Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Convivència > Notícies > Detall de la notícia

L'espai de convivència

Recepció a l'alumnat del curs Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic

12/05/2017
Recepció a l'alumnat  Recepció a l'alumnat

Una desena de persones procedents de països com el Senegal, el Marroc o Ucraïna han realitzat aquest taller d'acollida organitzat per la Regidoria de Convivència i Equitat

Teresa Llorens, tercera Tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, ha rebut al Saló de Plens de l'Ajuntament un grup de persones de diferents orígens (Marroc, Ucraïna, i Senegal) que han realitzat el curs "Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic", un dels mòduls formatius adreçats a les persones d'origen estranger que organitza la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG, d'acord amb la Llei d'Acollida.

La regidora els ha donat la benvinguda a Vilanova i la Geltrú, i els ha convidat a gaudir "d'una ciutat que sempre ha estat acollidora i oberta, que ofereix moltes festes i celebracions, com la Nit dels Museus o la Festa de la Diversitat el proper dia 20, us convidem a gaudir-ne". Llorens també ha recordat que "la ciutat està a la vostra disposició, i les portes de l'ajuntament sempre estan obertes".Recepció curs convivència petita

Per la seva banda, en nom del grup, un dels participants al curs ha volgut mostrar el seu agraïment per totes les coses útils que han après durant aquest curs sobre el funcionament de serveis de l'Ajuntament, com l'Oficina d'Atenció Ciutadana, els recursos sanitaris o la informació sobre eficiència energètica, entre d'altres.

Després de la recepció, l'alumnat ha fet una visita a l'Arxiu Històric Comarcal, al Castell de la Geltrú.

El curs sobre coneixement de la societat catalana dura 15 hores i ofereix informació sobre la ciutat i els recursos disponibles segons les necessitats de l'alumnat. Així, el temari inclou: els trets fonamentals geogràfics, històrics, culturals, socials i sociolingüístics de Catalunya; el sistema polític i administratiu, l'associacionisme i participació ciutadana; drets i deures fonamentals; i els serveis públics amb els drets i deures en l'àmbit local.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, aquesta formació s'organitza i ofereix des de la Regidoria de Convivència i Equitat, que compta amb la col·laboració de professionals d'altres departaments de l'Ajuntament, i d'altres àmbits. Així, entre d'altres, els i les participants reben informació sobre els tràmits i els serveis que els ofereix l'OAC, l'Oficina d'Habitatge, el Banc del Temps, l'IMET, sobre eficiència energètica, Serveis Socials i Salut.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00