Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Gent gran > Notícies > Detall de la notícia

Vilanova per a la gent gran

El nou hospital i l'ordenança de convivència principals temes de la Mesa de la Gent Gran

17/10/2013
 La trobada s'ha fet a la Casa Olivella        La trobada s'ha fet a la Casa Olivella

La disciplina urbanística en tema de solars, el nou casal municipal o les bonificacions tarifàries del Carnet Actiu completen la trobada d'aquest mes d'octubre

Una quinzena de representants d'entitats de la ciutat han participat aquest matí en la trobada periòdica de la Mesa de la Gent Gran amb els regidors i regidores del govern municipal. 

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, acompanyada del regidor de Salut i Convivència, Francesc Sànchez, el regidor d'Urbanisme, Joan Giribet, i la regidora de Serveis Viaris, Glòria Garcia, han tractat els diversos temes plantejats pels assistents, com és el cas de la construcció de l'hospital de Vilanova i la Geltrú. 

El regidor Francesc Sànchez ha explicat que la Generalitat de Catalunya ha mostrat la seva voluntat per desencallar el projecte que, en aquest moments, està en fase de revisió del seu Pla funcional. Un pla que, segons Sànchez, resulta clau per veure quin és el model de centre que necessita el territori i saber quin és el cost que es pot assumir. Sànchez també ha explicat que la solució que planteja el govern català passa per la convocatòria d'un concurs públic per trobar un operador que, a banda d'assumir-ne el cost, es faci càrrec de la gestió dels serveis auxiliars ja que la gestió hospitalària serà pública. 

El regidor també ha parlat de la nova Ordenança de Convivència. Un document que ja ha rebut les aportacions dels grups municipals i que segons Sánchez, només tirarà endavant en cas que hi hagi un consens majoritari de tots. La ordenança pretén recuperar i agrupar les ordenances, normes i lleis que actualment hi ha en aquesta matèria, perquè quedi constància del que no es pot fer, així com una línia pedagògica i de prevenció, amb revisió del marc de sancions i treballs comunitaris. 

Assitents a la Mesa de la Gent Gran
Altres temes tractats avui a la Mesa de la Gent Gran han estat el treball de disciplina urbanística en relació als solars que hi ha a la ciutat, els propietaris dels quals tenen l'obligació de garantir-ne les condicions de salubritat i seguretat. El regidor d'Urbanisme, Joan Giribet, ha explicat als assistents l'esforç que realitza el govern municipals per fer acomplir aquesta normativa mitjançant requeriments i sancions, però que l'Ajuntament no pot actuar d'ofici fins passats sis o set mesos, ja que hi ha uns terminis que cal seguir. Segons Giribet, durant l'any 2013 s'han obert 155 nous expedients. D'aquests, en 59 ocasions els propietaris dels solars han actuat davant el primer requeriment, 64 no han respòs, per la qual cosa s'han iniciat els tràmits sancionadors, i en la resta de casos no s'ha pogut contactar amb els propietaris.

La línia interurbana entre la Vilanova i la Geltrú i l'hospital de Sant Camil i el cost pels usuaris de més edat també ha estat un tema tractat aquest matí. Davant les preguntes dels assistents, la regidora de Serveis Viaris ha recordat que les persones que disposen del Carnet Actiu disposen una bonificació del 65% en el preu de la T-10. Una bonificació que, anualment, suposa per l'Ajuntament un dispendi de fins a 30 mil euros, depenent del nombre de carnets actius expedits

Per últim, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras ha explicat el compromís del govern municipal per donar continuïtat al nou Casal Municipal d'Avis on abans havia el Casal d'Avis de Caixa del Penedès, després que l'entitat tanques el local, el passat 31 de juliol. Actualment estem negociant amb la fundació que el gestiona des de l'1 de setembre per tal d'arribar a un acord i poder seguir oferint aquest servei l'any vinent.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00