Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Convivència > Notícies > Detall de la notícia

L'espai de convivència

Cursos de convivència i equitat al CUM

13/06/2017
Els cursos es faran les dues primeres setmanes de juliol Els cursos es faran les dues primeres setmanes de juliol

Les dues propostes del Campus Universitari de la Mediterrània d'aquest juliol se centren en l'àmbit socioeducatiu

Un any més, en el marc del Campus Universitari de la Mediterrània, la Regidoria de Convivència i Equitat ofereix una proposta formativa que vol contribuir a analitzar i trobar respostes a temes actuals i complexos que constitueixen reptes en l'àmbit socioeducatiu.

Els dos cursos d'enguany es duran a terme, de forma gratuïta, les dues primeres setmanes de juliol. Es faran de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 h, i s'adrecen a professorat de diferents cicles (infantil, primària i secundària), a monitors/res de lleure o d'esports, i també a estudiants i a qualsevol persona interessada.
Les inscripcions ja són obertes. Podeu trobar la informació o inscriure-us clicant sobre el títol.

El primer curs, que es farà del 3 al 7 de juliol, porta per títol Convivència i gestió positiva del conflicte a l'àmbit educatiu. Vol introduir estratègies preventives per a la gestió de les relacions interpersonals i el conflicte en els entorns socioeducatius, i identifica elements clau per poder generar espais amables on cadascú (nois i noies, professionals, famílies...) se senti còmode i implicat en el projecte educatiu personal i de centre (escola, esplai, entitat esportiva,...).
Els objectius del curs inclouen conèixer la mediació en l'àmbit educatiu, identificar les claus del model restauratiu com a estratègia proactiva, desenvolupar competències de gestió positiva de les relacions i el conflicte, i vincular les estratègies treballades amb la prevenció, detecció i intervenció de l'assetjament entre iguals.
Aquesta proposta formativa dóna eines pràctiques per a la gestió de la convivència a les escoles, que poden ser de gran utilitat a l'hora de donar sentit al Projecte de Convivència que tots els centres han d'elaborar.

El segon curs, que es farà del 10 al 14 de juliol, es titula Coeducació: Anàlisi i eines. Pretén donar resposta a qüestions com: Què passa a les nostres aules i centres i en la nostra acció educativa en el lleure o l'esport en relació a les normes i codis de gènere/sexualitat? Quines dinàmiques conscients i inconscients es reprodueixen? Què podem fer des del nostre rol educador? Els objectius del curs són desenvolupar sensibilitat cap a les discriminacions, desigualtats i violències relacionades amb el gènere, conèixer els conceptes relacionats amb el sistema sexe-gènere-desig, i desenvolupar accions coeducatives en el context particular.

Els dos cursos volen contribuir a una millora formativa de les persones interessades, especialment de les que formen part del món socioeducatiu, del que depenen present i futur de la nostra societat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00