Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Salut > Notícies > Detall de la notícia

Els excedents dels menús escolars es reaprofitaran a l'Economat i a l'Espai Sopem

19/09/2017
Roda de premsa per presentar el projecte  Roda de premsa per presentar el projecte

Amb l'objectiu d'evitar el malbaratament alimentari, s'oferirà els àpats ja cuinats als usuaris de l'Economat, i s'utilitzaran també en el nou projecte social Espai Sopem

La regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, ha presentat un nou projecte social fruit del treball en xarxa i del treball comunitari. Es tracta de la recollida dels excedents dels àpats escolars, que s'utilitzaran a l'Economat i al nou projecte Espai Sopem.
"L'objectiu és doble: treballem contra el malbaratament alimentari, i garantim l'alimentació a col·lectius en situació de vulnerabilitat", ha dit la regidora.

El projecte de reaprofitament i d'economia circular s'inicia de moment amb tres escoles de la ciutat: L'Aragai, el Margalló i el Sant Bonaventura, que congelaran l'excedent de menjar cuinat en carmanyoles de doble ració, correctament etiquetades, seguint un protocol de seguretat alimentària elaborat pel departament de Salut municipal. Aquestes carmanyoles es recolliran regularment amb la furgoneta de l'Economat, que les incorporarà com a producte de menjar cuinat per a les famílies usuàries de l'Economat, i que serviran també per abastir un nou projecte social que s'inicia el dia 2 d'octubre: l'Espai Sopem.

L'Espai Sopem és un projecte social impulsat per l'associació Grupo 5/14, entitat que neix de l'Església Cristiana del Garraf, i que oferirà els dilluns i dijous, de 20 a 21.30 h, un nou servei de menjador a la ciutat, que ha de ser també un espai d'acollida, de vincle, de relació, de seguretat i de companyia. L'organització diària d'Espai Sopem estarà a càrrec de persones voluntàries vinculades a Grupo 5/14, amb la col·laboració de l'Economat, de la Regidoria de Serveis Socials i Salut, i ubicat en un espai municipal, el Centre Cívic La Geltrú.

Gisela Vargas ha remarcat el caràcter "d'espai de relació i de cohesió" del projecte, i ha estat acompanyada a la roda de premsa per representants de les tres escoles, de l'Economat, gestionat per Càritas; i de l'associació Grupo 5/14, entitat que neix de l'Església Cristiana del Garraf. La regidora ha volgut agrair les direccions i els responsables de menjador de les escoles, les empreses que gestionen els menjadors d'aquests centres (Serunion i Excelent Facility Services, que han signat un conveni amb Càritas per poder gestionar el lliurament dels excedents), l'Economat i l'Associació Grupo 5/14 per aquesta iniciativa solidària.

Amb el nou Espai Sopem s'amplia la xarxa de dispositius i serveis que ofereixen suport, companyia i alimentació a la nostra ciutat: el menjador municipal, els dos espais diaris d'esmorzars (Cafè Caliu i Esmorzar en companyia), i la Casa d'Empara, que ofereix entrepans i carmanyoles al migdia. Tots ells treballen en coordinació i sumant recursos. Pel que fa a l'Economat, que gestiona Càritas, suma un nou projecte al qual dóna suport oferint aliments, com fa també amb els centres oberts, els espais de reforç escolar, i el projecte Cafè Caliu. I, a més, es vincula les escoles a dos projectes socials, posant un cop més de relleu el potencial del treball en xarxa i del treball comunitari.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00