Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arxiu per la categoria: Món laboral

Novetats al Racó del Mon Laboral

El març de 2013 la Xarxa de mon laboralBiblioteques Municipals de la ciutat posa en marxa el fons especial Món laboral. A partir d’aquest moment a la Biblioteca Armand Cardona podeu trobar el Racó del Mon Laboral, amb tots els documents relacionats amb aquest àmbit temàtic.

 

Durant aquest mes d’abril podreu trobar exposat tot un seguit de volums que renoven el fons existent pel que fa a l’accés a la funció pública, amb volums per a preparar proves d’accés i oposicions a personal laboral de Correos, al Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, per a professors de les Escoles Oficials d’Idiomes, per a preparar oposicions a auxiliars administratius i zeladors de l’Institut Català de la Salut, i també d’administratius, auxiliars administratius i personal subaltern de les Corporacions Locals, entre d’altres.

 

Per fer més fàcil l’accés al fons del Racó del Mon Laboral, els documents s’ordenen alfabèticament pel títol seguin la següent distribució per matèries, i cada àmbit temàtic s’identifica amb un pictograma:

picto· Cerca de feina: orientació professional, cerca d’ocupació, …

· Eines per trobar feina: currículum vitae, tests psicotècnics, entrevistes de selecció, comunicació, noves tecnologies, etc.

· Mercat de treball: legislació, personal i professions, atur, …

· Noves empreses: emprenedoria i treballadors autònoms, teletreball, organització i comunicació a l’empresa, …

· Treballar a l’administració pública: temes d’oposicions, exàmens i tests d’oposicions, …

 

 

També us pot ser d’utilitat la consulta al Prestatge Virtual del Mon Laboral de la Biblioteca Virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

No hi ha comentaris

5a Setmana del Món Laboral a la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG

portada

La Xarxa de Biblioteques Municipals celebra del 13 al 17 de març la Setmana del #MonLaboral, i ho fa organitzant un seguit d’activitats adreçades als ciutadans que estan en procés de cercar feina, que tenen esperit emprenedor, o que volen millorar la seva formació continuada.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure i difondre els recursos relacionats amb la cerca de feina, l’emprenedoria, i tot allò relacionat amb el món laboral que es pot trobar a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

Dimecres 15 de març a les 20 h a la biblioteca Joan Oliva es farà la taula rodona “Capital humà, el recurs més important de les empreses”, a càrrec de Carmen Pérez, experta en processos de selecció de personal; Sònia Ramos, managing partner de TuAlly; i Laura Tornay, directora de recursos humans d’Ako. Presentació de l’acte a càrrec de Conxi Martínez, empresària i membre de Dones d’Empresa de l’ADEPG.
Què és el més important per les empreses a l’hora de trobar el millor candidat? La resposta a aquesta pregunta és una bona eina que ens pot ajudar a l’hora de buscar feina. Es parlarà, també, sobre la proposta de llei sobre els currículums cecs per tal de no discriminar per raó de gènere, i es donarà una visió del mercat de treball actualment al territori. En col•laboració amb l’ADEPG i Dones d’empresa Penedès-Garraf.

A banda d’aquesta activitat, també s’ofereixen diversos tallers pràctics per aprofundir en les habilitats de les persones que busquen feina. El mateix dimecres 15 de març de 10.30 a 13 h, a la biblioteca Joan Oliva, es farà la xerrada-taller “On i com buscar feina?”, a càrrec de Laura Giadanes, de l’IMET. S’explicarà com organitzar la recerca, de quines eines disposem, i on es pot trobar ofertes de treball. Les places són limitades i amb inscripció prèvia (ja oberta) a la biblioteca.

El mateix dimecres, de 16.30 a 18.30 h, i dijous 16 i divendres 17 de 10 a 13 h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell, es farà la xerrada-taller “Internet. Tinc un ordinador i un CV i ara què?”, a càrrec de David Puig, de l’IMET. Aprèn a navegar per Internet i crea el teu propi correu electrònic per poder enviar el currículum a les ofertes de treball. La sessió del 15 de març només està adreçada a persones que no estiguin familiaritzades amb els ordinadors. Les places són limitades i amb inscripció prèvia (ja oberta) a la biblioteca.

Dijous 16 de març de 16 a 17 h a la biblioteca Joan Oliva es farà la xerrada-taller “Preguntes més freqüents en una entrevista de feina, i què diem sense fer res”, a càrrec de Montserrat Martínez, de l’IMET. Les places són limitades i amb inscripció prèvia (ja oberta) a la biblioteca.

Per programar totes activitats, la xarxa de Biblioteques Municipals ha comptat amb la col·laboració de l’IMET (Institut Municipal d’Educació i Treball), de l’ADEPG (Associació d’Empresaris del Penedès-Garraf), i de la seva secció Dones d’empresa.

portades 1

portades 2

Aprofitant la cel·lebració de la Setmana del Món Laboral, us presentem algunes de les novetats recentment incorporades al Fons Especial del Món Laboral de la Biblioteca Armand Cardona:

MF1788_3: planificación e iniciativa emprendedora en pequeños negocios o microempreses, d’Ignacio Martínez Candil.

24 formas de mejorar el rendimiento personal y de tu equipo, de Michael Maginn

Charlas Ted. La guia oficial TED para hablar en público, de Chris Anderson

Controla el estrés en el trabajo. Renueva tu energía, Reduce la carga. Logra el equilibrio.

Céntrate en el trabajo importante. Concentrate. Logra más. Administra tú energia.

El libro de los negocios.

Comercio electrónico. De José Fulgencio Martínez Valverde i Fernando Rojas Ruiz.

No hi ha comentaris

Arriba la darrera aventura dels irreductibles gals… ‘Astèrix i el papir del Cèsar’

Astèrix i el papir del Cèsar“Som a l’any 50 abans de Crist. Tota la Gàl·lia és ocupada pels romans…Tota? No! Un llogaret del nord habitat per gals indomables rebutja una i altra vegada ferotgement l’invasor.”

Així comencen totes les aventures d’Astèrix i a la biblioteca Armand Cadona ja tenim disponible el 36è àlbum publicat: Astèrix i el papir del Cèsar, ara a càrrec del guionista Jean -Yves Ferri i Didier Conrad, el dibuixant,  i el segon que signen conjuntament. La guerra de les Gàl·lies i la visita que Juli Cèsar fa als irreductibles gals des de Roma, és el tema central d’aquesta nova entrega d’Astèrix.

Amb l’obsessió de Cèsar per conquerir la Gàl·lia, recorrerà a una nova arma: la comunicació. La nova aventura incorpora personatges inspirats en la vida real, com ara Fetspolèmix, un periodista combatiu que està inspirat en Julian Assange, el malvat Menyspreus, personatge inspirat en el publicista francès Jacques Séguéla, antic assessor de l’ex president socialista François Mitterran, qui aconsella a César falsejar el seu famós llibre Comentaris sobre la Guerra de les Gàl·lies, traient  l’episodio dedicat al irreductible poblet dels gals, de manera que sembli que tot el territori gal ha estat conquerit.

La primera aventura d’Astèrix i Obèlix va sortir el 1959, sota l’autoria de Goscinny i Uderzo i, segons la pàgina oficial, ha està traduïda a més de 107 idiomes i dialectes.

Les aventures d'Astèrix

A les Biblioteques VNG podeu llegir la resta d’exemplars d’aquesta famosa col·lecció:

Us deixem amb un vídeo on podeu veure el treball creatiu dels responsables de les noves aventures d’Astèrix:

No hi ha comentaris

Empleo 3.0: encuentra trabajo con Internet y las redes sociales

Món laboralEntre les novetats que presentem aquesta setmana a la biblioteca Armand Cardona es troba aquest document que formarà part del fons especial Món laboral, present a les dues biblioteques de la ciutat i que inclou tots els documents relacionats amb la cerca de feina, emprenedoria, coaching, oposicions, etc.
Empleo 3.0, escrit per Luz Martín Rodríguez i editat per Oberon, incideix en la importància que actualment té la xarxa d’internet i, especialment, les xarxes socials a l’hora d’obrir el ventall de possibilitats de trobar feina i acabar amb èxit aquest dificultós camí.

Empleo 3.0El llibre presenta, de forma pràctica i senzilla, les tècniques i estratègies amb les que es relacionen reclutadors i empreses amb els potencials candidats. S’ensenya com utilitzar adequadament el perfil i la reputació en línia perquè al final sigui el treball el que trobi al cercador de feina. Com posicionar la vessant més professional dels candidats per tal de destacar i afavorir la troballa d’oportunitats laborals, com utilitzar tècniques de networking com element clau per a l’èxit professional,… i tot complementat amb una guia de portals que us permetran promocionar el vostre perfil entre els headhunters que seleccionen als candidats, així com de webs on es publiquen diàriament ofertes de feina adreçades a diferents perfils professionals.

Luz Martín Rodríguez és Diplomada en Direcció d’Empreses Turístiques per la Universitat d’Oviedo, amb un màster en Creació i Direcció d’Empreses per la EOI de Madrid i en Direcció de Comunicació i Noves Tecnologies.
Community Manager des del 2009, ha gestionat més de 100 identitats digitals i desenvolupat estratègies de màrqueting en xarxes socials com Facebook, Twitter, Tuenti, YouTube, Flickr, Pinterest, Google+, Linkedin, etc. per empreses i institucions públiques, a més de ser fundadora del blog Esencia turística.

A les biblioteques municipals de la ciutat podeu trobar altres llibres sobre la matèria als següents enllaços:

Us deixem amb els consells pràctics de l’autora al programa L’aventura del saber de La2:

No hi ha comentaris

Cómo buscar trabajo con redes sociales (y sin elles)

portadaLa biblioteca Armand Cardona Torrandell té un fons especial que porta per nom Món laboral i que inclou tots els documents relacionats amb la cerca de feina, emprenedoria, coaching, oposicions, etc. El llibre que us presentem avui, Cómo buscar trabajo con redes sociales (y sin elles), pretén que qualsevol persona, de qualsevol sector i amb tot tipus de perfils professionals afronti en les millors condicions aquest gran repte que és la recerca de feina.

 
Als darrers anys han irromput tres actors nous a la recerca de feina: la crisi, la tecnologia i les Xarxes Socials, que han fet variar de manera gairebé radical la recerca de feina. Ja no n’hi ha prou amb disposar d’un currículum ben presentat i estructurat, ara cal exposar el Curriculum Social, que és la suma de què has estudiat, de què saps fer i de com ho comuniques al Món globalitzat en el qual vivim; vindria a ser el que avui en dia es diu “Marca Personal”. Els paradigmes tradicionals sobre la recerca de feina han variat i per això cal afrontar la recerca de feina (bé sigui activa o passiva) de manera molt diferent a com era fa pocs anys, cal treballar de manera molt activa conceptes com la carrera professional, ocupabilitat i visibilitat i a més cal fer-ho al llarg de tota la vida professional. Sens dubte els smartphones, Internet i les Xarxes Socials han modificat el panorama de la recerca de feina, estàs preparat per a aquests canvis?

 
Segons l’autor, Alfredo Vela, el llibre pretén ajudar lesimage fons mon laboral persones que busquen feina de manera activa o passiva, a conèixer les diferents tècniques de recerca de feina que existeixen en l’actualitat per així poder triar les més adequades al perfil de cadascú. També és un llibre molt interessant per a aquelles persones que es dediquin al món dels Recursos Humans, als professors i alumnes de FOL, a orientadors laborals, a estudiants que estiguin en els darrers cursos i que pretenguin anar aprenent a buscar feina i a crear-se la seva marca personal per anar definint la seva carrera professional. I a totes aquelles persones que es dediquen al món del màrqueting digital, Social Media i Xarxes Socials el trobaran interessant com un exemple de Xarxes Socials aplicades.

 
alfredo velaAlfredo Vela Gambada ha desenvolupat la seva trajectòria professional de gairebé 30 anys lligada sempre a tres aspectes fonamentals, la formació per a empreses, la informàtica / TIC i el màrqueting digital. Durant els seus 30 anys en el món laboral ha realitzat tasques de consultoria, direcció d’empresa, elaboració de mitjans didàctics per a formació en línia, formació per a empreses i un gran nombre de conferències sobre les matèries abans esmentades. Durant aquests anys ha estat treballador per compte aliè, freelance i empresari, el que li confereix tots els punts del vista del Món Laboral. En els últims anys, davant les conseqüències de la crisi en el Mercat Laboral, ha impartit un nombre elevat de tallers sobre emprenedoria i recerca de feina amb la intenció de sensibilitzar sobre els canvis tan profunds que s’han produït en aquest camp, el que l’ha portat a elaborar aquest llibre on reflectirà la seva experiència amb centenars de persones que busquen feina i l’extraordinari feedback que aquests li han ofert.

 
A les biblioteques municipals de la ciutat podreu trobar d’altres llibres que parlen de la cerca d’ocupació i de les xarxes socials en línia.

No hi ha comentaris

‘Solo puede quedar uno: diario de un proceso de selección’

Solo puede quedar unoAquest és el gràfic títol del llibre obra de Silvia Forés que presentarem a la biblioteca Armand Cardona aquest divendres, 13 de març, a les 19h. en el marc de la 3a Setmana del #monlaboral.
Com ha de ser el meu currículum? He de fer Carta de presentació? Quins són els aspectes que més es valoren en una entrevista? Realment dono el perfil de la feina que vull? Estaré a l’alçada de les expectatives? Per què he estat jo el descartat? Aquestes són un exemple de les preguntes que es fa qualsevol persona que es troba en el procés de cercar feina i que es tracten abastament en el llibre Solo puede quedar uno: diario de un proceso de selección, editat per Plataforma.

L’obra, escrita en primera persona a mode de diari, descriu un procés de selecció en totes les seves fases des de la perspectiva inèdita del seleccionador amb l’objectiu de donar amb les claus que determina el que suggereix el títol: un, i només un, dels candidats aconsegueix el desitjat lloc de treball.
Ofereix recursos valuosos per qualsevol persona que es troba en el difícil tràngol de cercar feina i ho fa seguint cronològicament el procés que habitualment es dona: selecció de l’oferta de treball, redacció del currículum, preparació de l’entrevista, seguiment del procés selectiu,… tot realitzat en un to proper i molt pedagògic, fugint de tecnicismes i punts de vista més tècnics.

Silvia ForésEn paraules de la pròpia autora a l’EAE Business School: “es tracta d’una història d’un procés de selecció des del punt de vista del seleccionador, que de forma introspectiva ofereix pistes molt valuoses als lectors possibles candidats per donar a entendre com actua un seleccionador a què pressions està sotmès, les seves inseguretats, els seus problemes per arribar a tancar un procés de selecció… Amb aquesta obra els lectors podran entendre els mecanismes que regeixen un procés de selecció, per poder aconseguir més informació i eines per afrontar nous processos, coneixent què espera dels candidats el seleccionador que els està considerant per un lloc de treball”.

Silvia Forés és llicenciada en Traducció i Interpretació per la UAB i amb estudis d’especialització en Direcció de Recursos Humans per EAE i IESE. Compta amb una dilatada experiència en matèria de processos de selecció per prestigiosos grups professionals, havent treballat per Bové Montero y Asociados com a Directora de Recursos Humans i actualment exerceix el mateix càrrec a Baker & McKenzie.
Políglota i autora de diversos articles d’opinió en l’àmbit del Recursos Humans, aquest ha estat el seu primer llibre.

Per acabar us deixem amb l’actualització de la guia sobre Món laboral que hem fet amb les principals novetats sobre la matèria aparegudes en els darrers anys i disponibles a les Biblioteques VNG:

Us esperem divendres a les 19h a la biblioteca Cardona Torrandell!

No hi ha comentaris

Tallers formatius amb motiu de la 3a SETMANA DEL MÓN LABORAL

Entre el 9 i el 14 de març les Biblioteques VNG organitzen la 3a Setmana del Món laboral, que té per objectiu promoure i difondre els recursos relacionats amb la cerca de feina, l’emprenedoria i, especialment enguany, l’ús de les xarxes de contacte a l’hora de cercar feina (Networking).

Per això s’han organitzat els tres tallers que a continuació es relacionen i que ja tenen les inscripcions obertes:

  • Dijous 5 de març de 16 a 17.30h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell taller d’informàtica El Currículum Vitae:

Taller 'Currículum vitae'

  • Dimarts 10 de març de 16 a 17.30h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell taller d’informàtica Els recursos en la recerca de feina:

recursos_cercafeina

  • Dijous 12 de març de 10.30h a 12.30h a la biblioteca Joan Oliva i Milà o de 17:30h a 19:30h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell xerrada-taller Networking: treballa la teva xarxa de contactes:

networking

Per aquests tallers les inscripcions són gratuïtes i es poden realitzar a les corresponents biblioteques.

No hi ha comentaris

‘Comercio electrónico 2.0’ per a emprenedors tecnològics

Comercio electrónico 2.0Entre les novetats exposades durant aquesta setmana trobareu aquest llibre, dins la secció Món laboral, ideal per tothom que té la inquietud de vendre per Internet, independentment de la funció que li vulgui donar, tant si és a nivell de públic en general, familiar, com si vol desenvolupar el seu model de negoci. Es tracta del llibre Comercio electrónico 2.0 obra del professor González López.

Comercio electrónico 2.0 ofereix una visió global i integrada de la comercialització electrònica, oferint les pautes necessària per la realització del procés de comunicació, compra, atracció i fidelització dels clients, prestant especial atenció a les noves eines de comunicació que ofereix la web 2.0.

Recorre un trajecte que va des de la Web 1.0 a la Web 4.0, de la botiga física a la botiga virtual, del màrqueting tradicional al “boca – orella”, de les campanyes display al posicionament social en cercadors, del webmaster al community manager, de l’audiència a la comunitat, del consumidor al prosumidor,… per dotar al lector de les directrius necessàries en un món tan versàtil i canviant com aquest.

Comercio electrónico 2.0 - fitxa

El llibre s’adreça al públic en general i internautes, que trobarà una guia per l’ús de la web com a canal alternatiu per realitzar les seves compres, als professionals, directius, consultors, responsables de mitjans socials,… que trobaran referències sobre comerç electrònic, la comunitat empresarial, que trobaran una base per la implantació de botigues virtuals o llocs web corporatius d’èxit, i a la comunitat acadèmica, doncs ofereix una solució integrada per l’estudi del fenomen de l’ecommerce.

Óscar Rodrigo González López és professor Titular de l’Escola Universitària i treball de professor i investigador a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d’Extremadura, impartint assignatures relacionades amb el màrqueting en general i la comunicació comercial i la publicitat en particular.
És especialista en identitat corporativa, comunicació i en l’aplicació d’Internet als negocis, a més d’haver participat en multitud de cursos adreçats a professionals i directius en l’àrea d’aplicació d’Internet a l’empresa: màrqueting en línia, ebusiness i ecommerce.

Podeu completar aquesta informació amb altres llibres inclosos dins la màteria Comerç electrònic a les Biblioteques VNG; a continuació us destaquem els més recents:

No hi ha comentaris

‘Métodos para la búsqueda de empleo’

metodos_busqueda_empleoLa darrera novetat que hem incorporat al racó del Món laboral és aquesta obra que ofereix una selecció dels temes a tenir en compte a l’hora de cerca feina i de fer-ho amb el màxim de possibilitats de tenir èxit.
Els autors són especialistes en recursos humans i pertanyen al Departament d’Organització d’Empreses de la Universitat d’Alacant, editora del text. Han publicat diversos llibres i articles en revistes científiques i impartit cursos sobre cerca de feina.

En un país en clara recessió econòmica, tot i que alguns dels darrers indicadors diguin el contrari, en el que la inestabilitat laboral és una realitat, la recerca de feina suposa una de les majors preocupacions per a la nostra societat. En aquest sentit la formació i el coneixement del mercat laboral són elements fonamentals per accedir a un lloc de treball.

Métodos para la búsqueda de empleo és una eina útil per tothom que vulgui adquirir les tècniques i habilitats necessàries per competir amb èxit en els diferents processos de selecció personal. Mitjançant reflexions teòriques i exercicis pràctics es plantegen diversos mètodes per reconèixer ofertes o anuncis de treball interessants, preparar un currículum vitae competitiu o conèixer els diferents factors per destacar en una entrevista de treball.

A continuació us relacionem els continguts dels diferents capítols (que van acompanyats d’activitats i bibliografies especialitzades):

1)    Busco trabajo ¿por donde empiezo?
2)    Medios para localizar ofertas de empleo: medios tradicionales ‘versus’ nuevos medios
3)    El currículum vitae i la carta de presentación
4)    Cómo afrontar el proceso de selección
5)    Como sobresalir en una entrevista de trabajo
6)    La gestión de recursos humanos por competencias y la gestión por competencias

A les seccions del Món laboral de les Biblioteques VNG trobareu més documents relacionats amb aquesta matèria que també podeu consultar en la següent guia:

No hi ha comentaris

‘Vivir sin jefe’, la lectura que tot emprenedor no s’ha de perdre

Vivir sin jefeEntre les diferents novetats que la biblioteca Cardona Torrandell posa a disposició dels seus usuaris aquesta setmana s’inclou aquesta obra realitzada per Sergio Fernández i que porta per títol Vivir sin jefe: el libro que hará que ames trabajar por cuenta ajena o los 50 errores que cometen todos los emprendedores.

Editat per Plataforma, el llibre parteix de la premissa de que “ a Espanya, més de la meitat dels somnis empresarials fracasen durant el primer any i només un 15% supera els cinc anys”; a partir d’aquestes dades el llibre detalla i aconsella sobre els principals errors que cometen amb major freqüència els emprenedors. Si es certa la sentència que afirma que els fracassos constitueixen el millor aprenentatge, aquest llibre esdevé en un perfecte formador.

Sergio Fernández és director i fundador del Màster de Emprendedores de l’Institut Pensamiento Positivo i de l’Instituto Pensamiento Positivo, emprenedor, conferenciant i formador especialitzat en desenvolupament personal, emprenedoria i desenvolupament professional.

Aprofitem aquesta notícia per fer-nos ressò de la sessió gratuïta que ofereixen els companys del Club emprendre de l’IMET, que continuen programant tallers formatius molt interessants relacionats amb l’emprenedoria, la configuració del perfil propi i la creació d’una marca que ens ajudi a tirar endavant la nostra empresa o projecte professional.

Dimarts 25 de novembre de 9:30 a 11:30h, s’impartirà la sessió Tens fusta d’emprenedor?, a càrrec de Mónica Sosa, de Progressing Coaching. Els participants descobriran quines són aquelles habilitats personals més importants que ha de desenvolupar tot emprenedor per poder emprendre amb èxit i aprendran algunes eines per treballar-les.

A les Biblioteques de VNG, i més concretament al fons especial MÓN LABORAL, podeu trobar tota una selecció de documents que parlen sobre emprenedoria, vendes, noves tecnologies, èxit professional, realització personal,… i a continuació us oferim els enllaços d’alguns dels darrers documents que hem incorporat:

Altres llibres sobre aquesta temàtica a les Biblioteques VNG: Emprenedoria

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »