Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Notícies > Detall de la notícia

L'espai de les biblioteques municipals

Mercat d'Intercanvi de Llibres consolidat

12/06/2017
El MIL11 es va celebrar dissabte El MIL11 es va celebrar dissabte

El MIL11 de la biblioteca Armand Cardona centra un matí ple d'activitats a l'equipament

Dissabte es va celebrar a la biblioteca Armand Cardona Torrandell la Fira d'Intercanvi de punts de llibre, el MIL11. Una cita que manté el nombre d'usuaris i d'intercanvis de documents. Els 152 usuaris participants van poder triar i remenar entre uns 660 llibres i DVD's, que ells mateixos van portar a la biblioteca entre els dies 10 de maig i 10 de juny, i alguns que ha aportat la biblioteca. Finalment el públic participant es va endur uns 360 documents. Els llibres sobrants de l'intercanvi es podran agafar de manera gratuïta durant aquesta setmana al mateix equipament.
Com cada any, el gènere més present en aquest intercanvi ha estat la novel·la, amb 168 exemplars en castellà i 35 en català. També ha augmentat el nombre de DVD's respecte l'any anterior, arribant als 123. Pel que fa a llibres de lectura infantil i juvenil, n'hi havia 106.
El MIL, amb aquesta onzena edició, ha contribuït a fomentar la reutilització i l'intercanvi amb un concepte i una pràctica senzilla, promotores de la sostenibilitat i la sensibilització.

En un altre espai de la biblioteca, el mateix dissabte al matí, va tenir lloc la 15a Fira d'Intercanvi de Punts de Llibre, que es consolida com una de les més concorregudes de les que s'organitzen a la província de Barcelona, amb una cinquantena de persones, tant de la ciutat com de fora, que van estar tot el matí remenant caixes i seleccionant els que més s'esqueien a les seves col·leccions particulars.
Fira intercanvi punts de llibre 250
Les famílies van poder gaudir també de l'hora del conte amb "El Ventafocs", a càrrec dels autors del llibre Vivim del Cuentu, que presentaven aquesta novetat de l'editorial Baula on el clàssic de La Ventafocs és protagonitzat per un noi. Alhora, es va fer una altra activitat infantil, en col·laboració amb els Bordegassos de Vilanova, el taller de foment a la lectura La Colla Castellera de la Canalla Lectora, on els nanos que hi participaven havien de llegir prèviament "El llibre més alt dels castells", de Raquel Sans i Francisco Montoya, i després d'encertar un seguit de preguntes sobre el llibre construïen un castell amb les peces d'un joc.
HC castells
Tant el Mercat d'Intercanvi de llibres, com la Fira d'intercanvi de Punts de llibre, com l'hora del conte, com el taller de foment a la lectura, van tenir un gran èxit de participació, mantenint el nivell d'anys anteriors. Aquest dia es consolida doncs com un dia especial al voltant del llibre, tant per a la biblioteca com per als seus usuaris.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00