Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arxiu per Gener, 2009

I love your glasses

PortadaI love your glasses és el títol del primer àlbum de Russian Red, pseudònim de la cantant i compositora madrilenya Lourdes Hernàndez.

El nom del grup té el seu origen en una tonalitat de pintallavis que feia servir sovint la mateixa Lourdes.

Com la majoria de músics joves a l’era d’Internet, la seva carrera musical va començar penjant algunes cançons a Myspace. El projecte inicial comptava amb la col·laboració del músic Brian Hunt, que actualment ja no forma part del grup.

L’èxit va ser immediat, amb més de 70.000 visites en poc temps i una gira de 70 concerts l’any 2007. El disc ha estat produït per Fernando Vacas i editat per Eureka Records a l’abril de l’any passat. Vàries de les seves cançons s’han fet servir per anuncis publicitaris (Häagen Dasz) i a les bandes sonores originals de pel·lícules com El rey de la montaña de Gonzalo López-Gallego i Camino de Javier Fesser.

El més nou de Russian Red és el tema Perfect Time, una col·laboració amb Depedro, el nou projecte musical de Jairo Zavala, guitarrista i compositor de grups com Vacazul o 3000 Hombres.

Aquí teniu el videoclip de la cançó:

No hi ha comentaris

El vigilant en el camp de sègol

En aquesta ocasió, al club de lectura d’adults, llegirem l’obra més representativa de J. D. Salinger: El vigilant en el camp de sègol.El vigilant en el camp de sègol

Aquesta novel·la, escrita l’any 1951, narra en primera persona uns pocs dies de la vida de Holden Caulfield, un adolescent nord-americà de complicada vida interior, a qui expulsen novament de l’escola on està internat. Holden és un noi rebel, inadaptat i immadur però dotat d’una extraordinària perspicàcia. No comprèn la societat on viu i, al mateix temps, tampoc se sent comprès, i tot això el fa patir. No suporta el col·legi ni a la majoria de companys, i veu el món ple de vanitat, d’egoisme, d’injustícia, d’hipocresia, d’egocentrisme… Aquest món i les seves misèries, que detecta allà on mira, el deprimeixen, i no troba altra sortida que fugir-ne ben lluny, pensar en fer-se el sord-mut i aïllar-se de la societat. Però la seva germana petita, el seu punt feble, es convertirà en el seu salvavides, perquè la infància és l’únic indret on encara habita la innocència, i cal protegir-la, i potser per això ell s’imagina un grup de nois jugant en un camp de sègol, al costat d’un penya-segat i ell convertit en el vigilant que evita que hi caiguin.J. D. SalingerHolden Caulfield no és un model antisistema sinó un jove desorientat, rebel i immadur, però amb una enorme perspicàcia i un fons entranyable, bellugat per una insadollable necessitat d’amor:

L’única cosa que sé és que trobo a faltar tota la gent que us he explicat. Fins i tot l’Stradlater i l’Ackley, per exemple. Em sembla que fins i tot trobo a faltar aquell desgraciat d’en Maurice. Té gràcia. No expliqueu mai res a ningú. Si ho feu, començareu a trobar a faltar tothom.

Podeu descarregar-vos la fitxa clicant en el següent enllaç: El vigilant en el camp de sègol
El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquest llibre el 28 de febrer a les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi!

6 comentaris