Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Convivència > Notícies > Detall de la notícia

L'espai de convivència

Vilanova i la Geltrú viu un Sant Jordi lluït i ple d'activitats

23/04/2012
La rambla de Vilanova ha aplegat més d'un centenar de parades de roses i llibres      La rambla de Vilanova ha aplegat més d'un centenar de parades de roses i llibres

Durant tot el dia les més de 120 parades de roses i llibres omplen d'activitat la rambla de Vilanova. A la plaça de les Neus hi ha dansa i tallers i a Can Pahissa, la lectura de la llegenda de Sant Jordi

La diada de Sant Jordi a Vilanova i la Geltrú s'està celebrant al llarg de tot el dia amb l'habitual confluència de parades de llibres i roses a la rambla Principal de la ciutat. Llibreries, establiments comercials i sobretot entitats i associacions han sortit al carrer a celebrar la diada. En total més de 120 parades estaran instal·lades a la Rambla de Vilanova durant tot aquest dilluns.

Coincidint amb la diada de Sant Jordi a la plaça de les Neus es porten a terme activitats de dansa organitzades per la Jove Companyia de Dansa VNG i un taller infantil de punts de llibre a càrrec d'Ana Cecilia Jacobsen. Altres activitats que també se celebraran durant el dia d'avui és la lectura de la llegenda de Sant Jordi a Can Pahissa, que començarà a les 18 h.

Durant el matí, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha volgut apropar-se i fer un tomb per la rambla per copsar l'activitat i l'anar i venir, sobretot de les escoles que han aprofitat la coincidència de la diada en dia feiner per veure les parades. En el seu recorregut, Neus Lloveras ha visitat la parada de la Xarxa d'Entitats per la Llengua que justament avui posava en marxa la campanya 'En català, naturalment'. Entre les activitats proposades per la xarxa hi havia l'opció d'escriure alguns mots. L'alcaldessa ha col·laborat amb dues paraules: 'complicitat i esperança'. 

Parada de la XELLLa Xarxa d'Entitats per la Llengua també té parada a la rambla de Vilanova

Roses contra l'oblit
A banda de viure de ben a prop l'ambient de la diada de Sant Jordi a la capital del Garraf, l'alcaldessa Neus Lloveras ha col·laborat, lliurant una rosa a una àvia de la ciutat, amb la campanya dels Amics de la Gent Gran 'Roses contra l'oblit'. Aquesta campanya té per objectiu fer possible que el màxim nombre de persones grans que viuen soles rebin una rosa natural o un llibre amb motiu de la diada de Sant Jordi. 

Sant Jordi - àviaL'alcaldessa, Neus Lloveras i el regidor d'Urbanisme, Joan Giribet, en l'acte 'Roses contra l'oblit', dels Amics de la Gent Gran

La iniciativa, que enguany arriba a la 18a edició, consisteix a demanar a la ciutadania que porti una rosa natural o un llibre a una persona gran del seu entorn i d'aquesta manera, sensibilitzar la societat sobre el problema de la soledat no volguda entre la gent gran.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00