Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Abril

SelNovetats

Aquesta és la selecció de novetats corresponent al mes d’abril, i que inclou com sempre documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema, fotografia i còmics.

portades 1

Entre les novetats per adults trobareu: Els Set pecats capitals de la justícia de Santiago Vidal. Supèrbia, peresa, ira, gola, enveja, cobdícia, luxúria: la justícia ha pecat i el magistrat Santiago Vidal ens explica quan i com. A partir de casos reals, amb noms i cognoms, amb atreviment, fa una anàlisi valenta i entenedora de com treballa la justícia actual, quines coses funcionen i quines han fracassat.

Pel que fa a la literatura, la novel·la Les Escopinades dels escarabats no arriben al setè soterrani del pedestal on s’aixeca la meva estàtua d’Andreu Martín. L’assassinat de dos socis d’una assessoria desencadena una gran operació policial que compromet Germán Rojo, un home que es creu per sobre del bé i del mal. Però Rojo té un punt feble, la jove Melba. XXV Premi de Novel•la Ciutat d’Alzira.

A la secció infantil us presentem el llibre de Susana Peix Dracs!. Totes les bèsties allà reunides es miraven les unes a les altres emocionades. Com cada vespre, eren dins el cràter del volcà. Feia molts mesos que observaven com es covava aquell ou amb la calor de la lava. Per fi, i coincidint amb el solstici d’estiu, eclosionava. Però, què era aquella bestiola?

portades 2

De les novetats de còmics us destaquem La Casa azul, de Tyto Alba. Un nuvolós dia de 1989 a la Ciutat de Mèxic un individu s’adreça a la Casa Museu Frida Kahlo. Es posa a ploure i corre a guarir-se a una cantina propera. Allà es troba amb una vella Chavela Vargas, que, entre vapors etílics, comença a explicar-li la història de cóm va conèixer i va ser la seva relació amb Frida.

Pel que fa a la música us recomanem Jazzmaica, de The Gramophone Allstars Big Band. El grup barceloní presenta el seu quart disc en el que cerca el punt de trobada entre la música afroamericana dels seixanta i els ritmes jamaicans. En format de big band, explora i reescriu el camí recorregut dècades enrere pels músics de l’illa caribenya al descobrir per les emissores nord-americanes els hits del soul, el funk o el rhythm & blues.

Per últim, a la secció de cinema us presentem Ida, de Pawel Pawlikowski. Fotografiada en blanc i negre i dirigida por Paweł Pawlikowski, va ser escrita pel director i per Rebecca Lenkiewicz. Viatge vital en femení que ha aconseguit el reconeixement de la crítica i que li ha valgut l’obtenció de diversos premis, entre ells l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

Aquí teniu el PDF amb tota la Selecció de novetats del mes d’abril de 2015.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari