà:

Don caracol detective:  un cargol molt savi que amb l’ajuda del seu ajudant la “lobriz Eustaquio” han d’esbrinar qui està robant el menjar dels animals del bosc, un llibre de misteri i humor que us farà passar una bona estona.

detective.jpg

BONA LECTURA!!!

9 Comentaris fins ara

 1. Arnau i Alex Dilluns 15 de Novembre de 2010 - 13:01 h

  nosaltres també creiem que és difícil posar un cargol com a protagonista, encara que sempre ho aconseguim.

 2. Toni e Ivan Dimarts 2 de Novembre de 2010 - 11:20 h

  Aquesta història sembla molt divertida i misteriosa però una mica infantil

 3. Marina/Laura Dimarts 2 de Novembre de 2010 - 11:18 h

  Ens agradaria molt llegir aquest llibre perquè sembla molt interessant i misterios,i ens agrada molt el misteri i la intriga

 4. Daniel i Pol Dimarts 2 de Novembre de 2010 - 11:11 h

  Aquests llibres són molt interessants , perquè surten cargols . Però a la vegada són molt infantils.

 5. núria i prisca Dimarts 26 d'Octubre de 2010 - 10:21 h

  es un conte molt divertit i d’humor i educatiu que us ajudara a esbrinar sobre el misteris i cargols.

 6. Tamara y carla Dimarts 26 d'Octubre de 2010 - 10:19 h

  esmolt bonic i esta interessant

 7. Hernán i Jordi Dimarts 26 d'Octubre de 2010 - 10:17 h

  Els contes que hi ha en aquesta pàgina són divertits però per a nenes una mica més petits menys el del cargol detectiu.

 8. Susanna/Nadia Dimarts 26 d'Octubre de 2010 - 10:16 h

  molt bó el llibre,és entretingut,interessant i bonic

 9. Anna i Miriam Dimarts 26 d'Octubre de 2010 - 10:14 h

  Ens agradaria llegir aquest llibre perquè ens agrada el misteri.I els detectius resolveixen els misteris i els crims.

Deixa un comentari