Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Notícies > Detall de la notícia

L'espai de les biblioteques municipals

Presentació del llibre 'La Semántica del día' de la poetessa Ester Astudillo a la Biblioteca Cardona

27/11/2012
Ester Astudillo  Ester Astudillo

L'obra és una recopilació de poemes escrits en dues versions, en castellà i anglès, al llarg de dos anys

Divendres 30 de novembre, a les 19 h, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell acull la presentació del llibre de poesia La Semántica del día / The Semantics of the day, d'Ester Astudillo, a càrrec d'Iván Sánchez-Moreno, poeta i crític musical, i amb la participació de la pròpia autora.

La semántica del día / The Semantics of the Day, editat per Devenir, és una recopilació de poemes escrits en dues versions, en castellà i anglès, al llarg de dos anys. Pel contingut, l'escenari descrit, amb una clara al·lusió del 'dia' a la 'vida', s'allunya dels tòpics sobre què significa viure, per més ordre amb què es visqui, subratllant la tesi fonamental que confereix coherència temàtica al poemari: la tremenda, absurda soledat a què ens condemna el naixement, per paradoxal que sembli. Trencat el vincle material que ens va unir, durant escassos 9 mesos, a qui ens va concebre, l'acabat de nàixer és sobretot un ésser nou, si bé desvalgut i sol.

Fonamentalment es tracta d'un llibre intimista, descriptiu i, en ocasions, obertament dur per la seva marcada cruesa i realisme.

Ester Astudillo (Lleida, 1967) és llicenciada en filologia anglesa per la Universitat de Barcelona. Ha exercit de docent d'anglès en escoles d'idiomes i a la universitat. Actualment treballa com a filòloga per a l'administració catalana, activitat que compagina amb la traducció. Col·labora en diversos mitjans culturals com a articulista i ressenyista i aquest és el primer llibre que publica en solitari.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00