Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Espai Equitat > Notícies > Detall de la notícia

Vilanova per l'equitat

Lectura del manifest per a la commemoració del Dia Internacional de la No-Violència vers les Dones

24/11/2017
La lectura del manifest ha anat a càrrec de la cofundadora de l'Associació Equis-Mutilació Genital Femenina  La lectura del manifest ha anat a càrrec de la cofundadora de l'Associació Equis-Mutilació Genital Femenina

Demà es farà una acció col·lectiva, una concentració en memòria de les víctimes de la violència masclista, i un concert de Xesca Fort a l'Auditori

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional de la No-Violència vers les Dones, i aquest migdia la plaça de la Vila ha acollit la lectura del manifest institucional, a càrrec de Fatou Faye Secka, cofundadora de l'Associació Equis-Mutilació Genital Femenina.

En la presentació de l'acte, la regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens, ha destacat que les víctimes d'aquesta violència no només són els dones, sinó també els seus fills i filles. Llorens ha denunciat el tractament que fan els mitjans de comunicació i la societat de casos com la violació en grup durant els sanfermines de 2016, i ha recordat que "cada dia 3 dones presenten denúncia per violació. Però només el 10 per cent de les dones agredides posen denúncia, i ho fan per por. No podem permetre que la por ens paralitzi. Si la societat acusés els violadors i assetjadors de la mateixa manera que ho fa amb les dones violades, la situació milloraria".
La regidora ha refermat l'aposta de l'Ajuntament per les polítiques d'igualtat: "no ens cansarem de denunciar aquestes actituds, hi continuarem treballant, perquè per nosaltres, ‘no' és ‘no'".

El manifest d'enguany va enfocat a recordar que tots, societat, empresaris, companys,... ens hem d'implicar per eradicar la violència masclista.

L'alcaldessa Neus Lloveras ha tancat l'acte recordant que "és urgent construir una societat que no toleri la violència masclista. Per això destaquem la important tasca que fan a la ciutat tots els àmbits implicats, i especialment la tasca preventiva a escoles i instituts".
Lectura manifest 250
L'acte ha acabat amb dos minuts de silenci de tots els assistents, com a mostra de rebuig contra la violència i en memòria de les víctimes d'aquest any.

Podeu llegir el manifest complet aquí

Podeu conèixer la resta d'actes que es faran al voltant del 25N en aquesta notícia relacionada

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00