Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

Obertes les inscripcions per als tallers Bibliolab

02/10/2017
Els tallers es faran entre octubre i novembre    Els tallers es faran entre octubre i novembre

Aquest nou projecte de les biblioteques de VNG ofereix tallers relacionats amb la ciència, la imatge i la tecnologia en els propers mesos

A partir del mes d'octubre i fins a l'abril de 2018, les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú oferiran un seguit d'activitats relacionades amb la ciència, la fotografia, la investigació i la programació per a tota la família dins el programa BiblioLab.

Es tracta d'un nou projecte de les biblioteques de la ciutat, en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, que serveix per oferir tallers que abasten diferents branques del coneixement, amb un gran protagonisme del factor tecnològic com a eina vehicular.
Així, a Vilanova i la Geltrú s'oferiran tres tallers formatius: de fotografia a la biblioteca Armand Cardona Torrandell, de programació a la biblioteca Joan Oliva i Milà, i de ciència i investigació a les dues biblioteques coincidint amb la Setmana de la Ciència del 10 al 19 de novembre.

La primera activitat per la qual s'obren les inscripcions dilluns 2 d'octubre és el taller de fotografia Pinhole, que tindrà lloc dimarts 24 i dijous 26 d'octubre de 17.30 a 19.30 h a la biblioteca Armand Cardona, a càrrec de Tangencial. Els participants realitzaran una càmera estenopeica, una de les càmeres fotogràfiques més bàsiques i senzilles. Aprendran la història que hi ha darrere d'aquestes màquines, construint diferents models fent servir material reciclat i fent fotografies amb elles. Adreçat a majors de 12 anys i amb places limitades.

Avui també s'obren les inscripcions pel taller de programació Bee-Bot, que tindrà lloc dijous 26 d'octubre de 17.30 a 19.30 h a la biblioteca Joan Oliva, a càrrec d'Edukem-Nos. El Bee-Bot és un robot en forma d'abella, on el principal objectiu és ensenyar el control, el llenguatge direccional i iniciar-se en la programació a través de contes, de les emocions i de les matemàtiques. Adreçat a infants de 4 a 7 anys. Places limitades.

El 16 d'octubre s'obriran les inscripcions pel taller fotogràfic El llibre animat, que tindrà lloc el 4 de novembre a les 11 h a la biblioteca Armand Cardona. Adreçat a infants de 6 a 10 anys i amb places limitades.

BiblioLab és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l'accés al coneixement a través de l'experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00