Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

Les escoles de música i d'art i disseny comencen el curs amb novetats

19/10/2017
Visita a l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat Visita a l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat

La regidora Teresa Llorens visita les escoles municipals de música (ECMM), i d'art i disseny (EMAiD)

Aquesta setmana la tercera tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i equitat, Teresa Llorens, ha visitat l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat i l'Escola Municipal d'Art i Disseny.

Els equips directius de les dues escoles municipals han fet un intercanvi d'impressions amb la regidora sobre l'oferta formativa i el funcionament d'aquests dos centres, que es troben a ple rendiment i amb llistes d'espera per a futurs estudiants.
A banda de mantenir l'oferta de les dues escoles municipals, al llarg d'aquest mandat s'ha treballat per intentar donar resposta a les demandes de l'alumnat.

En el cas de l'ECMM, des del curs 2015-2016 s'ha ampliat en dos instruments l'oferta de l'escola, amb la tuba i el fagot, i també s'ha ampliat un grup de Sensibilització 1.
Aquest curs, a més, s'ha implantat un projecte de cant coral per a escoles de secundària, que ha rebut una gran acceptació i que compta amb dos instituts implicats.
També s'ha passat a oferir Formació musical per a totes les franges d'edat, donant continuïtat al taller de Música en família per a infants de 4 a 36 mesos, i sumant-hi una segona etapa d'educació musical preparatòria, per a infants de 3 a 6 anys.
Durant el mandat s'han incrementat les assignatures optatives de grau professional, oferint expressió dramàtica per a músics, rítmica per a instruments, cor modern, conjunt de flautes travesseres, quartet de clarinets, quartet de saxos, quartet de trompetes, quartet de corda, entre d'altres.
I finalment, s'ha creat i consolidat l'Orquestra Simfònica, i aquest curs 2017-2018 s'ha creat un cor de veus blanques adreçat a grau professional i cant.
Visita Teresa Llorens EMAiD 250
Pel que fa a l'EMAID, des del curs 2015-2016 s'ha ampliat un grup del taller de Tall i confecció (moda), i s'ha passat d'un a tres grups el taller de ceràmica, per tal de poder oferir els ensenyaments a més alumnes, ajustant l'oferta i la demanda.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00