Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Convivència > Notícies > Detall de la notícia

L'espai de convivència

Torna el concurs fotogràfic L'Empremta Femenina

26/01/2018
Fotografia d'Antonio Pérez, guanyador de l'any passat Fotografia d'Antonio Pérez, guanyador de l'any passat

Vol ser un reflex de la vida de les dones, com a crítica al model patriarcal i com a prevenció de la reproducció d'estereotips de gènere

El Col·lectiu Fotogràfic Fotoítaca de l'Associació de Veïns de Sant Joan i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú convoquen el 21è concurs fotogràfic L'empremta Femenina, reconegut per la Federació Catalana de Fotografia.

Emmarcat en la celebració del Dia Internacional de les Dones, el concurs vol ser un reflex de la vida de les dones i la seva riquesa simbòlica. Té la voluntat de representar una crítica conscient al model patriarcal universal, i la intenció de fer d'aquests reflexos de vida una font pedagògica en la prevenció de la reproducció d'estereotips de gènere que oprimeixen les dones.

Aquest concurs té com a objectiu visibilitzar la imprescindible participació de les dones en l'avenç positiu de la nostra societat al llarg de la història, mitjançant un reportatge documental a traves d'una col·lecció de tres fotografies emmarcades en la mateixa unitat temàtica que reflecteixi l'aportació de les dones en diferents àmbits: laboral, social, familiar, d'oci,...

Cada participant presentarà tres fotografies amb unitat temàtica, que poden ser en color, blanc i negre o en qualsevol altra tècnica, des del 20 de gener fins al 23 de febrer.

Un any més, i en record de la fotoperiodista vilanovina Maria Garcia Rubio "Mary", dona valenta i pionera, es lliurarà el premi d'honor a la seva memòria.

A mitjans de març, a la sala d'exposicions del Centre Cívic Sant Joan, es farà el lliurament de premis i s'inaugurarà l'exposició, que serà itinerant durant l'any pels diferents cívics de la ciutat.

Des de la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG es vol agrair la col·laboració en l'organització des dels inicis d'aquest concurs al Col·lectiu Fotogràfic Fotoítaca de l'AV de Sant Joan, a la Federació Catalana de Fotografia, i al Centre Fuji Vilanova per l'aportació dels premis.

Podeu consultar les bases aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00