Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arxiu per Maig, 2012

Eduard Toldrà: el so del noucentisme

Any Toldrà (logo)Eduard Toldrà (Vilanova i la Geltrú, 7 d’abril de 1895 – Barcelona, 31 de maig de 1962) ha estat una de les figures més importants de la música catalana de la primera meitat del segle XX.

Compositor i violinista, va desenvolupar la seva carrera arreu d’Europa sense perdre mai la predilecció que sentia per Catalunya, on ocupava el càrrec de director titular de l’Orquestra Municipal de Barcelona.

Eduard Todrà en concert

Enguany se celebra el 50è aniversari de la seva mort i per aquest motiu al llarg del 2012 se celebra l’Any Toldrà, realitzant-se la presentació oficial aquest 31 de maig a l’Auditori. La programació s’adreça al gran públic amb la finalitat de donar a conèixer aquest music il·lustre nascut a Vilanova i la Geltrú i té per objectiu aconseguir que la societat catalana, i els vilanovins en particular, sentin com a pròpia aquesta figura cabdal de la cultura catalana al llarg del segle XX.

Aquesta idea ve expressada per les paraules de la regidora de Cultura, Marijó Riba, quan diu que “l’Any Toldrà té per objectiu divulgar la persona i l’obra d’Eduard Toldrà, compositor i intèrpret que va néixer a la nostra ciutat el 7 d’abril de 1895, i fer-lo present durant tot l’any a la seva ciutat natal mitjançant la programació d’actes diversos”.

Maria Lluïsa Muntada, soprano i estudiosa de la figura d’Eduard Toldrà, és la comissaria d’aquesta commemoració. Sota la seva direcció s’han organitzat diverses activitats que estan obertes a les institucions culturals de tots els àmbits i als centres educatius de la ciutat; una programació que es mourà entorn a dos eixos principals: Eduard Toldrà l’home i Eduard Toldrà l’artista.

En aquest sentit la participació de les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú és prou destacada amb la programació de les següents activitats:

– L’exposició Què llegia i en què s’inspirava Eduard Toldrà a la Biblioteca Joan Oliva entre el 31 de maig i el 30 de juny. Toldrà, enamorat de la poesia, sintetitzà en la seva música tota la bellesa lírica poètica d’autors contemporanis a ell com Joan Maragall, Eduard Toldrà (hora del conte)Josep Carner, Josep Maria de Sagarra, Joan-Salvat Papasseit, Tomàs Garcès, Manuel Bertran i Oriola, Clementina Arderiu o Trinitat Catasus, entre d’altres.

– L’exposició Eduard Toldrà, músic a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell entre el 31 de maig i el 30 de juny. Aquesta mostra recorre amb una pinzellada ràpida la trajectòria artística d’Eduard Toldrà com a violinista, compositor, director i mestre.

– L’hora del conte Eduard Toldrà, canta’m un conte que es farà a totes les Biblioteques de la ciutat: a la Cardona Torrandell el 2 de juny a les 12h., a la Joan Oliva el 9 de juny a les 12h. i a la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer el 30 de juny a les 12h.

Tot això es complementarà amb la publicació d’una Guia de lectura que inclou els documents que totes tres Biblioteques disposen sobre la figura d’Eduard Toldrà i la seva obra.

Guia de lectura sobre Eduard Toldrà

View more documents from Vilanova Geltrú Geltrú

També s’ha editat una “Playlist” a l’Spotify de les Biblioteques Municipals amb una selecció de les seves obres més rellevants:

Per saber-ne més:
– Eduard Toldrà i Soler (1895 – 1962): Retrat
– Eduard Toldrà, músic

No hi ha comentaris

Ciutats de llibre: París

Capcelera

Aquest mes el cicle Ciutats de llibre marxa cap a la ciutat de la llum París de la mà de l’escriptor Marcel Proust i la primera part de la seva obra A la recerca del temps perdut, Pel cantó de Swann i l’adaptació cinematogràfica de l’obra de Victor Hugo, Els miserables de la realitzadora francesa Josée Dayan.

Pel cantó de SwannPel cantó de Swann de Marcel Proust

Pel cantó de Swann és el primera de les sets novel·les escrites per aquest autor francès entre 1908 i 1922 i que té per títol A la recerca del temps perdut. Al llarg de totes les novel·les, el narrador va desgranant els seus records al mateix temps que realitza una anàlisi profunda de la relació que existeix entre la memòria i el temps.

Les idees de Proust sobre el temps, l’espai i la memòria estan influïdes per les teories del filòsof francès Henri Bergson. Segons Proust, aquests records s’activen mitjançant els sentits més primaris. D’aquí sorgeix la famosa escena de la “magdalena de Proust”, doncs menjar-ne és el detonant que el porta a recordar quan en menjava a casa de la tieta Leonie durant les vacances d’estiu.

Marcel ProustEl protagonista és en Marcel, un jove molt sensible, fill d’una família burgesa del París de la primera meitat del segle XX, que vol ser escriptor.

El primer volum de la sèrie es divideix en tres parts. La primera part parla dels records de la infància del narrador a la vil·la de Combray, el segon parla de l’amor d’Odette i el personatge de Charles Swann, que representa el paradigma universal de l’experiència amorosa i que es veu amenaçat per la gelosia i la darrera part que parla dels records d’adolescència.

Los miserablesLos miserables de Josée Dayan

Aquesta adaptació realitzada a l’any 2000 està protagonitzada per Gerard Depardieu i John Malkovich en els papers de Valjean i Javert, respectivament. L’ex-presidiari Jean Valjean vol redimir-se i canviant de nom aconsegueix convertir-se en el ric amo d’una fàbrica i fins i tot en alcalde de la població que l’acull.

Valjean, però, té un compte pendent amb la justícia i l’inspector Javert li segueix les passes.

Els miserables ens mostra com era la vida tant a París com al camp a la França del segle XIX mitjançant aquests personatges i d’altres que els acompanyen al llarg de la narració.

Josée DayanVíctor Hugo es va inspirar en la vida de Eugène François Vidocq, delinqüent que va acabar sent policia i va crear el departament de Seguretat Nacional a França.

Aquest llibre i aquesta pel·lícula ens mostren París en dos moments de la seva història i en dos estrats de la societat. Mentre que Proust ens parla de la burgesia, dels estius idíl·lics, de l’amor i dels records.

En canvi, a la pel·lícula de Josée Dayan, ens mostren el París un segle abans, a principis del segle XIX i reflexiona sobre el bé i el mal i explica la història de França des de la revolució francesa (1789) fins les guerres napoleòniques.

No hi ha comentaris

Trencadís: nou dipòsit per a fons locals digitalitzats

La passada Diada de Sant Jordi es va posar en marxa el nou dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals que porta per nom Trencadís i amb el que es dona visibilitat als fons locals digitalitzats de les biblioteques d’aquesta Xarxa.
Amb aquest dipòsit digital es segueix el camí iniciat l’any 2000 amb el programa de digitalització de fons locals que va permetre digitalitzar 251 títols de premsa i revistes històriques dipositades a 22 biblioteques de la Xarxa: Fons locals de publicacions periòdiques digitalitzades.

Trencadís

Les necessitats de la Xarxa pel que fa a l’emmagatzematge, preservació i difusió dels documents locals, que per les seves característiques i el seu valor cal digitalitzar i posar a disposició dels usuaris, han anat creixent i és per això que s’ha adquirit el  gestor de Exemplescontingut Digitool que cobreix aquesta necessitat i que permet des d’una mateixa eina arxivar els objectes digitals, controlar-ne la catalogació, la indexació, la preservació, el copyright i la difusió.
En aquest moment s’hi troben diverses col·leccions: fotografies, monografies i manuscrits , cartells, programes de festa major i revistes que s’han seleccionat entre els fons que les biblioteques de Cervelló, Martorell, Terrassa, Sallent, Santa Coloma de Cervelló, Sitges i Vilafranca del Penedès, han anat digitalitzant amb recursos propis. Les col·leccions s’aniran ampliant amb aquells fons de la Xarxa que estiguin d’acord amb la Política de col·leccions digitals. També s’hi aniran incorporant, gradualment en els propers mesos, els títols dels Fons locals de publicacions periòdiques digitalitzades fins a tenir un sol punt d’accés per a totes les col·leccions digitalitzades de les biblioteques de  la Xarxa de Biblioteques Municipals.

En resum, els objectius de Trencadís són:

– promoure i difondre la cultura local facilitant l’accés a tot tipus de materials culturals i de qualitat, nascuts digitalment o bé impresos i digitalitzats posteriorment

– donar a conèixer col·leccions úniques i/o poc conegudes del patrimoni de les biblioteques

– preservar aquells documents antics que tenen un estat físic delicat

Publicacions digitalitzades

La voluntat, tant del Servei de Biblioteques com de la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG, és que les col·leccions del Trencadís es vagin ampliant fins arribar a configurar una col·lecció digital de temàtica local dels fons de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona: en el cas de Vilanova això es tradueix en els plans d’acció vigents elaborats per les Biblioteques Municipals i que reflecteixen el compromís amb la digitalització de la Col·lecció Local, per part de la Biblioteca Joan Oliva, com de la digitalització de la Col·lecció Armand Cardona Torrandell, per part de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

No hi ha comentaris

Minimúsica al Festival Primavera Sound

Capcelera 

Minimúsica és un projecte educatiu musical adreçat al públic infantil. Darrera el projecte hi ha l’assessorament de la mestra Núria Muntaner i un equip de col·laboradors especialitzats en la matèria.

Minimúsica - Els animalsMinimúsica va iniciar la seva activitat en 2006 i s’ha posicionat com a proposta pionera a l’hora d’oferir continguts musicals als fills de tota una nova generació de pares. El seu repte és generar interès artístic-musical en els nens d’una manera lliure.

Minimúsica contribueix així a l’educació musical als nens apropant-los a la música moderna en directe sota la premissa que la infància no està vinculada a un estil de música concret, sinó que és una etapa de la vida on precisament l’estimulació sonora és vital pel que no s’ha de limitar la seva experiència musical a la denominada “música infantil”.

Un any més, Minimusica col·labora amb el festival San Miguel Primavera Sound i proposa una activitat infantil on els més petits i les seves famílies poden viure una experiència interactiva en la qual diversos artistes presenten en directe un repertori adaptat al públic familiar.

L’espectacle, que arriba a la seva sisena edició en el si del festival, afavoreix el diàleg i la participació del públic infantil integrant-lo en la oferta musical del festival.

Cada any es plantegen diverses activitats entorn a una temàtica i aquesta edició la programació girarà entorn de “Els Animals” i comptarà amb l’actuació de Beach Beach, Anímic, Germana, Doble Pletina i Candela y los Supremos. En edicions anteriors s’han abordat temes com “L’Univers”, “Els Transports” o “Els Aliments”.

La programació de Minimúsica començarà el divendres 1 de juny en el recinte del Parc del Fòrum a les 18h amb el taller de ioga de Yoguitos al que estan convidades les famílies, seguit del taller de còmic a càrrec de Mamut còmics que tindrà lloc a les 19h.

El dissabte 2 de juny i també en el recinte del festival s’iniciarà la jornada d’activitats de Minimúsica pels més petits amb un taller de videoclip a càrrec de Miniscreen a les 17h, i una hora després iniciaran els concerts de Doble Platina, Germana, Anímic, Candela y Los Supremos i Beach Beach.

El diumenge 3 de juny minimúsica es trasllada al Parc de la Ciutadella, on actuaran Fred i SonRefree, Internet2 i Lorena y Su Banda Municipal a partir de les 13h.

A la Biblioteca podeu trobar els tres compactes de música editats fins ara: Els aliments, Els transports i Els animals.

No hi ha comentaris

Scott Pilgrim contra el mundo

Scott Pilgrim contra el mundoAquesta setmana podeu trobar entre les novetats de la secció de cinema, aquesta pel·lícula.

Scott Pilgrim contra el mundo està basada en una sèrie de novel·les gràfiques del canadenc Brian Lee O’Malley (1979). El còmic va ser un dels més venuts a EEUU l’any 2010. L’estil gràfic és molt semblant als còmics manga (personatges amb els caps molt més grossos que el cos i els ulls molt grans).

La pel·lícula ha estat dirigida per en Edgar Wright i protagonitzada per Michael Cera, actor conegut pels seus paper a pel·lícules com Juno o Supersortits.

Bryan Lee O’MalleyEl protagonista de la història és Scott Pilgrim, un noi d’uns vint anys que viu a Toronto a casa del seu amic gai i toca el baix en un grup de rock, els Sex Bob – Omb. Surt amb una de les seves fans, la Knives Chau, una noia de 17 anys que encara va a l’Institut, cosa que fa que els seus amics es burlin constantment d’ell.

Malgrat això, l’Scott comença a tenir uns somnis estranys on apareix una misteriosa noia amb patins que treballa com a repartidora d’Amazon. La noia en qüestió es diu Ramona Flowers i es converteix en la noia dels somnis de l’Scott, que s’enamora bojament d’ella.

Però per poder conquerir el cor de Ramona, Scott haurà de derrotar als seus set “ex-nuvis malvats”. Malauradament, tots tenen grans super-poders.

Scott Pilgrim

Tota la sèrie està plena de referències a la cultura pop dels nostres dies, especialment sobre el món del còmic manga i els videojocs, sobretot a clàssics dels anys ’80 i ’90 com Street Fighter o Super Mario Bros.

Les cançons del grup que surten a la pel·lícula han estat composades per un dels músics alternatius més popular als Estats Units, Beck.

A la Biblioteca podreu trobar la sèrie complerta de còmics.

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

No hi ha comentaris

Bernat Soler rep el 2n Premi d’Investigació Armand Cardona Torrandell

2n Premi d’Investigació Armand Cardona TorrandellEl passat divendres, 18 de maig, la Biblioteca Cardona va acollir l’acte de lliurament del 2n Premi d’Investigació Armand Cardona Torrandell que es va convocar el setembre de 2011. En aquesta ocasió el premiat ha estat l’estudiant Bernat Soler Mañé, de l’IES Dolors Mallafré, amb el treball titulat Cardona Torrandell: pintura teatral, teatre pictòric. Conjuntament amb aquest treball, realitzat sota la tutoria de Germà March, Cap del Departament d’Art, va presentar la proposta d’activitat Creació d’un espectacle teatral per a públic familiar.

Bernat Soler i el tribunal del Premi

Un dels grans compromisos de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell és vetllar per la difusió de la figura del pintor i per la promoció de la seva obra i és per aquest motiu que es convoca aquest Premi, que té per objecte l’obra del pintor i la seva trajectòria, desenvolupada fonamentalment entre els anys 1957 i 1985, i que en aquesta ocasió s’ha adreçat a estudiants de Batxillerat i cicles formatius.

Imatges de l’acte

El jurat ha estat format per Maria Josep Riba Huguet, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Àlex Cardona Masdeu, membre de la família Cardona Torrandell, Josep Maria Also Torrents, Catedràtic de Dibuix, i Anna Cabutí Calatayud, Directora de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Coincidint amb l’acte de lliurament del Premi es va fer la presentació de l’Associació Cultural Armand Cardona Torrandell, a càrrec de Francesc Xavier Puig Rovira, Xavier Cardona Torrandell i Alex Cardona Masdeu. Aquesta Associació, promoguda per familiars, amics i coneixedors de l’obra de l’Armand, s’ha constituït amb la voluntat de contribuir al coneixement, l’estudi i la difusió de l’obra del pintor; de col·laborar a la preservació del fons de la seva obra; i d’impulsar l’obtenció de recursos econòmics per a la realització d’estudis sobre la personalitat i l’obra de l’artista.

Presentació de l’Associació Armand Cardona Torrandell

A banda de l’exposició de tots aquests objectius, també es va passar una projecció, a càrrec de Xavier Capdet Soler, amb una selecció de les obres de l’Armand Cardona Torrandell il·lustratives dels diferents períodes creatius de l’artista.

Presentació de l’Associació Armand Cardona Torrandell

En el següent vídeo podeu veure la notícia sobre aquest acte que han fet els companys de Canal Blau:

No hi ha comentaris

Exposició dels punts de llibre seleccionats – Concurs Sant Jordi 2012

El passat divendres 18 de maig, el jurat del 3r Concurs Infantil de Punts de Llibre es va reunir a la Biblioteca per triar els punts de llibre finalistes del concurs.

En total s’han presentat 231 punts de llibre, dels quals el jurat n’ha hagut de desqualificar una trentena que no complien algun dels requisits esmentats a les bases del concurs.

Semifinalistes concurs 2012

De la resta de punts presentats, el jurat format per en Carles Hernàndez, la Lluïsa Fargas, l’Aida Moral i en Ricard Sas n’ha triat quinze que són els semifinalistes del concurs.

Jurat concurs

Recordeu que fins el dia 23 de juny podeu visitar a la Sala Infantil de la Biblioteca la exposició amb els punts de llibre presentats.

Exposició punts 2012

El dissabte 16 de juny després de l’Hora del conte en llenguatge de signes: Un rei molt tossut, es donarà a conèixer el nom del guanyador/guanyadora d’aquesta tercera edició del concurs.

El punt de llibre premiat serà editat per la Biblioteca Armand Cardona per Sant Jordi 2013.

No hi ha comentaris

Cinquena trobada del Club de Lectura Infantil

El passat dissabte 19 de maig va tenir lloc la quarta trobada del Club de Lectura Infantil. Van comentar el llibre 35 quilos d’esperança d’Anna Gavaldà. Trobareu més informació sobre aquest llibre aquí.

Els nens i nenes del club opinen que és un llibre trist i que tracta un tema bastant dur, però a tots els ha agradat. Potser alguns no han acabat d’entendre bé el final, que queda una mica obert, però la majoria reconeixen que fins i tot han plorat.

Consideren que el fracàs escolar és un tema que afecta a tota la família i creuen que, a vegades, la culpa pot ser dels pares, doncs hi ha pares que no estan a sobre dels nens pel que respecta als estudis i d’altres que potsen pressionen massa als fills perquè treguin bones notes.

També consideren que tenir un company de classe desmotivat i problemàtic afecta al rendiment de tota la classe.

Un altre tema que s’ha tornat a comentar és la separació dels pares i també la figura dels avis, que en aquesta novel·la és molt important. Els nens i nenes membren dels clubs han explicat que tenen bona relació amb els avis, però que sempre n’hi ha uns de preferits i que potser veuen més sovint.

Els amants papallonaAquest mes llegirem Els amants papallona de Benjamin Lacombe.

Escrita i il·lustrada per Benjamin Lacombe i traduïda al català per Pau Joan Hernández, editada per Baula, ens narra la història de vida de la Naoko, una jove noia japonesa a qui el seu pare decideix enviar a Kyoto per aprendre “bones maneres”.

Però ella es rebel·la i se n’empesca una de bona per poder fer el que realment li agrada: estudiar literatura i ser feliç.

Benjamin LacombeAllà s’enamora d’en Kamo. Els dos amants han de lluitar per poder defensar el seu amor i finalment aconseguiran estar junts d’una manera molts especial.

Benjamin Lacombe (París, 1982) és un jove il·lustrador francès que en pocs anys ha aconseguit ser reconegut internacionalment. És autor i il·lustrador d’una vintena de llibres que han estat traduïts i premiats a tot el món.

Al catàleg de la Biblioteca trobareu altres llibres d’aquest autor.

Les seves creacions preciosistes, coloristes, melancòliques i plenes de detalls també li han atorgat prestigi com a exhibidor habitual en conegudes galeries de París, Roma, Nova York i Tòquio.

Il·lustració

El Club de Lectura Infantil de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura dissabte 30 de juny a les 17:30h. Us esperem!!!!

1 comentari

Vilanova i la Volta: una relació d’amistat

El passat divendres, 11 de maig, va tenir lloc a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell una xerrada amb motiu de la presentació del llibre Volta a Catalunya: 1911-2011: un segle d’esport i país de Rafael Vallbona i editat per Cossetània.

Presentació del llibre ‘Volta a Catalunya: 1911-2011′

Aquesta activitat, que va comptar amb la presència de Lluís Pascual, membre de la U. E. Sants i President de la U. C. Vilanova entre el 1978 i 1982, i Vicenç Iturat, corredor professional entre els anys 1949 i 1962, va servir per fer una posada al dia del que ha estat la història de la relació entre Vilanova i la Geltrú i la Volta a Catalunya.
Lluís Pascual ens va parlar d’aquesta fructífera relació que es va iniciar en la primera edició de la cursa, l’any 1911, amb un pas per Vilanova i que s’ha mantingut fins els nostres dies (l’any 2010 va haver un pas de Meta Volant). Durant aquest període hi ha hagut 8 finals d’etapa (1949, 1950, 1951, 1952, 1955, 1982, 1999 i 2000), amb alguns tant rellevants com el de l’edició de 1982, amb una gran participació de tota la població, o d’altres més desgraciats com el del 1999 que va veure la mort de Manuel Sanroma.

Però la relació de Vilanova amb la Volta no es limita a la presència de la cursa a la nostra ciutat, si no que també una altra vessant pel que fa a la participació de corredors locals en la prova. Si bé al llarg dels anys n’hi ha documentada la participació de més de 10 vilanovins, té un lloc destacat dins d’aquests la figura de Vicenç Iturat (que va corre en 13 edicions entre els anys 1949 i 1962) i la d’Isaac Gálvez que va guanyar dues etapes i va vestir el maillot de líder entre els anys 2004 i 2006.

Els dos vídeos que aquí us presentem recullen aquesta presentació amb els comentaris dels protagonistes. Esperem que en gaudiu tant com ho varem fer els que varem assistir a l’acte.

No hi ha comentaris

‘Arrugas’ de Paco Roca i ‘Adreça desconeguda’ de Kressmann Taylor

Aquest mes els membres del Club de Lectura per a nois i noies llegiran un llibre i una novel·la gràfica.

ArrugasArrugas de Paco Roca és un còmic que ens parla de l’amistat entre en Miguel i l’Emilio, dos avis que viuen a un geriàtric.

L’Emilio, un director de sucursal bancària jubilat, acaba d’ingressar a la residència pel seu fill. Confús i desorientat, pateix regressions a etapes interiors de la seva vida, doncs es troba en les fases inicials de la malaltia d’Alzheimer.

Paco RocaEn Miguel és el company d’habitació de l’Emilio, i, junt amb altres residents dels geriàtric, ajudaran l’Emilio a enganyar els metges per evitar que aquests se n’adonin de l’ empitjorament del seu estat i que sigui enviat a la temuda darrera planta de la residència, el pis dels assistits, una manera d’anomenar a aquells que han estat desnonats.

Paco Roca va ser guardonat amb el Premi Nacional de Còmic l’any 2008 per aquesta obra, que també ha estat un èxit comercia, amb més de 30.000 exemplars venuts. Ja varem parlar d’aquest autor aquí i de l’estrena de l’adaptació cinematogràfica de la novel·la aquí.

Adreça desconegudaAdreça desconeguda de Kressmann Taylor va ser publicat l’any 1938. El nom complert de l’autora és Kathrine Kressmann Taylor però els editors de l’època van decidir fer servir el cognom de la Kathrine perquè d’aquesta manera semblava que el llibre l’hagués escrit un home.
El llibre va ser tot un esdeveniment literari i va suposar una senyal d’alarma contra el nazisme.

L’alemany Martin Schulse i el jueu nord-americà Max Eisenstein s’estimen com a germans i han obert plegats una galeria d’art a Califòrnia. Però Martin decideix tornar a casa, de manera que Max es queda sol per ocupar-se del negoci. Es cartegen amb freqüència des del primer dia, però quan Hitler accedeix al poder el 1933 la complicitat de la primera correspondència va derivant cap a l’horror.

Katherine Kressmann (1903-1996) va néixer a Portland, Oregón. Es graduà a la univeristat i es traslladà a San Francisco on va treballar a una agencia de publicitat. Allà va conèixer el seu marit, Elliott Taylor. La parella es traslladà a Nova York, on es va publicar Adreça desconeguda a la revista Story el 1938. La novel·la va ser publicada com a llibre l’any següent.

Kathrine KressmannKressmann Taylor publicà una altra novel·la l’any 1942, Until that day. Des del 1947 es dedicà a ensenyar humanitats i escriptura creativa al Gettysburg college a Pennsylvania fins que quedà vídua. Quan es va retirar va començar a a passar temporades a una vil·la prop de Florència, a la Toscana italiana fins la seva mort als 93 anys.

L’any 1995, per commemorar el cinquantè aniversari de l’alliberació dels camps de concentració nazis, Adreça desconeguda es va reeditar i traduir a més de vint llengües. L’any 2001 el llibre va ser editat a Alemanya, on va formar part d’una llista de llibres prohibits durant molts anys.

En Ramon Madaula i en Jordi Bosch van donar vida als dos amics a l’adaptació teatral que va dur a terme en Frances Bernués l’any 2006 i que es va poder veure al TNC.

El Club de lectura per a nois i noies de la Biblioteca Armand Cardona es reunirà per comentar aquest llibre el dissabte 30 de juny a les 17 h. Us esperem!!!

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »