Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

Els museus del Penedès es coordinen per celebrar junts les Jornades Europees de Patrimoni

04/10/2017
Jornades Europees del Patrimoni Jornades Europees del Patrimoni

Els museus de VNG se sumen a les activitats del 5 al 8 d'octubre, que inclouen portes obertes i una Nit dels Museus

Els Museus del Penedès han presentat conjuntament el cartell i la programació de les Jornades Europees de Patrimoni, que es duran a terme del 5 al 8 d'octubre.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha explicat que "el cap de setmana del 6, 7 i 8 d'octubre serà una bona oportunitat per conèixer el patrimoni de les comarques del Baix Penedès, el Garraf i l'Alt Penedès amb la participació de 28 equipaments, entre ells els de la nostra ciutat, que alguns vilanovins i vilanovines encara no coneixen".

Activitats a Vilanova i la Geltrú
Així, divendres 6 d'octubre, Nit dels Museus del Penedès amb jornada de portes obertes amb accés gratuït: de 18 a 20 h a l'Espai Far, de 18 a 22 h al Centre d'Art Contemporani La Sala, i de 19 a 23 h a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Al Museu Romàntic Can Papiol, visites comentades gratuïtes amb reserva prèvia a les 19 h, a les 20 h, a les 21 h i a les 22 h. Cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat
De 20 a 22.30 h, a la Masia d'en Cabanyes, jornada de portes obertes al Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes.
Pel que fa a altres activitats, a les 19.30 h a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer es farà la visita guiada i gratuïta "Simbologia maçònica: la força de les imatges". Cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat. A les 20 h a l'Espai Far, visita guiada i gratuïta amb reserva prèvia al telèfon 600 509 223 o bé al correu espaifar@vilanova.cat. A les 20 h al Centre d'Art Contemporani La Sala, visita comentada a l'exposició "Un món paral·lel". Cal reserva prèvia al telèfon 93 816 90 01 o al correu lasala@vilanova.cat. A les 20 h a la Masia d'en Cabanyes, presentació d'"El Garraf dansa en cercle", a càrrec d'Esteve Molero. Presentació del CD de les sardanes més emblemàtiques de la comarca del Garraf així com de peces inèdites de la Cobla Maricel. A les 21.30h a la Masia d'en Cabanyes, visita guiada i gratuïta al Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i l'Espai Goya. No és necessària la inscripció prèvia.

Dissabte 7 d'octubre hi haurà jornada de portes obertes d'11 a 14 h al Jaciment Arqueològic de Darró, amb visites teatralitzades gratuïtes. De 10 a 19 h, a la Masia d'en Cabanyes, jornada festiva plena d'activitats diverses per a públic familiar. Un dia en família, festival d'arts i natura amb tallers i espectacles per descobrir la casa la seva història i les seves col·leccions amb un entorn natural privilegiat. A les 17.30 h al Museu Víctor Balaguer, visita temàtica gratuïta: "Pintar la natura: paisatges del segle XIX", recorrent el paisatgisme del segle XIX en la pintura, des del Romanticisme fins als inicis del Modernisme. Activitat emmarcada en el lema de les Jornades Europees del Patrimoni 2017: "Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats". Cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat. A les 17.30 h al Museu Romàntic Can Papiol, itinerari gratuït "La Vilanova de Francesc de Papiol", commemoració dels 200 anys de la mort de Francesc de Papiol. Cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

Diumenge 8 d'octubre hi haurà jornada de portes obertes d'11 a 14 h a la Torre Blava – Espai Guinovart. A les 11h a l'Espai Far començarà una ruta guiada sobre rodes per la façana marítima (en bici, patins o patinet). Cal inscripció prèvia al telèfon 600 509 223 o al correu espaifar@vilanova.cat. A les 11 h a la Masia d'en Cabanyes, visita-taller gratuït per a públic infantil i familiar "Converteix-te en un pintor romàntic". Cal fer reserva prèvia a través del web www.masiadencabanyes.cat. A les 12 h al Museu Romàntic Can Papiol, visita temàtica gratuïta "El jardí dels mites", al voltant del gust per la mitologia i el classicisme al segle XIX, a través de la col·lecció de Can Papiol. Cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat. A les 12 h a la Masia d'en Cabanyes, visita guiada i gratuïta "Col·leccionisme i Goya a la Masia d'en Cabanyes". A les 13 h a la Masia d'en Cabanyes, vista comentada i gratuïta al Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes.

Museus del Penedès
El Castell de Cubelles ha estat el lloc escollit per l'Institut d'Estudis Penedesencs per presentar la programació de les Jornades Europees de Patrimoni dels Museus del Penedès. La necessitat de donar a conèixer conjuntament els museus i el patrimoni, i de coordinar els diferents equipaments museístics i patrimonials respon a una de les demandes detectades en el Llibre Blanc de la Cultura al Penedès, que va coordinar l'Institut d'Estudis Penedesencs amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
Per primer cop, els museus del Penedès van organitzar l'estiu de l'any passat una jornada de portes obertes nocturna que va comptar amb la participació de 10 equipaments i que va ser el tret d'inici d'aquesta promoció conjunta dels equipaments sota la marca Museus del Penedès.
Enguany, aprofitant les activitats que ja s'organitzen al voltant de les Jornades Europees de Patrimoni, són 28 els equipaments patrimonials que s'han sumat a aquesta iniciativa de promoció conjunta presentant una vuitantena d'activitats diverses que van des de la Nit dels Museus el divendres 6 d'octubre, fins a jornada de portes durant tot els cap de setmana i diverses activitats, tallers i visites guiades i teatralitzades pels equipaments patrimonials.
Els espais que organitzen activitats sota les Jornades Europees de Patrimoni del Penedès són: la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova, la Casa nadiua Pau Casals del Vendrell, la Casa Museu Àngel Guimerà del Vendrell, el Castell de Cubelles, el Castell de Gelida, el Castell de la Santa Creu de Calafell, el Castell de Penyafort, el Castell de Subirats, el Centre d'Art Contemporani La Sala de Vilanova, el CIARGA de Santa Margarida i Els Monjos, el CIC Fassina de Sant Sadurní d'Anoia, la Ciutadella Ibèrica de Calafell, l'Espai Far de Vilanova, l'Exposició Permanent Charlie Rivel de Cubelles, la Fundació Stämpfli de Sitges, el Jaciment arqueològic de Darró de Vilanova, La Confraria de Calafell, la Masia d'en Cabanyes de Vilanova, el Monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs, el Museu Casa Barral, el VINSEUM de Vilafranca, el Museu de Maricel de Sitges, el Museu del Cau Ferrat de Sitges, el Museu Deu del Vendrell, el Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova, el Museu Vil·la Pau Casals de Sant Salvador, el Palau de Maricel de Sitges i la Torre Blava-Espai Guinovart de Vilanova.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00