Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

Novembre als museus de la ciutat

25/10/2017
Cúpula del Museu Víctor Balaguer Cúpula del Museu Víctor Balaguer

El Balaguer ofereix una visita especial amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones, i el Papiol programa un diumenge de vermut. Durant la Fira de Novembre hi haurà portes obertes als museus

Arriba el mes de novembre, i amb ell, la Fira. I és per això que diumenge 12 de novembre els museus de la ciutat faran jornada de portes obertes: a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer serà d'11 a 14 h; al Museu del Ferrocarril de Catalunya, de 10.30 a 14.30 h; a la Torre Blava-Espai Guinovart, d'11 a 14 h; a l'Espai Far de 10 a 14 h, al Museu Romàntic Can Papiol es farà un 2 x 1 en les entrades, i es podrà visitar de 10 a 14 h amb places limitades. Les visites a la casa són sempre guiades i a les hores en punt. La darrera visita és una hora abans del tancament del museu. Pel que fa al Centre d'Art Contemporani La Sala, es podrà visitar d'11 a 14 h; i el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes obrirà d'11 a 14 h amb places limitades. Les visites a la casa són sempre guiades i a les hores en punt. La darrera visita és una hora abans del tancament del museu.

Pel que fa a les activitats del mes, el Museu Víctor Balaguer ofereix, en la seva Vitrina, de l'1 de novembre al 3 de desembre, "Artcher, Kirk & Picard", una mostra de documents de ciència-ficció i fantasia dels fons de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.
Dijous 2 de novembre a les 19.30 h, presentació del Butlletí de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i conferència "El cant de la sirena. L'art d'Alexandre de Cabanyes i l'actualitat", a càrrec de la directora del Museu Balaguer, Mireia Rosich.
Diumenge 5 de novembre se celebra el primer diumenge de mes, amb entrada gratuïta d'11 a 14 h i visita comentada a les 12 h a les col·leccions.
Dijous 9 de novembre a les 20 h el Museu acollirà el Pòrtic Fira de Novembre, organitzat per la FEPG, a càrrec de l'economista Germà Bel.
Dimecres 15 de novembre a les 19 h, cicle "Chill out de mites i art": Lucrècia. Envoltats de catifes i coixins, crearem l'atmosfera perfecta perquè la directora del Museu parli d'històries i símbols ocults en les obres d'art. Finalitzarà amb una copa de cava. Cal fer reserva prèvia.
Dissabte 18 de novembre a les 11.30 h, visita familiar al Museu Balaguer. En acabar, es realitzarà una activitat plàstica al voltant de les col·leccions. Cal fer reserva prèvia.
Dijous 23 de novembre a les 19.30 h, "Mites i arquetips femenins en la pintura del Museu". En commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, la directora del Museu realitzarà un recorregut per la imatge, símbol i significat de les representacions femenines en les obres d'art de la col·lecció del Museu Balaguer. Cal reservar.
Dissabte 25 de novembre a les 12 h, "El museu amagat". Visita a les reserves del Museu. Visita comentada centrada en la conservació i en espais del museu que normalment no podem conèixer, com els magatzems, on es conserva una gran part de les col·leccions del museu. Es podrà conèixer el camí que fa una obra d'art des que ingressa al Museu fins a la seva exhibició. Cal reservar.

Per concertar les diverses activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 815 42 02 o bé al correu informacio@victorbalaguer.cat

Pel que fa al Museu Romàntic Can Papiol, diumenge 5 de novembre a les 12 h es farà la visita comentada gratuïta cada primer diumenge de mes.
Dissabte 18 de novembre a les 18 h, "L'hora de la xocolata". En època de Francesc de Papiol, la xocolata era la beguda per excel·lència del moment. El menjador de la casa es prepara per a compartir una visita, en companyia d'un tast de xocolata calenta.
Diumenge 19 de novembre a les 11 h, visita familiar a Can Papiol, per conèixer la història de la casa i la vida al segle XIX.
Diumenge 26 de novembre a les 12 h, diumenge de vermut. Visita comentada a la casa museu que finalitza amb un vermut al jardí romàntic, amb la col·laboració de Patates Piqué.

Per concertar totes aquestes activitats, cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

Pel que fa a l'Espai Far, diumenge 5 es farà, com cada primer diumenge de mes, entrada gratuïta i visita comentada a les 12 h.
Dissabte 18, a les 12 h com cada tercer dissabte de mes, hi haurà una visita comentada inclosa en l'entrada general.
Diumenge 19 a les 12 h es farà una activitat familiar: "Jules Verne per un dia", per a infants a partir de 6 anys. L'activitat s'inclou dins la CATCON 2017, I Convenció Catalana de Ciència- Ficció i Fantasia organitzada per la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF).
Dissabte 25,a les 11 h, "Puja a la barca: l'art d'encerclament". Visita al port de Vilanova i la Geltrú per a conèixer les arts de pesca tradicionals. La visita
finalitzarà a l'Espai Far amb un tast de cuina marinera.
Dimecres 29, a les 18.30 h, Converses a la farola: "El Far de Sant Cristòfol", a càrrec de David Moré, historiador i arxiver de Tossa de Mar. Serà a la sala d'actes del Molí de Mar.
Moltes de les activitats tenen les places limitades. Cal fer reserva prèvia al telèfon 600 509 223, o a espaifar@vilanova.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00