Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

La inauguració del pessebre de la plaça de la Vila dóna el tret de sortida al Nadal a la ciutat

12/12/2017
Inauguració pessebre 2016 Inauguració pessebre 2016

L'acte tradicional d'inauguració es farà dimecres, dia de Santa Llúcia, a les set de la tarda

Aquest dimecres a les set de la tarda es farà l'acte d'inauguració del pessebre de la Plaça de la Vila.
L'Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú s'ha inspirat aquest any en les cançons populars de Nadal catalanes, que expliquen el cicle nadalenc i les escenes tradicionals del pessebre (l'anunciació a Maria, el cercant posada, els reis, l'adoració dels pastors,...).
Cançons de tota la vida, com "La mare de Déu" o "Sant Josep i la Mare de Déu", "L'estrella", "Oh Arbre Sant", i cançons noves com "El caganer", d'Albert Pla, sense oblidar un record per Pau Casals i "El Cant dels Ocells" que ell va fer conèixer arreu.
El tractament estètic és diferent segons les escenes, en consonància amb els temes musicals.
Per tal que els espectadors puguin reconèixer les cançons, a cadascuna de les vuit finestres del pessebre hi haurà un breu fragment de les nadales que han inspirat l'escena, i també un codi QR que permetrà escoltar a través del mòbil la cançó al mateix temps que es contempla el diorama.

La confecció del pessebre de la plaça de la Vila ha anat com sempre a càrrec de l'Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú, que dissabte 16 de desembre inaugura al seu local del carrer Manuel de Cabanyes l'exposició anual de diorames, a les set de la tarda.

L'acte de dimecres a la plaça de la Vila, que dóna el tret de sortida a les activitats de Nadal i Reis a la ciutat, comptarà amb els parlaments de la regidora de Cultura Teresa Llorens, d'un membre del Círcol Catòlic, que presentarà el cartell dels Pastorets, i de l'alcaldessa Neus Lloveras.
S'encendran els llums del pessebre i la il·luminació nadalenca de la plaça de la Vila, i es cantaran nadales a càrrec de les corals de la ciutat (Coral Moixaina, el Cor de Cambra Isquione i l'Orfeó vilanoví). Després de la visita comentada del pessebre, s'oferirà vi dolç i coca als assistents.

El mateix dia de Santa Llúcia al vespre es farà l'encesa de la il·luminació nadalenca dels carrers de la Geltrú.
Podeu consultar el programa d'actes de Nadal a la ciutat en aquest enllaç.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00