Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arxiu per Novembre, 2017

Cessetans, entre Roma i Cartago

portadaL’any 218 aC l’imponent exèrcit del general cartaginès Anníbal surt de Sagunt, creua l’Ebre i es dirigeix als Alps, amb intenció d’atacar Roma per terra. L’episodi ha passat a ser molt cèlebre perquè hi havien elefants en l’expedició d’Anníbal. Els cessetans, que han vist passar de prop Anníbal, veuen ara que el conflicte se’ls allunya. La reacció de Roma, però, aviat convertirà la Cessetània en l’ull de l’huracà de la Segona Guerra Púnica.

Avui us presentem una novel·la gràfica, Cessetans, entre Roma i Cartago, d’Oriol Garcia Quera, que és el segon volum de la col·lecció de còmic històric Traç del Temps.

Oriol Garcia Quera recorda que, juntament amb l’època medieval, l’època “estrella” del jaciment d’Olèrdola és l’època ibèrica, a inicis del segle III abans de Crist, en la època dels ibers. El còmic planteja l’impacte que va tenir en la societat dels cessetans l’arribada de dues potències com Roma i Cartago. A les pàgines del llibre hi seran ben reconeixibles troballes extretes del jaciment d’Olèrdola i paratges del seu entorn natural. Tot, fruit del minuciós treball de camp i de documentació el que és considerat el millor autor català especialitzat en còmic històric.

El llibre conté un apartat inicial imatged’introducció històrica per contextualitzar els fets, una cloenda per plantejar “què se’n va fer després dels cessetans”, un glossari i una bibliografia. El plantejament d’aquest còmic és el de donar a conèixer de manera amena la història d’Olèrdola.

En el context de la segona Guerra Púnica, l’any 218 aC l’exèrcit del general cartaginès Anníbal creua l’Ebre i es dirigeix als Alps per atacar Roma per terra. El poblat d’Olèrdola era aliat dels romans. No existeix cap document que citi directament oriol+garciaOlèrdola en relació a la 2a Guerra Púnica, però sí que es té constància que la primera batalla que va enfrontar a Roma i Cartago a la península Ibèrica tenia lloc a la Cessetània, el poble iber al qual pertanyia Olèrdola. El domini romà de després va provocar un canvi en el sistema productiu a Olèrdola: se’ls va obligar a conrear la terra per a l’exèrcit però la romanització dels ibers no va ser immediata, atès que durant molts anys els ibers van mantenir la seva llengua.

L’Oriol Garcia Quera (1967) es un dels dibuixants de referència del còmic català actual. Com autor s’ha especialitzat en el còmic realista sobre el fets històrics de Catalunya. Va començar a publicar els seu primers dibuixos a Cavall Fort l’any 1987 amb Històries en blanc i negre. Des de 1989 és guanya la vida com a professor a l’Escola de Còmic Joso, a més de la seva feina com a dibuixant de còmics i de col·laborador en projectes museogràfics per a jaciments arqueològics, enciclopèdies, museus, revistes d’història.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu més obres d’Oriol Garcia Quera.

logo departament cultura

Amb el suport del Departament de Cultura

 

 

No hi ha comentaris

Per molts anys Tomi Ungerer !!!!

Crédito-Totally-Dublin

Frases com “sense desesperació ni hi ha humor” o “l’infant ha d’estar traumatitzat per tal que tingui identitat” només són entenedores si coneixes la vida i les experiències viscudes per l’inclassificable Tomi Ungerer.

L’il·lustrador alsacià, nascut l’any 1931, quedà orfe de pare als quatre anys i la forta germanització imposada pels ocupants nazis provocà un seguit de fracassos escolars. Viatjà en vaixell per França, marxà a recórrer món en autoestop i al 1952 s’allistà a les tropes franceses d’Algèria.

Un any més tard es llicencià i estudià arts decoratives però fou expulsat de l’escola per indisciplina. Viatjà per Islàndia, Noruega, Grècia i Iugoslàvia fins que el 1956 marxà cap a Nova York, on hi arribà amb només 60 dòlars a la butxaca i una maleta plena de dibuixos, i poc més tard compagina la tasca d’il·lustrador, amb la de publicista i cartellista.

Als seus contes infantils sempre hi trobem una mica de dolçor darrera les històries més tristes i fins i tot una mica de bondat en els personatges més dolents.

Més tard la faceta més política quedà reflectida en els icònics pòsters que va fer en contra de la guerra de Vietnam.

L’any 1974 es convertí en heroi de la seva pròpia història al decidir deixar el seu exitós camí dins del món de la il·lustració infantil per dedicar-se a dibuixos per a adults, fet que provocà que els seus llibres infantils fossin prohibits durant molts anys als Estats Units i foragitats de les biblioteques.

portada CARACOL.indd c5e7e6242177a5a6149cd18159e7ca3f bandidos portada.fh11 9788484642466

Mai ha deixat d’interessar-se per la millora de les relacions franco-alemanyes i la preservació de la identitat, del particularisme i del bilingüisme a Alsàcia. La vida de Tomi Urgerer, l’il·lustrador sense límits, ha estat segons les seves mateixes paraules “un conte de fades amb tots els seus monstres”.

En Tomi acaba de celebrar al seu 86è aniversari i a la Sala Infantil de la Biblioteca us hem preparat una exposició de fons perquè descubriu la seva obra: Tomi Ungerer

Us deixem amb el documental ‘La historia de Tomi Ungerer’ escrit i dirigit per Brad Bernstein. El documental -dirigit a públic adult- resumeix en 94 minuts les 40 hores d’entrevista que Bernstein va mantenir amb l’artista, que repassa la seva vida, les seves cinc dècades de trajectòria professional i les seves múltiples facetes creatives, des de la literatura infantil i juvenil fins als seus treballs més subversius de temàtica política, anti-bèl·lica o eròtica, passant per les seves incursions en la publicitat o l’escultura.

Les seves paraules i il·lustracions animades es combinen amb intervencions d’altres dibuixants coetanis, com Maurice Sendak o Jules Feiffer.

No hi ha comentaris

Clara Luna & Vilanova Big Band

Aquest cap de setmana l’Auditori Eduard Toldrà de la ciutat fa un homenatge a Ella Fitzgerald en el centenari del seu naixement. El diumenge dia 3 de desembre a les 19 hores la Vilanova Big Band, que enguany també celebra el seu desè aniversari, acompanyada de la cantant Clara Luna, ens oferirà un recorregut musical al voltant de la cantant novaiorquesa ple de musicalitat i ritme.

ella-fitzgeraldDesprés de la seva mort, el seu gran amic Duke Ellington va afirmar que “Ella Fitzgerald estava fora de qualsevol categoria”. Una cantant que va trencar motlles, considerada “la primera dama del jazz”, va néixer tot just fa 100 anys i gràcies a la seva preciosa veu i el seu estil inconfusible va poder sortir de la pobresa permanent a transcendir a la història de la música.

Ella Fitzgerald, altrament coneguda com “The First Lady of Song” (La primera dama de la cançó), va ser la cantant de jazz femenina més popular als Estats Units durant més de mig segle. En la seva vida, va guanyar 13 premis Grammy i va vendre més de 40 milions d’àlbums. La seva veu era flexible, àmplia, precisa i sense edat. Podia cantar balades sensuals, peces dolces de jazz i imitar tots els instruments d’una orquestra. Va treballar amb tots els grans del jazz, de Duke Ellington, Count Basie i Nat King Cole, a Frank Sinatra, Dizzy Gillespie i Benny Goodman, O millor dit es podria dir que tots els gransclara luna del jazz varen tenir el plaer de treballar amb ella. Va actuar a les millors sales d’arreu del món i les va omplir. El seu públic era tan divers com el seu ventall vocal. Eren rics i pobres, gent de totes les races, de totes les religions i de totes les nacionalitats. De fet, molts dels seu seguidors tenien només un factor en comú: tots els estimaven.

Clara Luna, nascuda el 1980 a Barcelona, inicia la seva carrera de Piano clàssic al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Més endavant es decanta pel jazz, amb el qual descobreix el seu instrument més proper, la veu. També ha rebut classes magistrals de Luciana Souza, Claudia Acuña, Michelle Weir, Dick Oatts, Bruce Barth, Seamus Blake i Bill Stewart, entre d’altres. En la seva estada a Nova York té l’oportunitat de treballar la tècnica del Somatic VoiceWork amb Jeannie LoVettri, i posteriorment amplia la seva formació amb Theo Bleckmann i David Bergman.

vilanova big bandLa Vilanova Big Band està formada per joves músics de la nostra escola de música i conservatori de la ciutat, encara que també és oberta a tot aquell músic amateur interessat en el jazz i el swing. Amb una orientació clarament formativa la Vilanova Big Band il·lustra els estudiants en l’art de la interpretació del jazz per gran conjunt. La Vilanova Big Band està dirigida per en Jordi Paulí.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu tots aquests enregistraments de la Primera Dama del Jazz.

No hi ha comentaris

Ara comença tot

«He trigat quaranta anys a saber, o a intuir si més no, per què vull fer les coses. I és ara quan començo a entendre quin sentit té tot plegat i és ara, sobretot, que començo a saber cap on vull anar. És per això que és un bon moment per aturar-me i mirar enrere. Perquè si miro enrere no és per fer balanç de res ni per recrear-me en el passat, sinó perquè és la manera que he trobat de dir en veu alta que és ara quan comença tot

Avui us presentem un llibre biogràfic, Ara comença tot, portadade l’actor i director català Lluís Homar, coescrit amb el guionista Jordi Portals a partir dunes converses entre tots dos, on confessa la cara B de l’èxit, les febleses i els aprenentatges. I detalls increïbles com el cop de puny que va clavar a Lluís Pasqual als assajos d’ El vostre gust.

Lluís Homar, un dels actors més reconeguts del nostre país, fa, en aquest llibre, un exercici molt valent de sinceritat. Homar parla obertament de la seva carrera i de la seva vida. Teatre Lliure, Fabià Puigserver, Anna Lizaran, Lluís Pasqual, Pedro Almodóvar, Xavier Albertí, Nova York, Terra baixa, Hamlet. Lluís Homar explica moltes coses que mai no ha explicat. De voler ser el millor actor del món al preu que fos a voler guanyar la cursa de la vida. Aquest és el canvi que ha viscut i que ara vol compartir. Perquè guanyar la cursa de la vida és possible. Aquest és el gran missatge del llibre. Ara comença tot és un llibre escrit des del record, des del dubte, des de la certesa, des de la por, des de l’entusiasme, des de la complicitat. I, sobretot, des de l’honestedat. Escrit amb l’emoció a flor de pell, amb l’ànima, a vegades amb un somriure als llavis, a vegades amb llàgrimes als ulls.

jordi portalsJordi Portals (Barcelona, 1972) és llicenciat en Periodisme i treballa des de fa més de vint anys com a guionista de televisió. Ha escrit guions per a més de quaranta programes, sobretot de TV3 i TVE, com El Club, Sota Terra, Els Pirineus des de l’aire, Qui corre, vola o Redes. Recentment ha escrit documentals com La cançó censurada i n’ha dirigit d’altres com Prim, anatomia d’un general i Paco Candel, l’altre català. És autor del recull de contes Regala’m un minut més i de l’assaig humorístic El futbol és així, i ha guanyat més d’una trentena de premis de narrativa curta. També ha escrit diverses obres teatrals, entre les quals cal esmentar Nebraska, premi Recull de teatre 2012, Fred, accèssit al premi Ciutat de Gandia de teatre 2011, i Cercles concèntrics, premi de teatre d’humor El Castell dels Tres Dragons 1999.

Lluís Homar (Barcelona, 1957) és actor i director Lluis-Homarde teatre. L’any 1976 va formar part de l’equip fundador del Teatre Lliure, on va participar en més d’una trentena d’espectacles i del qual va ser director artístic entre el 1992 i el 1998. Entre els seus darrers treballs teatrals destaquen Terra de ningú (2013), Terra baixa (2014), pel qual va ser guardonat amb el Premi Max al millor actor protagonista, i El professor Bernhardi (2016). L’any 2006 va guanyar el Premi Nacional de Teatre per la seva interpretació en l’obra L’home de teatre. Des del seu debut a La plaça del Diamant l’any 1981, al cinema ha treballat en unes cinquanta pel·lícules amb directors com Francesc Betriu, Pau Freixas, Pedro Almodóvar, Antonio Hernández o Montxo Armendáriz. L’any 2012 va guanyar el premi Goya i el premi Gaudí pel seu paper a la pel·lícula Eva. També ha participat en nombroses produccions televisives. Ha guanyat en dues ocasions el Premio de la Academia de la Televisión pels seus papers a les sèries 23 F El día más difícil del Rey i Hispania.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu DVD’s amb algunes de les pel·lícules de Lluís Homar.

No hi ha comentaris

Trobada amb David Cirici

P1030136

El passat 13 de novembre, els membres del Club de Lectura de Ciència Ficció van participar a una trobada amb l’autor David Cirici per comentar el seu llibre Zona prohibida.

La trobada s’emmarcava dintre de les activitat paral·leles de la CATCON 17: I Convenció Catalana de Ciència Ficció i Fantasia que organitza la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia i es celebra aquest cap de setmana a Neapolis.

L’escriptor ens va comentar que quan escriu pensa en el seu públic, en aquest cas joves, i que el seu llibre els protagonistes són joves perquè així se sentin identificats amb la història que s’explica.

És un llibre que reflexiona sobre el control de la població, el control sobre l’educació, un llibre que parla sobre la violència, sobre el que seria una dictadura. Cirici, volia reflectir un món on les relacions humanes són molt intenses i on no es creu en el futur tot és present, un món com l’actual.

Llibre escrit en primera persona perquè resulti més ambigu i el lector vagi descobrint aquest món alhora que el seu protagonista.

La idea de partida va ser una escola totalment automatitzada i el fet de posicionar a uns adolescents completament sols al món i veure les seves reaccions.

Trobareu aquest llibre i d’altres d’en David Cirici a les Biblioteques de Vilanova.

Us deixem amb una entrevista que Fanbooks va realitzar a l’autor amb motiu de la publicació del llibre.

No hi ha comentaris

Tardor de sèries: ‘La caza. Temporada 1’

anuncio-oficial-del-blu-ray-de-la-caza-the-fall-primera-temporada-l_coverAra que ja som a la tardor, una nova temporada de sèries comença a la televisió. A la Biblioteca Armand Cardona també ens afegim a aquesta estrena i cada quinze dies podreu trobar com a novetats a l’espai de cinema alguna nova sèrie.

Aquesta setmana us presentem la primera temporada de la sèrie nord-irlandesa La Caza (The Fall), protagonitzada per l’actriu nord-americana Gillian Anderson i l’actor britànic Jamie Dornan.

La sèrie es va estrenar a Irlanda el 12 de maig de 2013 per la cadena RTÉ One, i al Regne Unit el 13 de maig de 2013 per la cadena BBC Two. A Espanya es va estrenar el 13 de febrer de 2014 pel canal AXN. Va tenir una durada de tres temporades, amb 17 episodis i va finalitzar el 28 d’octubre de 2016.

La història de La Caza comença quan la detectiu Stella Gibson (Gillian Anderson) d’Scotland Yard, rep la notificació que hi ha un crim que li pot interessar investigar: es tracta de l’assassinat d’una jove arquitecta a la ciutat de Belfast, capital d’Irlanda del Nord.

La recerca de l’assassinat està estancada des de fa temps i els detectius estan perduts sobre aquest tema. Llavors Gibson és transferida temporalment al Servei de Policia d’Irlanda del Nord perquè realitzi una inspecció de la recerca policial del crim, per veure si hi hagut algun error i intentar establir una nova línia de recerca que condueixi a la resolució del crim.

En arribar el Cap de Policia, Jim Burns (John Lynch), un antic amant i responsable que l’hagin cridat per al treball, li adverteix que hi ha components polítics delicats en el cas, ja que la víctima era la jove d’un ministre protestant unionista del Govern d’Irlanda del Nord.

Paral·lelament, des del mateix inici de l’episodi pilot es dóna a conèixer que el responsable del crim és un assassí en sèrie, un depredador sexual, anomenat Paul Spector (Jamie Dornan), un psicòleg casat i amb dos fills petits, que porta una doble vida.

the_fall

Gibson aviat estableix una relació entre el crim de l’arquitecta i un altre anterior, i dedueix que es tracta d’un assassí en sèrie que persegueix a dones joves i belles, d’uns trenta anys i altament qualificades. Abans de matar-les, l’Spector investiga en profunditat i espia les seves futures víctimes.

Al llarg de la sèrie es desenvolupen dues històries paral·lales, la de la detectiu Gibson intentant donar caça a l’assassí i la d’Spector empaitant les seves víctimes. Tot això amb el teló de fons de les tensions polítiques i socials que encara genera el conflicte armat i terrorista que va patir Irlanda del Nord i la va dividir entre catòlics nacionalistes o republicans i protestants unionistes.

Us deixem amb el tràiler de la primera temporada de la sèrie.

No hi ha comentaris

Origen, de Dan Brown

capçalera

 

portadaAvui us presentem un dels títols més venuts d’aquest any, la novel·la Origen de l’escriptor estatunidenc Dan Brown. És la continuació de la saga de novel·les protagonitzades per Robert Langdon, que per ordre cronològic són Àngels i Dimonis, El Codi Da Vinci, El Símbol Perdut, i Inferno.

En aquest llibre Robert Langdon, professor de simbologia i de iconografia religiosa de la universitat de Harvard, va al Museu Guggenheim Bilbao per assistir a un transcendental anunci que «canviarà la faç de la ciència per sempre». L’amfitrió de la vetllada és Edmond Kirsch, un jove multimilionari a qui els visionaris invents tecnològics i audaços prediccions l’han convertit en una figura de renom mundial. Kirsch, un dels alumnes més brillants de Langdon anys enrere, es disposa a revelar un extraordinari descobriment que donarà resposta a les dues preguntes que han obsessionat a la humanitat des del principi dels temps: d’on venim? a on anem?

Al poc temps de començar la presentació, meticulosament orquestrada per Edmond Kirsch i la directora del museu Ambra Vidal, esclata el caos per sorpresa de centenars de convidats i milions d’espectadors a tot el món. Davant la imminent amenaça que el valuós troballa es perdi per sempre, Langdon i Ambra han de fugir desesperadament a Barcelona i iniciar una carrera contrarellotge per localitzar la críptica contrasenya que els donarà accés al revolucionari secret de Kirsch.

Langdon i Ambra descobriran els episodis més foscos de la Història i de l’extremisme religiós. Seguint un rastre de pistes compost per obres d’art modern i enigmàtics símbols, tindran poques hores per intentar desvetllar la fascinant investigació de Kirsch i la seva colpidora revelació sobre l’origen i el destí de la Humanitat.

Origen s’ambienta Íntegrament a AppleMarkl’estat espanyol. Barcelona, Bilbao, Madrid i Sevilla són els escenaris principals en què transcorre la nova aventura de Robert Langdon. De la mà de l’autor el lector recorrerà escenaris com el Monestir de Montserrat, la Casa Milà (la Pedrera), la Sagrada Família, el Museu Guggenheim Bilbao, el Palau Reial o la catedral de Sevilla.Com ja va succeir amb París a El codi Da Vinci, amb Roma en Àngels i dimonis o amb Florència en Inferno, els escenaris de les novel·les de Dan Brown sempre han estat un element clau en les seves trames.

Dan Brown és l’autor número 1 de The New York Times de diverses novel·les, a més a més de les de la saga de Robert Langdon, com La conspiración i Fortalesa digital. Viu a Nova Anglaterra amb la seva dona i és llicenciat de l’Amherst College i de la Phillips Exeter Academy, on va ser professor abans de dedicar-se completament a l’escriptura.

 

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu totes aquestes obres de Dan Brown, i la pel·lícula Ángeles y demonios basada en la seva obra del mateix títol.

No hi ha comentaris

Res no és real

portadaDavid Gálvez presenta a Res no és real un món de recol·lectors de maduixes tancat en una campana de cristall. Mostra una metàfora del món on som, exemplifica l’abast formal que de Punts de fuga (de la faula a l’assaig ficcional, del conte a la paradoxa, del relat mitològic al metaliterari, de la narrativa d’aventures a la de tesi, de les memòries a l’autoficció), perquè en el relat que hi té planteja la consubstanciació del lector en els protagonistes dels personatges d’uns quants autors clàssics (Twain, Cervantes, Poe i Melville); ja es pot veure, doncs, que l’amplitud de mires és constitutiva.” Xavier Coromina, Diari El Punt Avui

 

Avui us presentem la novel·la Res no és real, de l’autor nascut a Vilanova i la Geltrú però resident a Andorra David Gálvez.

 

En Campverd escriu per salvar les paraules, la seva missió és impedir que desapareguin. Li calen per poder continuar relatant el dia a dia de la seva comunitat aïllada. Són gent senzilla, la seva vida gira al voltant dels grans camps de maduixes, on treballen i viuen, atrapats en una rutina aparentment arbitrària, ignorants del món que existeixGalvez més enllà. A través d’aquesta història, David Gálvez construeix una reflexió entorn del llenguatge, la memòria i les estructures socials i ens col·loca davant d’un paisatge llunyà que, de mica en mica, esdevé estranyament proper.

 

David Gálvez Casellas (Vilanova i la Geltrú, 1970) és un escriptor andorrà en llengua catalana i castellana. Ha destacat com a articulista i narrador, tot i que també ha fet incursions en poesia i assaig. Ha publicat més d’una setantena d’articles en diaris, revistes i publicacions andorranes, catalanes i argentines. És membre de l’equip de redacció i articulista de la revistacartes mortesPortella“. Té dos blogs, David Gálvez Casellas, què es diu sobre el que escric, i Cinc cèntims, el blog de domesticitats.

 

Del mateix autor, a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat també podreu trobar la novel·la Cartes mortes, on un narrador histèric buscarà de manera obsessiva un sentit ocult i continu entre novel·les, escriptors, obres d’art i la seva pròpia existència. Ja no hi ha límits entre literatura i realitat. Ens trobem davant d’una teranyina que abraça localitzacions com Buenos Aires, París, algun lloc indeterminat d’Alemanya, Bombai i Andorra, per on es passegen personatges com Artaud, Kafka, Gombrowicz o Hitler, i dins la qual el lector es trobarà arrossegat per una aventura literària amb pocs precedents en la nostra llengua.

logo departament cultura

 

Amb el suport del Departament de Cultura

 

No hi ha comentaris

Xesca Fort. Canción desnuda.

xesca fort

Xesca Fort és la veu i l’autora de la gran majoria de les cançons d’una de les bandes puntals de l’onada indie dels noranta, Alias Galor. La seva veu és tan dolça que si algun dia apareixen sirenes a la platja de Vilanova i la senten cantar, de ben segur que tornaran mar endins, vençudes per l’enveja.” Diari de Vilanova.

Aquest dissabte 25 de novembre a les nou del l’Auditori Eduard Toldrà de la ciutat ha programat Xesca Fort. Canción desnuda, el nou àlbum d’aquesta cantant i compositora. És un concert especial en motiu del Dia internacional contra la violència envers les dones.

El repertori que completa el disc s’enfronta a la tasca de plasmar l’univers sentimental de les dones que són supervivents de la violència de gènere. Si és habitual que la música pop canti a l’amor romàntic, les cançons de Xesca Fort estripen els cànons del que és habitual en la composició de piano i veu femenina per reflectir les zones d’ombra d’experiències de superació i, sense renunciar a les emocions, buscar un destinatari alternatiu pels afectes. Canción Desnuda és, per tant, un disc exigent que defuig els llocs comuns, tant sonors com lletrístics, del pop contemporani.

La fitxa artística del concert la componen:xesca fort 2
Xesca Fort, veu principal
Òscar Ferret, piano
Joan Manuel Celorio, guitarra elèctrica
Jordi Mestres, contrabaix
Pau Albà, bateria
Ken Stringfellow, guitarra elèctrica, sintetitzador i veus.

 

Xesca Fort ha completat la seva formació a l’Escola i Conservatori Mestre Montserrat de Vilanova, a l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona, a El Taller de Músics de Barcelona i a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia. És especialista en el mètode per a la veu Estill voice trainning System, amb, més de 20 anys dedicada a la composició de cançons, a cantar, a fer classes de cant, a assessorar i entrenar professionals per ajudar-los a millorar les seves habilitats vocals. Cantant, lletrista, compositora, vocal coach, també és creadora del projecte solidari per a dones Música contra la violència.

 

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu cent entrades de documents sobre dones maltractades.

No hi ha comentaris

English Book Club: ‘The Firm’ by John Grisham

The novel: The firm
The firmThe Firm is a 1991 legal thriller. It was the first widely recognized book written by John Grisham; in 1993, after selling 1.5 million copies, it was made into a film starring Tom Cruise and Gene Hackman. Grisham’s first novel, A Time to Kill, came into recognition afterwards due to this novel’s success.
Mitchell Y. “Mitch” McDeere is a graduate from Western Kentucky University with a degree in accounting, who has passed his Certified Public Accountant exam on the first attempt and graduated third in his class at Harvard Law School.
Mitch spurns offers from law firms in New York and Chicago in favor of signing with Bendini, Lambert and Locke, a small tax law firm based in Memphis. He finds the firm’s offer too generous to resist.
When Mitch McDeere signed on with Bendini, Lambert & Locke of Memphis, he thought he and his beautiful wife, Abby, were on their way. The firm leased him a BMW, paid off his school loans, arranged a mortgage and hired him a decorator. Mitch McDeere should have remembered what his brother Ray — doing fifteen years in a Tennessee jail — already knew. You never get nothing for nothing. Now the FBI has the lowdown on Mitch’s firm and needs his help. Mitch is caught between a rock and a hard place, with no choice — if he wants to live.

The author: John Grisham
John Ray Grisham Jr. was born on February 8, 1955 in Jonesboro,john-grisham-photo-credit-bob-krasner- Arkansas. As a child, he dreamed of being a professional baseball player but he shifted gears and majored in accounting at Mississippi State University. After graduating from law school at Ole Miss in 1981, he went on to practice law for nearly a decade, specializing in criminal defense and personal injury litigation. In 1983, he was elected to the state House of Representatives and served until 1990.
One day at the DeSoto County courthouse, Grisham overheard the harrowing testimony of a twelve-year-old rape victim and was inspired to start a novel exploring what would have happened if the girl’s father had murdered her assailants. Grisham spent three years on A Time to Kill and finished it in 1987. Initially rejected by many publishers. The day after Grisham completed A Time to Kill, he began work on another novel, the story of a hotshot young attorney lured to an apparently perfect law firm that was not what it appeared.
Since first publishing A Time to Kill in 1988, Grisham has written one novel a year and all of them have become international bestsellers.
Grisham took time off from writing for several months in 1996 to return, after a five-year hiatus, to the courtroom. He was honoring a commitment made before he had retired from the law to become a full-time writer: representing the family of a railroad brakeman killed when he was pinned between two cars. Preparing his case with the same passion and dedication as his books’ protagonists, Grisham successfully argued his clients’ case, earning them a jury award of $683,500—the biggest verdict of his career.
When he’s not writing, Grisham devotes time to charitable causes.The man who dreamed of being a professional baseball player now serves as the local Little League commissioner. The six ballfields he built on his property have played host to over 350 kids on 26 Little League teams.

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »