Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Educació, Ocupació i Treball > Notícies > Detall de la notícia

L'espai d'educació, ocupació i treball

Es constitueix el Consell Escolar Municipal del curs 2017-2018

26/10/2017
Reunió del Consell Escolar Municipal del curs passat    Reunió del Consell Escolar Municipal del curs passat

Continuen la comissió sobre planificació educativa i el consell d’AMPAs

El Consell Escolar Municipal, CEM, ha decidit mantenir el grup de treball de Planificació Educativa i també el Consell d'AMPAs. Amb l'inici de curs s'han reemprés les reunions del Consell, format per representants de tots els estaments de la comunitat educativa local i que té funcions consultives.

El grup de Planificació Educativa integrat per membres del CEM i també direccions dels centres, es va constituir l'abril del 2015 i té com a objectiu principal l'estudi i la planificació en els nivells de P3 i 1r. En la primera reunió d'aquest curs, el 10 d'octubre, es va refermar la demanda de prioritzar el respecte a les escoles d'una línia i el manteniment de tots els centres educatius, demanant una baixada de ràtios generalitzada i els recursos necessaris per a una atenció real a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats. Les dades indiquen que en el nivell de 1r d'ESO la tendència a un nombre més elevat d'alumnat es manté i és a partir del curs 22-23 que s'inicia un descens.

El regidor d'Educació, Joan Martorell, explica que, com en d'altres anys "volem afavorir la participació en grups de treball per poder parlar de com afrontar l'increment o la disminució d'alumnat en alguns nivells i altres temes que afecten el món educatiu local.”

En l'ordre del dia de la primera reunió del CEM també es va incloure el punt d'informació sobre les xifres d'inici de curs. Les dades de setembre indiquen que l'alumnat matriculat a l'etapa de segon cicle d'educació infantil i primària és de 6.241 (un 67% a l'escola pública i un 33% a l'escola concertada). A l'ESO, un total de 3.140 alumnes (66,2% a la pública i un 33,8% a la concertada).

El grau de satisfacció en el nivell de P3 durant la preinscripció ha estat del 94,22% i ascendeix al 96,49% si també es té en compte la segona opció. Pel que fa a 1r. ESO més d'un 83% va entrar en primera opció i un 88% si tenim en compte la segona opció.

El funcionament del CEM es regeix pel seu Reglament de Règim Intern que s'estableix els objectius, la composició, el funcionament, règim de sessions, etc. El CEM es constitueix com un òrgan de consulta i participació de tots els membres de la comunitat educativa en temes d'educació en l'àmbit no universitari i amb territorialitat municipal. Aquesta és la sisena vegada que es reuneix i durant els dos últims cursos s'han elevat propostes al CEM que s'han aprovat i s'han traslladat als Serveis Territorials de Barcelona Comarques del Departament d'Ensenyament.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00