Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Joventut > Notícies > Detall de la notícia

Un estiu de museus a Vilanova i la Geltrú

02/07/2013
Biblioteca Museu Víctor Balaguer Biblioteca Museu Víctor Balaguer

L'oferta d'activitats dels sis museus de la ciutat es recull en un desplegable

Sota el lema Un estiu de museus a Vilanova i la Geltrú s'ha editat un desplegable que recull l'oferta d'activitats dels sis museus de la ciutat: Centre d'Art contemporani La Sala, Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Museu Romàntic Can Papiol, Museu del Mar, Museu del Ferrocarril de Catalunya i Centre d'Interpretació Manuel de Cabanyes.

Els 6 museus de la ciutat presenten una oferta d'activitats molt variada i interessant pensada per a totes les edats i públics, una bona alternativa per a passar aquestes vacances d'estiu i gaudir del temps lliure: exposicions, itineraris urbans, visites teatralitzades, cinema, tallers infantils, visites comentades...

L'objectiu del desplegable és el de difondre conjuntament les activitats d'estiu dels museus de Vilanova i la Geltrú i reforçar a la ciutat la presència d'aquests equipaments culturals dipositaris d'un gran i variat valor patrimonial.

Al Centre d'Art contemporani La sala destaquen les exposicions El Mar, abans verd i ara blau, exposició col·lectiva que presenta els treballs de Joaquim Budesca, Carles Arnal, Joan Ill, Josep Manel Berenguer, Mario Pasqualotto i Miquel Galmes, i Sota el foc de Vilanova, un recull de pintures, dibuixos i gravats de l'artista Lluís Amaré, que es podrà visitar dins els actes de Festa Major. També hi ha programades visites comentades a les exposicions i un taller infantil sobre el mar.

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha organitzat, amb motiu de la Festa Major , la mostra Vestits de foc, que aplegarà els vestits de diables de Vilanova dissenyats pels diferents artistes de la ciutat. El taller infantil té com a protagonista aquest estiu la civilització asteca, on els nens i nenes podran conèixer els misteris i curiositats d'aquesta antiga cultura. També hi hauran visites comentades sobre l'arquitectura i simbologia maçònica a l'edifici, que finalitzaran amb la pujada a la cúpula i una copa de cava.

Al Museu Romàntic Can Papiol continuen les visites teatralitzades Hostes vingueren que de casa ens tragueren! que finalitzen amb una copa de cava al jardí, i els itineraris urbans La Vilanova d'abans i Baixen els francesos!, ambdós inclouen una visita a Can Papiol. Al mateix jardí es pot visitar la mostra d'escultures i instal·lacions artístiques Jardiart "Metafòricament".

El Museu del Mar organitza el tradicional sopar d'estiu a la fresca i lliurament de mètopes. La programació es completa amb dues activitats més, un homenatge al pintor Joan Matas on es presentarà un llibret amb la biografia i l'obra de l'artista i un ball amb La Locomotora Negra.

El Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes oferirà vistes guiades tots els caps de setmana d'agost que finalitzaran amb copa de cava als jardins de la Masia. La programació es completa amb dues activitats al mes de setembre, la representació de La Caputxeta a càrrec de l'Estaquirot Teatre i una matinal de tallers familiars.

El Museu del Ferrocarril de Catalunya ha organitzat com a novetat l'activitat Copes i cinema a la fresca, sessions estivals de cinema a la rotonda del museu amb tastos de vins de la comarca. També ha convocat un Concurs d'Instagram. Els instagramers que pengin una foto del museu podran guanyar bitllets de tren. Tanca el programa d'activitats la presentació del llibre Els tramvies de vapor de la ciutat de Madrid i la conferència El túnel de Montgat.

Una altra de les novetats d'estiu és l'itinerari urbà La Vilanova de Baix a mar, inclou una visita a la Llotja i a la subhasta del peix, un recorregut pel barri de baix a mar, i un esmorzar amb sardines al jardí del Museu del Mar. L'oferta es tanca amb els itineraris La Vilanova de Manuel de Cabanyes, vista per Montserrat Comas i La Vilanova dels indianos vista per Josep Maria Pujol.

El desplegable inclou també la informació i horaris dels museus i es podrà fer un seguiment al twitter a través del hastag #estiumuseusVNG.

El fulletó es pot trobar a les recepcions dels museus i a diferents punts de la ciutat com l'oficina de turisme, biblioteques, centres cívics... La programació de cada museu també es pot consultar a les respectives webs.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00