Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Notícies > Detall de la notícia

L'espai de les biblioteques municipals

Els curtmetratges guanyadors del BAFTA Short Film 2018 es podran veure a la biblioteca Armand Cardona

04/10/2018
Premis BAFTA Premis BAFTA

Aquest dissabte els aficionats al cinema podran gaudir dels 8 curtmetratges seleccionats pel British Council

Dissabte 6 d'octubre de 18 a 20 h la biblioteca Armand Cardona Torrandell oferirà la projecció de curtmetratges ‘BAFTA Short Films 2018', una selecció de vuit curtmetratges britànics subtitulats en castellà. Una activitat organitzada pel British Council i la British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

El ‘Bafta Short Film' és un programa dedicat a la promoció dels millors curtmetratges britànics, i la Xarxa de Biblioteques Municipals veu una oportunitat ideal d'apropar aquests continguts actuals i de qualitat a tota la ciutadania de Vilanova i la Geltrú, especialment a tots aquells aficionats al cinema o que volen posar en pràctica els seus coneixements d'anglès.

El Programa BAFTA Shorts 2018 inclou vuit curtmetratges, tres d'ells d'animació, amb una durada total d'aproximadament 110 minuts. Els curts es presenten en llengua anglesa, subtitulats en castellà, i no són aptes per a menors de 16 anys.

Aquestes són les sinopsis dels 8 films:
"A Drowning Man" (Un home que s'ofega), de Mahdi Fleifel. Sol i lluny de casa, The Kid passeja per una ciutat estranya buscant com sobreviure a aquest dia. Envoltat de depredadors es veu obligat a fer un seguit de concessions per poder sobreviure perquè la seva vida a l'exili es perllonga un dia més.

"Poles Apart" (Pols oposats), de Paloma Baeza. En un desolador paisatge de l'Àrtic, un solitari i famolenc ós polar ha de decidir si una ingènua óssa bruna canadenca es convertirà en el seu menjar o en la seva amiga. La prestigiosa actriu Helena Bonham Carter ha prestat la seva veu per donar vida a aquest ós lluitant per la seva supervivència.

"Work" (Treball), d'Aneil KARIA. Jess té divuit anys i viu a Londres sospesant les seves responsabilitats com a filla amb les seves ambicions de carrera en la dansa. Fins que durant un viatge a la feina s'enfronta amb la freda i injusta realitat. La seva perspectiva del món llavors comença a canviar.

"Have Heart" (Tingues cor), de Will Anderson. Veritable icona de la cultura Internet, el GIF és una eina que molts usen diàriament en els seus mòbils. Però què és de la vida d'aquests GIF atrapats en un bucle continu? Will Anderson, guanyador d'un premi BAFTA per The Makint of Logbird, ens ofereix amb aquest curtmetratge una història tendra sobre la crisi existencial que sofreix aquest personatge geomètric.

"Cowboy Dave" (Dave el Cowboy), de Colin O'Toole. Aquest curtmetratge ambientat en els suburbis de Manchester narra la trobada d'un rodamón amb un vividor i un estafador. Cowboy Dave és la història semifictícia d'una trobada que va tenir el director d'aquesta obra quan tenia 12 anys amb el rocker Dave Rowbotham (membre de les bandes The Durutti Column i The Mothmen), conegut per alguns com a Cowboy Dave.

"Wren Boys" (Els nois de l'ocell), de Harry Lighton. En el seu sermó l'endemà de Nadal, un sacerdot del comtat de Cork recorda una tradició ja passada de moda, la caça al ‘reietó', que reunia tota la parròquia després de la cacera per a l'enterrament de l'ocell abatut. Aquesta tradició simbolitza l'enterrament del passat, amb l'esperança d'un nou començament en el nou any. Però segons el rector es tractava d'un costum cruel, i la tradició, conclou el pare Conor, no legitima la violència. Aquest mateix dia, Conor acompanya al seu nebot a presó per visitar un reclús. La nova Irlanda del segle XXI qüestiona de manera crítica la tradició, però dins les parets d'aquesta presó, el progrés va a un ritme diferent, ja que ha de conviure amb una violència latent constant.

"Mamoon", de Ben Steer. És un curtmetratge d'animació que explica la història d'una mare que, juntament amb el seu fill petit, és obligada a deixar la seva llar quan unes misterioses ombres s'apoderen de la llum en la qual viuen. A mesura que la seva pròpia llum comença a esvair-se, aquesta mare es veu obligada a usar una misteriosa llum vermella per salvar al seu fill.

"Aamir", de Vika Evdokimenko. Aamir, de 13 anys, es troba abandonat en el campament de refugiats més gran d'Europa. Quan coneix a Katlyn, una afectuosa voluntària, ella es converteix en la seva última esperança de salvació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00